T17-maajoukkueen kapteenit Eve Huttula ja Susu Simola.

8.2. Suomen tytöt kultajahtiin

Julkaistu: 14.11.2013

17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue matkustaa ensi viikolla Ruotsiin (Nässjö) tavoitteenaan kirkastaa aikaisempien(2009, 2011) MM-kisojen kirvelevät finaalitappiot.

 

Valmentaja Mauri ”Mante” Kåhlman nostaa joukkueen vahvuuksiksi luistelun ja loistavan joukkuehengen. Valmentajan mukaan tytöistä aistii positiivisen odotuksen ja jännityksen, jonka viime kaudella alkaneen projektin loppusuoralle saapuminen on tuonut. Lähes jokainen tyttö kisajoukkueesta oli joukkueessa jo viime vuoden PM-kisoissa.

Tällä kaudella on pelattu poikien turnauksessa ja harjoitusottelut naisten maajoukkuetta vastaan. Kisat pelataan hallissa ja tärkeänä asiana Mante pitää sitä, että joukkue pääsee ajoissa harjoittelemaan ja tutustumaan halliin… Hallissa pelaaminen on uusi kokemus lähes kaikille pelaajille.

Kapteeniston kisoissa muodostavat Eveliina Huttula ja Susanna Simola. Kapteenisto odottaa tiukkoja pelejä varsinkin Ruotsia ja Venäjää vastaan. Molemmat tytöistä olivat mukana viime MM-kisoissa Moskovassa kokemassa harmittavan rankkaritappion finaalissa Ruotsia vastaan. Harmitus halutaan nyt muuttaa riemuksi. Kapteeniston mielestä Suomen joukkue on luisteleva, taisteleva ja yhtä vahvaa joukkuehenkeä ei kuulemma muilta voi löytyä.

Joukkue kokoontuu sunnuntaina valmistelevalle leirille Varkauteen. Keskiviikkona matka jatkuu kohti kisapaikkakuntaa, perjantaina alkavat pelit ja sunnuntaina kisat ovat ohi ja kauloissa riippuvat toivottavasti kultaiset mitalit.