Avausvoitto Venäjästä

Julkaistu: 14.11.2013

Suomi – Venäjä 3-0(2-0)

Suomi aloitti kisat tärkeällä voitolla Venäjästä. Ottelun alku oli erittäin sekavaa peliä molemmilta joukkueilta niin kuin kisojen avausottelut usein ovat. Venäjä sai ensimmäisen jäähyn pelin kuudennella minuutilla, kun vahvasti palloa kuljettanutta Alisa Vainiota rikottiin. Suomi käytti ylivoiman hyväkseen, kun Susanna Simola vapautti loistavan syötönkatkon jälkeen Alisa Vainion läpiajoon ja loistavat kannustusjoukot saivat aihetta riemuun katsomossa. Ainakin tähän mennessä turnauksen hienoin maali nähtiin 15. minuutilla, kun varmasti läpi ottelun maalissa pelannut Mona Vainikka avasi loistavalla heitolla Eveliina Huttulalle joka vähintäänkin yhtä loistavalla syötöllä vapautti Alin täyteen vauhtiin ja maalintekoon. Venäjän paras paikka maalintekoon avautui 18. minuutilla, mutta Monan hienon torjunnan johdosta tauolle lähdettiin Suomen johtaessa 2-0.
Toiselle jaksolle Suomi sai räjähtävän startin, kun 47 sekunnin pelin jälkeen Eve laittoi Alin syötöstä pallon varmasti reppuun. Toinen jakso pelattiin loppuun ilman maaleja Suomen hienoisessa hallinnassa. Kaiken kaikkiaan hyvä avaus turnaukselle.
Valmentaja Kåhlman kehui Suomen puolustuspelaamista ja oli tyytyväinen kahteen pisteeseen. Parannettavaa kuitenkin jäi niin kuin pitääkin ja illan Norja peliin lähdetään hyvin latautuneina parantamaan omaa peliä.