Hoppee ei oo häppee

Julkaistu: 14.11.2013

Ruotsi – Suomi 8-1(4-0) FINAALI
Ruotsi vakuuttavasti MM-kultaan.
Suomi sai loistavan paikan heti alkuun, kun aloituksesta sovitun kuvion jälkeen päästiin testaamaan vastustajan maalivahtia… hereillä oli. Ruotsi onnistuu ensimmäisen kerran 6. minuutilla, kun nopeasti lyöty vapari löytää tiensä Suomen maaliin. Samassa tilanteessa Suomen maalivahti Mona Vainikka loukkaa polvensa ja joutuu jättämään pelin kesken. Peli jatkuu Ruotsin hallitessa pallollista peliä. Suomen ryhmitys toimii hyvin ja Ruotsin hyökkäykset saadaan pidettyä kurissa. 19 minuuttia pelikellossa, kun Siiri Herranen täräyttää ylärimaan. Ruotsi siirtyy 2-0 johtoon 26. minuutilla ja kaksi minuuttia myöhemmin onnistuu uudelleen. Ruotsi onnistuu vielä kerran ennen taukoa.
Toisella jaksolla Suomen tytöt taistelevat urhoollisesti, mutta rutinoituneempi vastustaja pystyy pitämään pelin hallussaan. Ruotsi onnistuu toisella jaksolla vielä neljä kertaa. Susanna Simola rikkoo kuparisen 66. minuutilla.
Ottelun jälkeen pettymys oli tietenkin suuri, mutta hopea on hyvä suoritus joukkueelta. Ruotsi oli todella vahva läpi turnauksen ja ansaitsi voittonsa. Suomi pelasi turnauksen parhaimman pelin niin kuin pitikin, mutta tällä kertaa se ei riittänyt.
Yhteenvetona hyvä turnaus Suomen tytöiltä. Paljon loistavia suorituksia koko joukkueelta. Näistä tytöistä kuullaan vielä jääpallokentillä.