Norja kaatui selvästi

Julkaistu: 14.11.2013

Suomi – Norja 11-1(4-0)
Alkusarjan toiseen otteluun vastaan luisteli Norja joka hävisi avausottelunsa Ruotsille 7-0. Valmennus painotti, että oikeanlainen asenne täytyy löytyä ja luistelua pidettävä yllä koko pelin.
Suomi sai loistavan alun, kun Sara Oravuon vapaalyönti löysi tiensä Norjan verkon perukoille ottelun toisella minuutilla. 11 minuuttia oli pelattu, kun Alisa Vainio vei Suomen 2-0 johtoon. Suomi hallitsi jaksoa selvästi ja onnistui vielä kahdesti Susanna Simolan ja Siiri Herrasen toimesta. Tauolle turvallisen tuntuisessa 4-0 johtoasemassa.
Toinen jakso oli Suomen näytöstä. Pelikellossa 34 minuuttia, kun Sara Vaanola vapauttaa Susun loistavalle lyöntipaikalle ja tulostaululle 5-0. Siiri paukauttaa kulman kattoon 40. minuutilla ja Miisa Klemola veivaa jo 7-0, kun pelattu 45 minuuttia. Norja saa onnenkantamoisen ottelun 47. minuutilla. Nina Lehosmaa saa Norjalta lahjapallon kaaren tuntumassa ja loistavalla nostolla illan kahdeksas Suomelle. 52 minuuttia pelattu, kun Siiri onnistuu toistamiseen kulmasta ja heti seuraavalla minuutilla Ali tekee Sara O:n loistavasta syötöstä. Ali kaunistelee vielä loppunumeroiksi 11-1 Susun syötöstä. Hieno esitys joukkueelta ja ja tästä jatketaan aamulla, kun vastassa Ruotsi ja panoksena alkusarjan voitto.

Valmentajan kommentit:
Joukkue tuli otteluun hienolla asenteella ja luistelu parani ensimmäisestä pelistä. Hienoa, että onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Tytöt puolustivat jälleen loistavasti läpi ottelun.
Ruotsi pelistä Mante odottaa erittäin tasaväkistä. Suomen hyvin toiminut puolustus joutuukin aamulla kovaan testiin, kun vastassa hyvin palloa hallitseva ja liikuttava joukkue. Kovaan testiin joutuu myös helpolla tähän asti selvinnyt Ruotsin alakerta, kun Suomen vikkeläjalkaiset tytöt vyöryttävät hyökkäyksiään.