T17 MM-finaaliin

Julkaistu: 14.11.2013

Suomi – Norja 5-4(2-3) ja

Suomi finaaliin sekavien vaiheiden jälkeen.
Välieräottelu alkoi Suomen joukkueelta erittäin unisissa merkeissä. Olikohan lataus mennyt yli vai lähdettiinkö hieman ”takki auki”. Norjan ensimmäinen hyvä maalintekopaikka oli ottelun 3. minuutilla, mutta lyönti suuntautui onneksi takatolpan ohi. 7 minuuttia pelattu, kun Elisa Puruskainen ottaa kaksi tärkeää torjuntaa peräjälkeen. Norja onnistuu 9 minuutin kohdalla vapaalyönnistä ja kaksi minuuttia myöhemmin taululla jo 0-2. Siinä vaiheessa Suomi ottaa aikalisän ja peli hieman paranee. Pelikellossa 13 minuuttia, kun Siiri Herranen täräyttää kulmasta päin hyvin sijoittunutta Norjan muuria. 15 minuuttia pelattu, kun Nina Lehosmaa kaventaa Susanna Simolan syötöstä. Seuraavalla minuutilla Suomi saa rangaistuslyönnin, mutta Siirin lyönti suuntautuu ohi maalin. Siiri paikkaa epäonnistuneen rankkarin, kun hän tinttaa kulmasta oman riparinsa verkkoon. 24 minuuttia pelattu ja norja sai myös yrittää rankkaripilkulta, mutta Elisa torjuu upeasti. Norja saa vielä kolmannen maalin ekalle jaksolle, kun erittäin hienon pujottelun jälkeen norjalainen saa siirtää pallon helposti tyhjään maaliin.

Toista jaksoa pelattu 13 sekuntia, kun Alisa Vainio tasoittaa pelin hienon kuljetuksen päätteeksi. Sen jälkeen pelataan pitkään tasaisissa merkeissä hieman sekavaa jääpalloa. Pelikellossa 56 minuuttia, kun Alisa hakee pallon omalta maalivahdilta ja vie sen Norjan kaarelle ja lyö Suomen 4-3 johtoon. Riemu muuttuu nopeasti pettymykseksi, kun Norja tasoittaa hienolla lyönnillä seuraavasta hyökkäyksestä. Ottelu venyy jatkoajalle ja sydämenlyönnit tihenee niin kentällä kuin katsomossakin.
Jatkoajan toisella minuutilla Alisa lyö kaarelta Suomen finaaliin.

Ottelu oli sekava Suomen joukkueelta, mutta lopun riemu nostattaa varmasti joukkuehengen ja itseluottamuksen ihan tappiinsa ja huomenna finaalissa pelataan turnauksen paras ottelu.

Tulokset:
15.2
klo 11.00 Ruotsi – Norja 7-0
klo 13.00 Suomi – Venäjä 3-0
klo 19.00 Ruotsi – Venäjä 6-2
klo 21.00 Norja – Suomi 1-11
16.2
klo 11.00 Ruotsi – Suomi 8-0
klo 13.00 Norja – Venäjä 3-2
klo 17.30 Semifinaali 1 Suomi – Norja 5-4 ja
klo 19.30 Semifinaali 2 Ruotsi – Venäjä 9-4
17.2
klo 10.00 Sijat 3-4 Norja – Venäjä

klo 13.00 Loppuottelu Ruotsi – Suomi

Suomen joukkue:
Maalivahdit:
Mona Vainikka, Veiterä
Elisa Puruskainen, Vastus
Kenttäpelaajat:
Ida Kaunisto, WP 35
Sofia Segerman, Veiterä
Sara Vaanola, WP 35
Tuuli Torvinen, WP 35
Nina Lehosmaa, Vastus
Joanna Nykänen, PaSa Bandy
Siiri Herranen, WP 35
Sara Oravuo, PaSa Bandy
Susanna Simola, Veiterä
Alisa Vainio, WP 35
Noora Pöllänen, WP 35
Noora Ellonen, Veiterä
Eveliina Huttula, Vastus
Miisa Klemola, Akilles
Kotiin jäävät varapelaajat:
Josefiina Voutilainen, WP 35 (mv)
Tia Korhonen, WP 35
Fanni Krohns, Veiterä
Elisa Nylund, Veiterä
Marie Piuva, Vastus
Essi Pietilä, Vastus
Anni Keisala, HIFK
Joukkueenjohtaja: Kaisa Hartikainen-Herranen, Varkaus
Valmentaja: Mauri Kåhlman, Kemi
Fysioterapeutti: Katja Eklund, Kemi
Huoltaja: Jouko Haarala, Kemi
Joukkueen ylijohtaja: Jani Lahtinen, Helsinki