23-vuotiailla vahva aloitus

Julkaistu: 6.12.2013

Jääpallon M 23 MM-kisat käynnistyivät Obukhovassa, Venäjällä

Suomi – Kazakstan 7-2 (3-1)

Avausottelussaan Suomi kukisti Kazakstanin maalein 7-2, puoliajalla Suomi johti 3-1.

Suomi vei ottelua ja Tuomas Mokko iski Suomen 1-0 johtoon, esityön maaliin teki Teemu Määttä. Tuomas Mokko jatkoi hyviä esityksiään ja Samuli Helavuoren syötöstä hän viimeisteli Suomen 2-1 johtoluvut. Ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä 17-vuotias Tuomas Määttä iski vapaalyönnistä 3-1 luvut jälleen Samuli Helavuoren syötöstä.

Heti toisen jakson alussa Kazakstanin alakerta rikkoi rangaistusalueella Tuomas Mokkoa ja siitä tuomitun rangaistuslyönnin iski Mokko varmasti maaliin. Suomen ote jatkui hyvänä ja 5-1 johtomaalin viimeisteli Samuli Helavuori, joka iski myös ottelun loppunumeroiksi 7-2. Joukkueen kapteeni Tuomas Rintala viimeisteli 6-2 johtomaalin.

Päivän toisessa ottelussa Suomi kohtasi ennakkoon vahvaksi arvioidun Norjan, joka avausottelussaan tosin hävisi Ruotsille maalein 12-0.

Norja – Suomi 1-6 (1-3)

 Suomen joukkue oli Norja ottelussa liikkeellä hyvällä jalalla ja löi heti painetta norjalaisten päätyyn. Ottelun toisella jaksolla Suomelle tuomittiin rangaistuslyönti, jonka Tuomas Mokko toimitti verkon perille. Mokko jatkoi hyvää peliään ja iski Suomen 2-0 johtoon ottelun 17 minuutilla. Valtteri Hauska vei Suomen 3-1 johtoon Tuomas Määtän syötöstä ennen ensimmäisen puoliajan loppua.

Toisella jaksolla suomalaisten hyvä ote jatkui. 4-1 Tuomas Määttä Samuli Helavuoren syötöstä. 5-1 Tuomas Mokko Tuomas Määtän syötöstä. Ilari Nikula sinetöi ottelun loppunumeroiksi 6-1 Teemu Määtän syötöstä.

Avauspäivän onnistuja oli Tuomas Mokka ja lisäksi Suomen joukkueesta kannattaa mainita Samuli Helavuori ja Tuomas Määttä. Suomen puolustuspeli toimi hyvin, mutta huomenna lauantaina on ”päämittarit”vastassa. Suomi kohtaa kisojen suurimmat ennakkosuosikit Ruotsin ja Venäjän, joista vähintään toinen pitäisi kaataa jotta Suomi selvityisi loppuotteluun.

Kv. jääpalloliiton toimintaa voi arvostella sillä on merkillistä että kisoissa ei pelata välieriä vaikka kv. liiton laatimat säännöt niin edellyttävät.

Tuomas Mokko oli Suomen avainpelaaja, kuva Pekka Huovila

7.12 Suomi kohtaa Ruotsin klo 10.00 Suomen aikaa ja Venäjän klo 15.00 Suomen aikaa ja näissä otteluissa ratkeavat sijoitusottelupaikat.