Suomi pronssiotteluun 23-v MM kisoissa

Julkaistu: 7.12.2013

Jääpallon 23-v MM-kisat Obukhova, Venäjä 6.-8.12.2013

Toisena kisapäivänä ratkaistiin sijoituspelijoukkeet ja Suomen piti voittaa joko Ruotsi tai Venäjä päästäkseen loppuotteluun.

Ruotsi – Suomi 4-2 (0-1)

Toisen kisapäivän avausottelussa Suomi kohtasi Ruotsin, joka voitti ottelun maalein 4-2.

Ensimmäinen puoliaika meni Suomen pelikirjan mukaan ja Suomen joukkue piti hyvin ruotsalaishyökkääjät kurissa. Suomi oli terävämpi hyökkäyspäässä ja Teemu Määtän ottelun kahdeksannella minuutilla tekemällä maalilla johti ensimmäisen jakson jälkeen 1-0. Syötön maaliin antoi Joni Vuopio.

Toinen jakso käynnistyi suomalaisittain hyvin kun Tuomas Määttä laukoi pallon maalin oikeaan alakulmaan Tuomas Rintalan syötöstä. 2-0 tilanteen jälkeen Ruotsi nosti karvauspeliään ylös, mikä hankaloitti merkittävästi Suomen pelinrakentelua. Suomen kannalta Ruotsi pääsi ikävästi tekemään avausmaalinsa reilun minuutin päästä Suomen 2-0 maalista. Ruotsi kontrolloi peliä ja kun suomalaiset tekivät virheitä pelinrakentelussa, niin ruotsalaiset pääsivät kontraamaan virheiden jälkeen ja iskivät tarvittavat maalit. Suomi aktivoitui jäätyään tappiolle, mutta hyvistäkään paikoista ei saatu maalia aikaiseksi.

Suomen joukkueesta veljekset Teemu ja Tuomas Määttä pystyivät hyvin haastamaan Ruotsin alakertaa.

Teemu Määttä iski Suomen avausmaalin, kuva Pekka Huovila

Suomi – Venäjä

 

Ottelussa oli suuri panos, sillä voittaja pelaa sunnuntaina finaalissa. Liekö tämä tai Ruotsi ottelun läheisyys vaikuttanut, mutta Venäjä vei avausjakson selkeästi 3-1. Tuomas Mokko nostatti odotuksia suomalaisleirissä kaventamalla ottelun 24 minuutilla luvuiksi 1-2.

 

Ottelun toisella jaksolla Venäjä jatkoi vahvaa peliään ja kun toista jaksoa oli pelattu 10 minuuttia iski Ivan Sevtsov ratkaisevan 4-1 johtomaalin. Ottelun loppu oli pelailua, jossa Venäjä iski vielä kaksi täysosumaa ja loppulukemiksi 6-1.

Suomen joukkueesta kannattaa mainita Jere Koivulan hyvä peli, mutta muuten Ruotsiottelun jälkeinen lepoaika oli liian lyhyt jotta Suomi olisi voinut haastaa Venäjän. Venäjän korkea karvauspeli ja vahvat erikoistilanteet – 3 maalia kumalyönneistä olivat liikaa Suomelle.

 

Sunnuntaina 8.12 pelataan

 

sijat 3-4 Suomi – Norja klo 08.00 Suomen aikaa

 

sijat 1-2 Ruotsi – Venäjä klo 11.00 Suomen aikaa