P17 Suomi löi Norjan mutta Ruotsia vastaan tuli tappio

Julkaistu: 1.02.2014

Suomi löi helposti Norjan


Suomen P 17 vuotiaiden poikien joukkue jatkoi hyviä otteita voittamalla Norjan maalein 5-1 (2-0). Ottelu alkoi Suomen painostuksella, mutta pari kulmalyöntiä eivät tuottaneet tulosta. Kuitenkin 10 minuutin pelin jälkeen Niklas Holopainen alusti ja Kalle Lempinen vei Suomen 1-0 johtoon kulmalyönnin jälkitilanteesta. 15 minuutin kohdalla Kalle Lempinen pääsi läpiajoon Oskari Rounajan syötöstä, mutta Norjan hyvin torjunut maalivahti veti pidemmän korren tällä kertaa. Toista kertaa Kalle Lempinen ei läpiajosta erehtynyt, kun joukkueen maalivahti Saku Herranen vapautti pitkällä heitolla hänet ja ottelu oli 2-0 Suomelle. Näissä lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Toinen puoliaika alkoi Suomen hallinnassa ja Rasmus Kettusen antamasta kulmalyönnistä Juri Schreck pamautti Suomen hienosti jo 3-0 johtoon, kun toista puoliaikaa oli pelattu noin 10 minuuttia. Tästä viiden minuutin päästä Rasmus Kettunen vapautti loistavalla syötöllä Kalle Lempisen läpiajoon ja tilanne jo 4-0. Suomi lisäsi johdoksi jo 5-0 Kristian Paukkosen syöttäessä ja Kalle Lempisen viimeistellessä varmasti jo neljännen maalinsa tässä ottelussa. Ottelun loppu oli lähinnä pelailua ja Norja onnistui kaventamaan muutamaa minuuttia ennen loppua kulmalyönnistä ohi hyvin pelanneen Suomen maalivahti Saku Herrasen. 

Suomen onnistujia pistemiesten ja aikaisemmin mainittujen lisäksi pelissä olivat varmaotteinen puolustaja Teemu Malinen sekä libero Oskari Rounaja. Valmentajat Mika Hyppönen ja Tuomo Säävälä eivät täysin olleet tyytyväinen Suomen peliin Norjaa vastaan.  Suomen joukkueen syöttöpeliä täytyy parantaa ja keskikenttä tulee saada tiiviimmäksi illan Ruotsipeliä ajatellen, jotta paikka loppuotteluun on mahdollista summaa valmentaja Mika Hyppönen. 

Illan myöhaisottelussa Suomi kohtasi Ruotsin, Ensimmäinen jakso oli tasainen, puoliajalle mentäessä Ruotsi johti 1-0.  Toisella jaksolla ruotsalaiset olivat terävämpiä maalinteossa ja voittivat 5-2. Suomen maalit kirjattiin Kalle Lempiselle ja Niklas Holopaiselle. Ruotsi voitti PM kultaa ja Suomi tuli toiseksi. Suomi pelaa sunnuntaina European Tournament kilpailun pronssiottelussa Norjaa vastaan.
M