P17, Venäjä niukasti parempi Suomea turnauksen avausottelussa

Julkaistu: 1.02.2014

 

Suomi avasi Norjan Drammenissa käynnistyneet  P 17 poikien avoimet pohjoismaiden mestaruuskilpailut niukalla tappiolla Venäjää vastaan (2-0). Suomen joukkue pelasi ensimmäisen jakson erittäin kurinalaista puolustuspeliä koko joukkueena. Peli eteni tasaisena ja tilanteita oli molemmilla joukkueilla. Suomen joukkueen maalivahti Saku Koivumaa piti hyvin oman maalinsa puhtaana koko joukkueen hyvän puolustuspelin avustamana. Myöskään Venäjän maalivahti ei joutunut antautumaan vaan puoliajalle lähdettiin maalittomassa tasatuloksessa. 

 

 

Toinen jakso alkoi Suomelta hyvin ja vajaan viiden minuutin pelin jälkeen Suomi sai rangaistuslyönnin. Ottelun parhaana pelaajana palkittu Venäjän maalivahti kuitenkin torjui suomalaisten laukauksen ja tilanne säilyi edelleen maalittomana. Tämän jälkeen Venäjä lisäsi luisteluaan ja sai hieman otetta peliin. Suomi pystyi kuitenkin jakson puolivälissä nostamaan luisteluaan ja luomaan muutamia vaarallisia tilanteita Venäjän maalille. Vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua Venäjä sai ylivoimahyökkäyksen ja teki avausmaalin hienolla lyönnillä.  Tämän jälkeen suomen valmentajat Tuomo Säävälä ja Mika Hyppönen ottivat aikalisän ja nostivat pelaajia ylöspäin. Valitettavasti tämä ei auttanut vaan Venäjä kaunisteli lukemat 2-0 ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.  Valmentaja Mika Hyppönen kommentoi Suomen joukkueen peliä kokonaisuutena hyväksi ja kurinalaiseksi koko joukkueen esitykseksi. Venäjän luistelu joukkueena ratkaisi kuitenkin ottelun heidän edukseen. 

 

 

Turnaus jatkuu lauantaina, jolloin Suomi kohtaa Norjan ja Ruotsin. Alkusarjan kaksi parasta joukkuetta pelaavat sunnuntaina loppuottelun ja sijoille kolme ja neljä päätyneet joukkueet kamppailevat pronssimitaleista.