P15-maajoukkue nimetty – Nuoret valmiina Ruotsin kaatoon

Julkaistu: 12.01.2015

Viime viikonlopun P15SM-väliturnauksessa pelattiin talvisissa oloissa Mikkelissä. Turnaus toimi tärkeänä näyttöpaikkana P15-maajoukkueen valinnoille. Joukkue on nyt nimetty ja nuoret ovat valmiina Ruotsin kaatoon.

Väliturnauksen tarkkailuryhmä Sakko–Korhonen seurasi silmät sirrillään viikonvaihteen pelejä ja pelaajakohtaisia tietoja on vaihdettu ankarasti päävalkka Pasi Hiltusen suuntaan aivan viime hetkiin saakka.

”Ruotsin kaatoon lähtee 16 pelaajaa ja kotiin jääviksi päätettiin nimetä kaksi”, Hiltunen toteaa kovan valintapohdinnan jälkeen.

Suomen P15-maajoukkue kohtaa Ruotsin ikätoverit kahdessa virallisessa maaottelussa Västeråsin ABB Arenalla lauantaina 7. ja sunnuntaina 8. helmikuuta. Ennen virallisia otteluja maajoukkue leireilee Spånga-Bromstenia vastaan Tukholmassa ja kohtaa SBBK:n kivikovan P16–18 -ikäisten seurajoukkueen valmistavassa leiriottelussa. Tuo peli alkaa pe 6.2. klo 17:00 SBBK:n kotiareenalla, Spånga IP:llä.

Parhaat mukana

”Kyllä me parhaimmisto on kairattu mukaan tuplaotteluun. Ehkä siellä on yllättäviäkin nimiä, mutta mielestämme pitää valita kuumat pelaajat näihin tapahtumiin”, Hiltunen sanoo.

”Olen iloinen siitä, että Mippe Linjala ja Tuke Loikkanen ovat tervehtyneet alkukauden vaivoista ja ovat käytettävissä maajoukkueessa. Heidän myötä meidän keskikentällä on aika hyvä profiili.”

Pasi Hiltunen näkee, että tuplaotteluissa Suomella on kova kanto kaskessa: vahvat ja taitavat ruotsalaisnuoret.

”Näihän se on, mutta luotan siihen, että olemme joukkueena parempi. Nimenomaan henkisellä puolella ja taktisesti nämä kaverit ovat jo sillä tasolla, että heidän tekemiseen kentällä voi luottaa.”

”Viime vuoden opetus Ronnebyn MM-kisoista liittyi nimenomaan siihen, että suomalaisnuoret pystyvät venymään tiukoissa tilanteissa ja meillä on kyllä henkinen yliote Ruotsista”, Hiltunen linjaa rohkeasti.

Joukkueeseen valittujen pelaajien huoltajille on informoitu asiasta ja varsinainen maajoukkuekirje lähetetään lähipäivinä.

Suomi P15 / Kaksoismaaottelut Ruotsia vastaan 7.–8.2.2015

Maalivahdit
Jere Korhonen
Isak Skog

Kenttäpelaajat
Tuomas Antikainen
Simo Heino
Sakke Herranen
Joonas Hiltunen
Ville Hämäläinen ”C”
Tuukka Järvinen
Miiro Linjala
Tuukka Loikkanen
Joona Luostarinen
Samuli Sakko
Juho Siren
Ville Särkkä
Akseli Uotinen
Leevi Vihtalahti

Kotiin jäävät varamiehet
Akseli Laakkonen
Ville Leinonen

Lisätietoja:
Pasi Hiltunen
0400 798 488
pasi.hiltunen72@gmail.com