Välierät: P19 Suomi kohtaa Ruotsin ja P17 Suomi kohtaa Norjan

Julkaistu: 23.01.2015

24.1

Runkosarjan viimeisessä ottelussa Suomi kohtasi Venäjän. Panoksena oli runkosarjan voitto. Ottelun alku oli tasaista pelaamista, molemmat joukkueet hakivat maalintekopaikkoja. Kerran pallo napsahti jopa Venäjän maalin ylärimaan. Ottelun 23 minuutilla Kasperi Hirvosen laukaus meni puolustajan jalasta maaliin ja tulostaululle luvut 0-1, mikä jäi myös ensimmäisen puoliajan tulokseksi.

Toisella jaksolla venäläiset lisäsivät vauhtia ja Suomella oli vaikeuksia riittävän nopeasti reagoida puolustussuuntaan. Tasoitus syntyi kulmalyönnistä ja 39 minuutilla Venäjä siirtyi 2-1 johtoon. Suomi sai kuitenkin luotua paikkoja, mm. yksi 4 vs.1 tilanne muttei pystynyt tasoittamaan ottelua. Venäjä viimeisteli vielä kaksi täysosumaa ja vei ottelun tuloksella 4-1.

Kasperi Hirvonen palkittiin Suomen parhaana pelaajana.

”Ensimmäinen puoliaika oli hyvää puolustamista, toisella jaksolla luisteluvoima ei riittänyt. Meillä oli omat mahdollisuutemme mutta ratkaisevissa paikoissa ei oltu riittävän päättäväisiä” totesi valmentaja Jari Kettunen ottelun jälkeen.

ottelupöytäkirja

Kulmalyönnit Venäjälle 5-1.

Suomi kohtaa Ruotsin P19 välieräottelussa klo 18.00.

Suomi kohtaa Norjan P17 välieräottelussa klo 16.00, ajat ovat paikallista aikaa.

 

23.1

Suomen P19 voitti iltaottelussa Norjan 7-1 Vetlandan (Ruotsi) EM kilpailuissa ja P17 voitti Ukrainan 6-0 Sarpsborgin (Norja) MM-kilpailuissa.

Pojat 19-v aloittivat nihkeästi Norjaa vastaan. Aamun Ruotsiottelun tapaista liikettä ei ollut, mutta toisaalta norjalaiset panostivat puolustamiseen ja pelinrikkomiseen, missä he myös onnistuivat. Suomi johti tauolla 2-1 Jimi Heinosen kahdella maalilla.

Toisella jaksolla Suomen peli alkoi kulkea ja heti jakson toisella minuutilla Kasperi Hirvonen vei Suomen 3-1 johtoon. Sen jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue. Suomen voitoksi kirjattiin lopulta 7-1.

”Ensimmäisellä jaksolla puuttui liike ja syöttöpeli ei toiminut. Toisella jaksolla norjalaiset eivät enää pysyneet mukana” summasi valmentaja Jari Kettunen

Suomen parhaaksi valittiin Kasperi Hirvonen, kuva Jukka Koskinen

Suomen tehopelaajat: Tuomas Määttä 0+5, Jimi Heinonen  2+0, Kalle Lempinen 2+0, Emil Fedorov 1+0, Niklas Holopainen 1+0, Kasperi Hirvonen 1+0, Rasmus Kettunen 0+1 ja Tommi Määttä 0+1.

ottelupöytäkirja

Lauantaina Suomi kohtaa Venäjän ja siinä ottelussa ratkeaa runkosarjan voitto.

Suomen P17 joukkue otti rutiinivoiton 6-0 lumisessa säässä pelatussa ottelussa Ukrainaa vastaa. Suomen tehokkain oli Patrik Jääskeläinen kolmella täysosumalla.

Maalit:
05:00 #7 Riku Hämäläinen (FIN)
13:00 #6 Ilari Hepola (FIN)
16:00 #10 Tatu Ässämäki (FIN)
17:00 #9 Patrik Jääskeläinen (FIN)
puoliaika
42:00 #9 Patrik Jääskeläinen (FIN)
53:00 #9 Patrik Jääskeläinen (FIN)

Suomi kohtaa lauantaina välieräottelussa Norjan

 

Aaamupäivän ottelut

Suomi kohtasi Ruotsin P19 vuotiaiden EM kilpailujen avausottelussa Vetlandassa ja voitti maalein 4-2. Norjan Sarpsborgissa käynnistyivät  P17  MM-kilpailut ja siellä Suomi voitti Ruotsi maalein 4-3.

P19 kisoissa Ruotsi Suomea vastaan tyylilleen uskollisena piti palloa mutta Suomen hyökkäykset olivat vaarallisempia ja pystysyötöt aiheuttivat jatkuvasti päänvaivaa Ruotsin alakerralle. Ensimmäinen onnistunut pystysyöttö nähtiin ensimmäisellä minuutilla jolloin Tuomas Määttä nosti pallon pystysuuntaan keskialueen yli ja Kalle Lempinen vei Suomen 1-0 johtoon. Ottelun 18 minuutilla Tuomas Määttä vapautti Emil Fedorovin maalintekopaikkaan ja tulos oli Suomelle 2-0. Ensimmäisen jakson lopussa nähtiin Ruotsin kavennus kulmalyönnistä.

Suomi aloiti toisen jakson hyvin ja 3-1 syntyi Tuomas Määtän toimesta kulmalyönistä. Toisella jaksolla otteet hieman kovenivat ja Suomelta joutui kaksi pelaajaa jäähylle. Siitä huolimatta Niklas Holopainen pääsi yrittämään hyvästä paikasta mutta löi niukasti yli. Toisella kerralla Holopainen ei enää erehtynyt vaan hän iski Suomelle 4-1. Ottelun lopussa Ruotsi lopulta kavensi vapaalyönnistä loppunumeroiksi 4-2.
Suomen joukkueen parhaana palkittiin Tuomas Määttä.

Kulmalyönnit Suomelle 7-3

Valmentaja Jari Kettunen oli tyytyväinen tulokseen ja kiteytti ”Puolustuspeli sujui ajoittain hyvin ja pystysyöttöpeli toimi, Suomi loi vaarallisemmat tilanteet ja ansaitsi voittonsa”.

Kuvia ja juttua lisää Ruotsin liiton sivuilta

ottelupöytäkirja

Suomen P17 avasi mainiosti oman kisaurakkansa voittamalla Ruotsin maalein 4-3 ja puoliajalla Suomi johti ottelua maalein 2-1- Suomen parhaana palkittiin Riku Hämälainen.

Lue lisää kisasivuilta

Maalit
10:00: 0-1 #9 Patrik Jääskeläinen (FIN)
24:00: 1-1 #16 Filip Wikblad (SWE)
26:00: 1-2 #7 Riku Hämäläinen (FIN)
Puoliaika
40:00: 1-3 #2 Mikko Johansson (FIN)
44:00: 2-3 #11 Filip Ljus (SWE)
46:35: 2-4 #4 Jussi Yli-Houhala (FIN)
47:39: 3-4 #16 Fredrik Wright (SWE)