01/02 Projekti: Onnistunut tarkkailuleiri takana, Kosa natta edessä…

Julkaistu: 21.09.2015

Jääpalloliiton 2001 ja 2002 -syntyneiden kehitysprojekti leireili viikonloppuna Mikkelissä. Tapahtuma keräsi reilut 30 nuorta jääapalloilijaa yhteen. Leirillä vietettiin tehoaikaa Mikkelin jäähallissa ja Urheilupuiston kentällä. Tapahtuma oli onnistunut ja vastasi hyvin projektin tavoitteita.

Leirin valmentajat Teemu Laitinen ja Jukka ”Yyki” Pulkkinen kehuivat poikien asennetta harjoituksissa:

”Huomasi selvästi, että teillä on vuodessa kehittynyt kyky ajatella ’jääpalloa’. Oli hieno huomata harjoituksissa kuinka analysoitte pelitapahtumia, pelirytmiä ja pelaamista yleisemminkin”, valmentaja Laitinen kertoi leirin päätöstilaisuudessa.

Teemu Laitinen ja Yyki Pulkinen korostivat joukkuepelaamisen ja syöttöpelin merkitystä. Nuoret pelaajat ovat vasta jääpalloilijan pelaajapolun alkuaskeleilla, mutta nyt on syytä keskittyä jääpallolle olennaisiin seikkoihin:

”Syöttöpeli, kovat ja tarkat syötöt, selkeät jättöpallot – ne ovat jääpallossa aivan oleellinen asia. Luistelutaitoa ja -voimaa meillä näyttäisi olevan. Tästä saadaan hyvä paketti kasaan tämän ikäluokan osalta.”

01/02-Projektin puolesta kerrotaan, että kyseessä on monivuotinen kehityshanke, joka seuraa ja motivoi poikien määrätietoista harjoittelua jääpallon parissa useamman vuoden ajan.

Kohti Örebron Kosa natta -turnausta

2001- ja 2002-ikäisten projekti jatkuu suunnittelusti siten, että seuraavaksi kootaan joukkueet osallistumaan Örebron Kosa natta -yöturnaukseen. Ikäluokista nimetään lähiviikkoina omat pelaavat ryhmänsä eli kaksi joukkuetta. Matkaan lähtee 32 pelaajan nippu.

”Näin saadaan kaikille hyviä kansainvälisiä pelejä ennen muuta ruotsalaisia ja mahdollisesti myös norjalaisia joukkueita vastaan. Leiriryhmät lähes kaikki ovat käyneet kesän Sommarbandy-leireillä, mutta nyt saadaan siirrettyä harjoitusten sisällöt osaksi pelitapahtumia. Tämä lisää pelirutiinia, jota tarvitaan tammikuun lopun MM-tapahtumassa”, valmennuskaksikko kertaa.

Kosa natta -turnauksesta on muodostumassa suomalaisten nuorisomaajoukkueiden vakioleiritapahtuma syyskaudella. Kahtena edellisvuonna 99/00-ikäisten projektiryhmä on osallistunut turnaukseen. Viime vuonna suomalaisten Fin-99 projektijoukkue voitti turnauksen.

Leiriryhmässä hyvä fiilis

Mikkelin jääleiri noteerattiin myös Länsi-Savo -sanomalehdessä laajalla jutulla. Tästä linkistä pääset katsomana jutun nettilehtiversion.

Jääpallopoikien tyylikäs käytös sai kehuja myös joukkueenjohtaja Juha Hilmolalta:

”Juu, majoitushotellimme johto tuli oikein erikseen kertomaan, että pojat ovat olivat käyttäytyneet tosi fiksusti. Saimme kiitosta niin respasta kuin keittiöstäkin. Näiden jätkien kanssa on mukava pitää leiriä – ja nyt en tarkoita vain valmennuskaksikkoa”, vinkkaa Hilmola.

Projekti 01/02:n tapahtumat jatkuvat marraskuun alun Kosa natta -turnauksella, sitten kokoonnutaan Hänskiin Mikkeliin perinteiselle Training Camp -maajoukkueleirille 4.-6.12.2015 ja MM-kisat pelataan myös Mikkelissä tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

* *