Pikkupeurat voittoon Örebrossa

Julkaistu: 9.11.2015

Projekti 01/02-joukkueiden hyvät otteet jatkuivat Örebrossa. Kosa natta -turnaus saatiin päätökseen sunnuntai-iltana. Suomalaisittain tulokset olivat hyvät, elleivät peräti loistavat:

Nuorempien (02-ikäisten) ryhmä voitti oman P14-sarjansa ja vanhenpien (01-ikäisten) ryhmä taisteli aivan loppuun asti finaalipaikasta.

P16-sarjan välierästä ei puuttunut dramatiikkaa: Suomi johti numeroin 1-0 pelin viime hetkiin saakka. Sitten SAIK si onnenkantamoisella pallon reppuun. Näin päädyttiin rankkarikisaan, jossa sandvikeniläiset olivat etevämpiä. Suomen P15-turnausryhmä voi kuitenkin olla ylpeä omasta suorituksestaan nousujohteisen turnauksen osalta.

P14-sarjan välierässä Suomen pikkupeurat eivät jättäneet mitään arvailujen varaan vaan raivasivat tiensä finaaliin numeron 11-0. Nässjö IF:stä ei tällä kertaa ollut vastusta Suomelle.

Finaaliottelussa Suomen ”nolla-kakkoset” jatkoivat reipasta menoa kentällä. Finaalivastus SAIK kaatui selvänumeroisesti 8-3 ja kultamitalit pujotettiin suomalaisten kaulaan.

Lisää ottelu- ja tapahtumaraporttia on luvassa Projekti 01/02 -johtoryhmältä hieman myöhemmin. Tässä kuva voittajajoukkueesta:

Suomen P15-kisaryhmä: Kosa natta 2015 P14-sarjan voittajat.

Suomen P15-kisaryhmä: Kosa natta 2015 P14-sarjan voittajat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tästä turnauksen kotisivulle

– – – – – –

P16-puolivälierä:

Suomi – Örebro 1–1 (rl. 1–0) – maalintekijät Tuukka Järvinen (& Atte Perkaus (rl))

Suomen puolivälierä oli todellinen junnubandyn herkkupala – päivän aikana ajoittain esiintynyt kurittomuus oli tipotiessään. Joukkueemme peli yhtenä taistelevana kokonaisuutena noudattaen Teemun laatimaa taktiikkaa onnistui kirjaimellisesti.

Vastustajalle ei annettu ylimääräistä tilaa. Karvaus toimi ylhäältä saakka tehden vastustajan pelinrakentelun lähes mahdottomaksi. Pallonhallinta oli meille 80–20.

Suomella oli avaimet ratkaista peli ensimmäisen 10 minuutin aikana – tuhlattiin muutama avopaikka ja yksi rankkari. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä jännittäväksi se kävi. Varsinkin kun jouduimme pelaamaan 75 % ottelusta yhden miehen vajauksella (Teemu Koivunen ajettiin kentältä laitataklauksen vuoksi – vahinkotilanne, mistä Teemu sai todella kovan rangaistuksen).

Isännät tasoittivat pelin kolme minuuttia ennen loppua pienen nukahduksen seurauksena tulleella onnenkantamoisella. Ottelun viimeisellä minuutilla Akke Laakkosella oli vielä läpiajo – pallo sivuverkkoon ja edessä oli rankkarit.

Örebron kaikki kolme laukojaa epäonnistuivat (Eppu Talvinko torjui kaksi ensimmäistä ja viimeinen meni ohi) – meiltä ensi Patrick Backman epäonnistui, mutta Atte Perkaus ei enää – ansaittu semifinaalipaikka oli meidän!

”Joukkuepelaaminen toimi todella hyvin – pojat saavat kiitettävän arvosanan. Kun huomenna pelataan samalla tavalla ja viimeistelemme paremmin, pelit saattavat jatkua vielä aamun jälkeen… Nyt nukkumaan”, kertoi Teemu hymyillen.

P16-sarjan välierä SAIK – FIN P15 (”-01”) pelataan klo 10:10 Suomen aikaa (mahd. finaali klo 16:40 Sa)

P14-sarjan välierä FIN P15 (”-02”) – Nässjö pelataan klo 13:00 Suomen aikaa (mahd. finaali klo 19 Sa)

Tästä turnauksen tulospalveluun
(valitse ikäluokka, jonka jälkeen paina ”Slutspel A” -painikkeesta)

——-

P14-sarja: Suomi P15 – Jönköping Bandy 4–2

Ottelu on oli ”täysin meidän peli”, joukkueen johtoryhmästä todettiin.

Ottelun lopputulos ei kerro totuutta. Joukkue missasi noin kymmenkunta avopaikkaa kaunistella numeroita. ”Nolla-kakkosten” osalta pelissä on sama tauti kuin ”nolla-ykkösillä”: pelikuri välillä hukassa ja haluttiin pelata liikaa omaan ’tiliin’.

”Kasetti palaa moiseen sooloiluun – huomenna tahdin pitää muuttua. Kaikki joukkueen vuoksi! Se on meidän motto ja sillä huomenna mennään loppuun saakka”, summasi joukkueen peluuttamisesta vastaava Jukka Pulkkinen.

Maalit osuivat näin: Ässämäki, Kukkasniemi (2) ja oma maali (kirjattiin Julius Jokiselle).

Näin ollen 02-ryhmän pelit jatkuvat Örebrossa sunnuntaina klo 13 (Suomen aikaa) välieräottelulla. 2001 syntyneet vääntävät parhaillaan omaa puolivälieräottelua paikallista ÖSK:n joukkuetta vastaan.

Tässä muutama tunnelmakuva Örebrosta:

02-joukkueen hetki ennen peliä.

02-joukkueen hetki ennen peliä.

Pohdintaa - Yyki ja Arska

Joukkueen kokeneillakin jäsenillä riitää mietittävää: Yyki Pulkkinen (vas) ja Arska Kukkonen miettivät joukkueen hyvinvointia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pikku-Jalopeurat: 2001:set puolivälierään, 02:set pelaavat yöllä

Projekti 01/02:n pikku-jalopeurat kisaavat parhaillaan Örebrossa KOSA natta -turnauksessa. Tässä hieman tunnelmia Örebrosta.

Vanhempien, 2001 syntyneiden ryhmä, avasi turnauksen perjantaina niukalla 1–2-tappiolla Ljusdals BK:ta vastaan. Maalintekijänä tuossa pelissä oli Atte Perkaus kulmalyönnin jälkitilanteesta.

Todella tasainen avauspeli, joka ratkesi kahteen viime hyvään yksilösuoritukseen. Pelissä näkyi sekä jännitys että ison jään kokemuksen puute. Suurimmalle osalle joukkueesta peli oli ensimmäinen ison jään tapahtuma alkaneella.

”Joukkueesta huokui hyvä joukkuehenki ja taistelutahto – tappiosta huolimatta tästä on hyvä jatkaa”, totesi Teemu Laitinen.

Lauantaiaamuna peli osui uomilleen ja Villa Lidköping kaatui selvästi 4–0. Maalintekijät olivat Akke Laakkonen, Patrick Backman, Leevi Rissanen ja Tuukka Järvinen.

Ensimmäisen pelin jännitys oli jäänyt hotelille, missä joukkue oli pitänyt pitkän taktiikkapalaverin, jossa painotettiin sekä roolitusta että pelitapaa. Pelissä Suomi teki todellisen tasonnoston ja pelasi koko ottelun sovitun suunnitelman mukaisesti. Teemu summasi voittopelin näin:

”Haluan tuoda yksittäisinä asiana esille koko joukkueen peli-ilmeen. Jokainen pelaaja täsmälleen teki sen, mitä palaverissa sovittiin – todellista joukkuepelaamista.”

P16-sarjassa pelaava Suomi P15 jatkaa pelejä vielä lauatai-illan suussa (klo 18:40 Suomen aikaa) ottelulla Gustavsbergs IF Bandyä vastaan. Näin pelattiin:

P16: Gustavsberg – Suomi 1–4
(maalintekijät: Tuukka Järvinen, Patrick Backman, Aapo Pursio ja Eemeli Puumalainen)

Voitolla alkusarjan viimeisessä ottelussa Suomi varmisti paikkansa puolivälieriin, joka alkaa klo 01:50 paikallista ja vastaan luistelee paikallinen Örebro SK – onkohan sali täynnä? Suomalaisten fanikatsomo on valmiina haasteeseen.

Mitä opimme pelistä?

”Peruspeli, jossa näkyi tietynlainen väsymys. Hallitsimme hyvin peliä aina viimeiselle kympille. Tämän jälkeen luisteltiin kenttää päästä päähän yhdessä vastustajan kanssa ja unohdettiin joukkuepelaaminen. Tällaisesta pelikurittomuudesta pitää päästä eroon ja pian”, painotti Teemu Laitinen pelin jälkeen.

”Nyt nukkumaan hetkeksi ja parin tunnin päästä alkaa valmistautuminen uuteen peliin”, joukkueen hyvinvoinnista vastaava huoltaja Ari Kukkonen lisäsi.

Kosa natta 01 pelissä

Suomen P15-joukkue Örebrossa. Fanikatsomo paikalla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Nolla-kakkoset” voittojen tiellä

Nuorempien, 2002 syntyneet, avasivat perjantai-iltana turnauksen 6–2-voitolla Borlängeä vastaan ja lauantaiaamupäivä Gustavsbergs IF kaatuikin harvinaisen suurlukuisesti 17–0.

Borlänge-pelissä maalintekijät olivat Leevi Kukkasniemi (3), Karo Liimatainen, Tuukka Ässämäki ja Jere Ukkonen.

02-pojat seurasivat vanhempia poikia ja jännittivät koko avauspelin. Suomi oli selkeästi hallitsevampi osapuoli ja vaikka Borlänge tasoitti kahden maalin johdon, se ei sekoittanut jännityksessä pelanneen joukkueen peliä liikaa. Luisteluvoima ja parempi liike ratkaisi voiton. Jukka Pulkkinen paketoi pelin seuraavasti:

”Pojilla oli takana pitkä päivä ja pelissä näkyi jännitys. Joukkuepelaaminen ratkaisi – siihen me panostamme myös tulevissa peleissä.”

Gustavsberg IF pelissä oli monta maalintekijää ja maalit jakautuivat tasaisesti pelaajien kesken. Joukkueiden tasoero oli selkeä. Peliin muutettiin pelisysteemi ja kierrätettiin pelipaikkojen.

”Ottelu oli hyvä syöttö- ja maalintekoharjoitus. Maalivahdeille ei tullut hiki.” Jukka totesi pelin jälkeen.

Nuorempien ryhmän viimeinen lohkopeli on Jönköping Bandyä illemmalla, vasta klo 23:10 Suomen aikaa.

Joukkuepalaveri. Teemu Laitinen kertoo, pojat kuuntelevat.

Joukkuepalaveri. Teemu Laitinen kertoo, pojat kuuntelevat.

 

Kosa natta 02 ryhmä valmistautuu

Kuvassa 2002-ikäisten ryhmä valmistautuu otteluun (kuva: Projekti 01/02 tiedotusjaos).