Ruotsi vs. Suomi ennakkoa, Laakkoselle tupla 100

Julkaistu: 5.02.2016

Suomi kohtaa Ruotsin Uljanovskin 2016 MM-kisojen välieräottelussa klo 15.00. Toinen ottelupari on Venäjä vs. Kazakstan, jotka kohtaavat klo 12.00 paikallista aikaa.

Ensin kuitenkin hattu pois päästä:
Sami Laakkonen oli ensimmäisen suomalainen jääpalloilija, joka sai täyteen 100 MM-ottelua. Tämä tapahtui eilisessä Suomi vs. Valko-Venäjä ottelussa. Sami on pelannut 16 MM-kisoissa ja jokaisessa turnauksessa tehnyt vähintään maalin. Eilisessä ottelussa Valko-Venäjää vastaan Teemu Määtän syöttämä 15-3 johtomaali oli Samin 100s maali MM-kisoissa.

Ruotsi on ollut Uljanovskin kisoissa todella vahva. Venäjän MM-haaveille Ruotsi antoi myrskyvaroituksen, kun se runkosarjan ottelussa alle puolessa tunnissa iski 5-0 tulostaululle ja loppunumeroiksi 6-3. Saikin kolmikko Edlund-Petterson-Mossberg oli hurjana vastaten Ruotsin kaikista maaleista.

8820  9536 8800

Christoffer Edlund              Erik Pettersson                    Daniel Mossberg

Nämä pelurit on pidettävä kurissa, jos Suomi mielii loppuotteluun

Ruotsin pelaajien henkilökohtainen taitotaso on huippuluokkaa, kuten myös kahden suunnan joukkuepelaaminen, heikkoa lenkkiä joukkueessa ei ole. Joukkueen pallollinen pelaaminen on turnauksen parasta.

Suomi tarvitsee täydellisen onnistumisen välieräottelussa. Lähtökohta on, että ottelusta tulee vähämaalinen, mikä tarkoittaa omien virheiden minimoimista. Koko joukkueen puolustamisen on toimittava saumattomasti eikä maalivahdin syliin voi valua, sillä sen verran tulivoimainen Ruotsi on. Vastaavasti hyökkäyspäässä on maalit tehtävä paikoista ja erikoistilanteiden merkitys on suuri, sillä mm. jokainen kulmalyönti on maalintekopaikka. Suomen pelihuumori on kasvanut kahden viimeisen ottelun jälkeen ja joukkue lähtee positiivisin odotuksin otteluun. Vaikka 6500 m2 pelialueella pelaa 22 pelaajaa niin yksittäisten tilanteiden voittamisella, yksittäisen pelaajan uhrautumisella joukkueen hyväksi on iso merkitys. Tähänkin on suomalaisten hyvä panostaa.

 

7980

 

 

 

 

 

 

 

 

Sami liittyi satasen kerhoon

MM-kisojen kaikkien aikojen maalintekijät tilanne 5.2.2016
1. Sergei Obukhov (Venäjä) – 154
2. Sergey S. Lomanov (Venäjä) – 143
3. Evgeny Ivanushkin (Venäjä) – 139
4. Vyacheslav Bronnikov (Kazakstan) – 104
5. Patrik Nilsson (Ruotsi) – 101
6. Sami Laakkonen (Suomi) – 100
7. Paul Ryazantsev (Venäjä) – 86
8. Ari Holopainen (Suomi) – 78
9. Daniel Andersson (Ruotsi) – 77
10. Christoffer Edlund (Ruotsi) – 65
11. Paul Hanssen (Norja) – 64
12. Sergei I. Lomanov (USSR) – 57
13. Mikhail Sveshnikov (Venäjä) – 57
14. Ivan Maksimov (Venäjä) – 55
15. Christer Lyustad (Norja) – 54
16. David Carlsson (Ruotsi) – 52
17. Samuli Niskanen (Suomi) – 50

Kuvat Pekka Huovila