Suomelle MM pronssia P19 kisoissa

Julkaistu: 26.01.2017

Jääpallon P19 MM-kisat on pelattu, MM-kultaa voitti Venäjä, joka voitti finaalissa Ruotsin maalein 1-0 jatkoajan maalilla.

Pronssiottelu

Suomi voitti MM pronssia P19 vuotiaiden MM-kisoissa. Pronssiottelussa kaatui Norja maalein 3-0.

Suomi voitti Norjan pronssiottelussa lukemin 3-0 (2-0) Venäjällä Syktyvkarissa pelattavissa jääpallon P19 MM kilpailuissa. Suomi johti ottelun ensimmäisen jakson jälkeen 2-0. Ensimmäisen jakson maaleista vastasi Ilari Hepola Tatu Ässämäen antamasta kulmalyönnistä ja Tatu Ässämäki itse Matias Lehtosen esityöstä. Toisella jaksolla Suomen maalin viimeisteli Tatu Ässämäki rangaistuslaukauksella.

Suomen tasaisen joukkueen parhaita olivat tässä ottelussa Tatu Ässämäki, joka valittiin koko turnauksen parhaimmaksi puolustavaksi keskikenttäpelaajaksi, puolustaja Ilari Hepola sekä nollapelin torjunut maalivahti Pyry Kilpiö. Turnauksen mestariksi nousi Venäjä jatkoajan voitolla 1-0 Ruotsista.

Suomen maalit: Tatu Ässämäki 2 ja Ilari Hepola

Semifinaali

Suomen hyvä alku ei riittänyt vaan edessä pronssiottelu viimeinen P19 MM kilpailuista

Suomi hävisi Ruotsille välieräottelun 1-6 (1-0) Venäjällä Syktyvkarissa pelattavissa jääpallon P19 MM kilpailuissa. Suomi johti ottelun ensimmäisen jakson jälkeen 1-0 Tatu Ässämäen viimeistelemän rangaistuslaukaus maalin turvin. Toisen jakson alussa tuli Ruotsi tasoihin ja rangaistuslaukauksella maalin johtoon. Tämän jälkeen Suomella useitanhyviä tilanteita ja myös selvä viheltämättä jäänyt rangaistuslaukaus. Painostuksesta huolimatta Ruotsi onnistui tekemään ottelun seuraavan maalin.  Lopussa Suomen tuli avata peliä enemmän ja Ruotsi onnistui karkaamaan voittoon. Suomen tasaisen joukkueen yritteliäin oli tällä kertaa Riku Hämäläinen. Suomen urakka jatkuu sunnuntaina pronssiottelussa klo 15.00 Norjaa vastaan.

Suomen hyvä alku ei riittänyt vaan edessä pronssiottelu viimeinen P19 MM kilpailuista

Suomi hävisi Ruotsille välieräottelun 1-6 (1-0) Venäjällä Syktyvkarissa pelattavissa jääpallon P19 MM kilpailuissa. Suomi johti ottelun ensimmäisen jakson jälkeen 1-0 Tatu Ässämäen viimeistelemän rangaistuslaukaus maalin turvin. Toisen jakson alussa tuli Ruotsi tasoihin ja rangaistuslaukauksella maalin johtoon. Tämän jälkeen Suomella useitanhyviä tilanteita ja myös selvä viheltämättä jäänyt rangaistuslaukaus. Painostuksesta huolimatta Ruotsi onnistui tekemään ottelun seuraavan maalin.  Lopussa Suomen tuli avata peliä enemmän ja Ruotsi onnistui karkaamaan voittoon. Suomen tasaisen joukkueen yritteliäin oli tällä kertaa Riku Hämäläinen. Suomen urakka jatkuu sunnuntaina pronssiottelussa klo 15.00 Norjaa vastaan.

 

Alkusarjan ottelut

Poikien 19 -vuotiaiden MM-kisat käynnissä

Suomi P19 avausvoittoon Norjasta 5-1 (1-1) ja toisessa ottelussa kaatui Kazakstan 12-0 (6-0). Lauantain ensimmäisessä ottelussa Suomi ja Ruotsi pelasivat tasan 3-3 mutta rl kilpailun voitti Suomi. Venäjä oli taas vahvempi Suomen lauantai päivän toisessa ottelussa maalein 6-0.

Suomen viimeinen alkusarjaottelu päättyi tappioon P19 MM kilpailuista

Suomi hävisi viimeisen alkusarjan ottelunsa 6-0 (5-0) fyysisesti erittäin vahvaa isäntäjoukkuetta vastaan Venäjällä Syktyvkarissa pelattavissa jääpallon P19 MM kilpailuissa. Kovaan myötätuulen ensimmäisen jakson pelannut Venäjä ratkaisi ottelun jo ensimmäisen 15 minuutin aikana, jolloin se takoi ottelun lukemiin 5-0. Toinen jakso oli Suomelta parempaa pelaamista, vaikka Suomi ei kyennytkään Venäjää horjuttamaan ja ottelu päättyi lukemiin 6-0.  Suomen tasaisen joukkueen yritteliäin oli tällä kertaa Matias Lehtonen. Lisäksi maalivahti Pyry Kilpiö jatkoi vahvoja otteita.

Suomen urakka jatkuu sunnuntaina välierissä klo 11.00 Ruotsia vastaan.  Turnauksen loppuottelu ja pronssiottelu pelataan myös sunnunta

Suomi jatkoi voittojen tiellä P19 MM kilpailuista

Suomi kohtasi kolmannessa ottelussa Ruotsin Venäjällä Syktyvkarissa pelattavissa jääpallon P19 MM kilpailuissa. Ensimmäinen jakso  sujui Suomen hallinnassa ja ottelun kolmannella minuutilla Riku Hämäläinen vei Matias Lehtosen syötöstä Suomen 1-0 johtoon. Ruotsi tasoitti ottelun jakson lopussa kulmalyönnistä, mutta aivan jakson viimehetkellä Saku Hämäläisen kaadosta tuomitun rangaistuslyönnin toimitti verkon perille Tatu Ässämäki taukolukemiksi 2-1 Suomelle.

Toisen jakson puolivälissä Suomi siirtyi jo 3-1 johtoon kun Jaakko Hyvönen pääsi maalin edustalta viimeistelemään. Jakson loppupuolella Ruotsi tuli kahdella nopealla maalilla Suomen jäähyjen aikana tasoihin ja varsinainen peliaika päättyi tasan 3-3. Seuranneessa rangaistuslyöntikilpailussa Suomi oli parempi ja Suomen maalintekijöinä kunnostautuivat Tatu Ässämäki, Riku Hämäläinen, Ilari Hepola ja Jussi Yli-Houhala. Suomen maalivahti Pyry Kilpiö torjui kolmen ruotsalaispelaajan laukaukset.

Suomen parhaita Ruotsin kaadossa olivat maalivahti Pyry Kilpiön ohella Saku ja Riku Hämäläinen sekä Tatu Ässämäki. Lisäksi Jaakko Hyvönen ja Kerkko Äikäs jatkoivat hyviä otteitaan. Suomen urakka jatkuu vielä lauantain klo 17.00 iltaottelussa yli 5000 henkilön kotikatsomon kannustamaa Venäjää vastaan. Ottelun voittaja voittaa alkusarjan. Välierät ja mitaliottelut pelataan sitten sunnuntaina.

WP_20170127_15_34_57_Pro

 

 

 

 

 

 

Suomi – Kazakstan

Suomi otti toisen voitonsa Venäjällä Syktyvkarissa pelattavissa P19 MM kilpailuissa, kun se löi Kazakstanin 12-0 (6-0). Ottelun voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä, sillä Kazakstan kuuluu pienempiin jääpallomaihin. P19 maajoukkueen joukkueenjohtaja Juha Yli-Houhalan mukaan on erittäin hienoa, että kansainvälinen juniorijääpalloilu laajenee ja myös uusia maita tulee myös mukaan vanhimpiin juniori-ikäluokkiin.

Suomen maalissa ensimmäisessä maaottelussaan torjunut Jere Oravuo oli varma pitäen maalinsa puhtaana. Tehopelaajina Kazakstan ottelussa  kunnostautuivat Tatu Ässämäki 1+4, Riku Hämäläinen 3+1, Saku Hämäläinen 2+1, Mattias Snäll 2+0, Jaakko Hyvönen 1+0, Casper Hänninen 1+0, Joona Rajala 1+0, Ilari Hepola 1+0 ja Matias Lehtonen 0+2.  Suomen urakka jatkuu tänään lauantaina Ruotsia ja Venäjää vastaan. Välierät ja mitaliottelut pelataan sitten sunnuntaina.

Suomi – Norja

Suomen 19-vuotiaiden poikien maajoukkue avasi Venäjän Syktyvkarissa pelattavat MM-kilpailut 5-1 (1-1) voitolla Norjasta. Suomi aloitti pelin hieman hermostuneesti ja syötöt eivät alussa aivan napsuneet kohdilleen. Kun ottelua oli pelattu 17 minuuttia niin Norjan maalivahti vapautti norjalaispelaajan maalintekoon. Tästä sisuuntuneena Suomen peli alkoi parantua ja jakson lopussa Tatu Ässämäki vapautti Hugo Sundbergin maalintekoon taukotilanteeksi 1-1.

Toiselle jaksolle luisteli erittäin latautunut Suomen joukkue.  Ottelun 37 minuutin kohdalla Riku Hämäläinen esityöstä Jaakko Hyvönen vei kulmakikasta Suomen johtoon 2-1. Tämän jälkeen Suomi iski maaleja tasaisesti. Ensin Mattias Snäll Tatu Ässämäen hienosta syötöstä tilanteeksi 3-1. Tämän jälkeen Tatu Ässämäki Saku Hämäläisen syötöstä 4-1 ja loppunumeroiksi 5-1 kaunisteli Jaakko Hyvönen Casper Hännisen syötöstä.

Suomen joukkueen valmentaja Mikä Hyppönen oli tyytyväinen avausotteluun. ”Norjan joukkue tiedettiin etukäteen vahvaksi ja sitä ensimmäinen jakso osoitti. Toisella jaksolla lisäsimme luistelua ja saimme oman syöttöpelin toimimaan paremmin, joka ratkaisi pelin eduksemme. ”

Suomen joukkue pelasi kokonaisuudessaan hyvin.  Joukkueen parhaimmistoa oli pistemiesten lisäksi Riku Hämäläinen, jonka luisteluvauhti oli usein liikaa Norjalaisille. Suomen maalivahti Pyry Kilpiö oli varma ja lisäksi keskuspuolustus William Skogin ja Ilari Hepolan johdolla katkoi varmasti. Sivutukena pelannut Kerkko Äikäs esitti myös erittäin lupaavia otteita.

Suomi kohtaa seuraavaksi  vielä tänään illalla Kazakstanin klo 19.00 alkavassa ottelussa. Turnaus jatkuu lauantaina klo 11.00 ottelulla Ruotsia vastaan ja klo 17.00 ottelulla Venäjää vastaan. Sunnuntaina pelataan turnauksen välierät sekä mitaliottelut.

 

 

Otteluohjelma, ajat Suomen aikaa

Perjantai 27.1

09:00 Venäjä – Norja 4-0

11:00 Ruotsi – Kazakstan 16-0

13:00 Norja – Suomi 1-5  (1-1)

Suomen maalit:  Jaakko Hyvönen (2),  Hugo Sundberg, Mattias Snäll, Tatu Ässämäki

17:00 Venäjä – Ruotsi 6-3

19:00 Kazakstan – Suomi 0-12 (0-6)

Suomen maalit: Riku Hämäläinen 3, Saku Hämäläinen 2, Mattias Snäll 2, Ilari Hepola, Jaakko Hyvönen, Casper Hänninen, Joona Rajala, Tatu Ässämäki

Lauantai 28.1

09:00 Kazakstan – Venäjä 0 – 11

11:00 Suomi – Ruotsi 3-3 (2-1)

Suomen maalit: Riku Hämäläinen, Tatu Ässämäki, Jaakko Hyvönen

13:00 Norja – Kazakstan

17:00 Suomi – Venäjä

19:00 Ruotsi – Norja

Sunnuntai 29.1

09:00 Semifinaali 1-4

11:00 Semifinaali 2-3

15:00 Pronssiottelu

17:00 Loppuottelu