Suomelta hieno taistelu Venäjää vastaan, palkinto pisteiden muodossa jäi saamatta

Julkaistu: 31.01.2017

Suomen alku otteluun Venäjää vastaan oli aivan eri planeetalta, mitä Ruotsi-ottelun ensimmäinen jakso. Suomi puolusti erinomaisesti, etenkin Venäjän vastahyökkäykset, jotka tiedettiin vaarallisiksi. Aina kun Venäjä sai pallon, tapahtui Suomen pelissä hyviä asioita ja Venäjän pelaajiin mentiin kiinni agressiivisesti.Venäjä sai paljon kulmalyöntejä, mutta jälleen kerran Suomi puolusti hyvin. Suurin osa Venäjän kulmista päättyi suomalaispelaajan blokkiin. Etenkin Mikko Rytkönen nappasi blokkeja huiman määrän.

Aivan pelkäksi puolustamiseksi Suomen peli ei mennyt, vaan Suomi pelasi hyvää ja järkevää peliä myös pallollisena. Säännöllisin väliajoin Venäjän puolustusta koeteltiin pitkillä palloilla. Lisäksi Suomelta nähtiin hyviä kuljetuksia, jotka päättyivät maalipaikkoihin.Ensimmäisellä 45 minuuttisella Suomelle sattui kaksi pientä virhettä, joista Venäjä pääsi murtautumaan Suomen puolustuksen keskeltä boksiin ja pääsi niistä iskemään kaksi maalia. Venäjän maalien tekijöinä avausjaksolla Alan Dzhusoev ja Evgeny Ivanushkin.

Toiselle jaksolle Suomi sai heikon alun Venäjän iskiessä kaksi maalia toisen jakson avausvitoselle. Suomella oli toki jakson ensimmäinen hyvä maalipaikka, mutta kun sitä ei käytetty, teki Venäjä vastahyökkäyksestä toiseen päähän.Suomi sai pian tämän jälkeen taas pelin juonesta kiinni ja teki kaksi tärkeää kavennusmaalia. Teemu Määttä lähetti ensin Mikko Lukkarilan ja Pekka Rintalan läpi Rintalan viimeistellessä. Pari minuuttia myöhemmin Rolf Larsson toimi maalintekijänä sutimalla irtopallon maalin edestä Venäjän maaliin. Suomi jatkoi hyvää pelaamista läpi toisen jakson, mutta maalin tekeminen Venäjää vastaan oli vaikeaa. Muutaman hyvän kaukolaukauksen Suomi laukoi Venäjän maalia kohden, mutta tänään ei laadukkaatkaan kaukolaukaukset uponneet.

Venäjällä ei lopulta ollut juurikaan hyviä paikkoja ottelun viimeisellä 30 minuuttisella. Venäjä joutui myös rikkomaan ja oli pariinkin otteeseen kahden miehen alivoimalla. Kahdesti Venäjän onnistui ottelun lopun paikoista tehdä maali. Loppulukemiksi kirjattiin lopulta 6-2 Venäjälle, mutta siitä huolimatta ottelu loi uskoa tulevaan. Tasonnosto avausotteluun nähden oli valtava. Maalipaikat Suomen on pakko käyttää paremmin hyväkseen taistellakseen kunnolla voitosta Venäjän kaltaista jättiä vastaan.

”Taisteluilme oli ihan eri luokkaa mitä sunnuntain pelissä. Oli tosi hieno nähdä miten jätkät laittaa itsensä likoon. Peli pysyi pitkään todella tasaisena ja oikeastaan vähän harmittaa tämä tulos. Sillä tavalla aika ristiriitaiset fiilikset. Pelattiin todella hyvä peli, mutta harmittaa koska oltaisiin pystytty vielä parempaan”, kertoi Suomen toisen maalin tehnyt Rolf Larsson ottelun jälkeen.

”Meillä ei ollut mitään hätää pelillisesti. Puolustus toimi hyvin ylhäältä asti karvauksesta lähtien. Tämä ottelu antaa todella paljon itseluottamusta lopputurnausta ajatellen. Maalipaikkojahan ei ole koskaan hirveästi Venäjää vastaan, ne vain pitää hyödyntää paremmin”, Larsson jatkoi.

Seuraava ottelu koittaa heti huomenna, jolloin alkusarjan viimeisessä ottelussa tulee vastaan Kazakstan.

”Kaikki pelaajat heillä pelaa Venäjän Superliigaa, että ei se missään nimessä huono vastustaja ole. Täysillä pitää lähteä siihen jos meinataan voittaa”, Larsson arvioi huomista vastustajaa.