Suomen MM-joukkue nimetty

Julkaistu: 18.01.2017

Suomen maajoukkue Sandvikenissa 29.1-5.2.2017 järjestettävään jääpallon MM-turnaukseen on nimetty. Päävalmentaja Antti Parviaisen nimeämässä joukkueessa on hyvin pitkälle sama runko, mikä oli joulukuussa Trollhättanin neljän maan turnauksessa. Kapteenin nauhaa kantaa alkukauden loukkaantumisen takia sivussa ollut Ville Aaltonen.

Joukkueen pelaajistosta suurin osa pelaa Ruotsissa. Lisäksi neljä pelaajaa mahtuu mukaan kotoisesta bandyliigasta ja Ilari Moisala pelaa jääpalloa ammatikseen Venäjällä. Tommi Määttä, Tuomas Liukkonen ja Joonas Peuhkuri ovat joukkueen ensikertalaisia arvokisoissa. Joukkue onkin hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta.

”Meillä on iskukykyinen joukkue kasassa. Meillä on runko, joka on pysynyt viimeiset neljä vuotta ja pelannut hyvän määrän yhteen ja perustekemisen taso on korkealla. Siihen sitten saadaan muutama uusi pelaaja tuomaan uutta intoa” päävalmentaja Antti Parviainen sanoo.

Suomi sai kisoja ajatellen tärkeän palasen mukaan, kun kapteeni Aaltonen kuntoutui tapaninpäivänä pelikuntoon pitkän loukkaantumisen jälkeen. Aaltosella on MM-turnauksia vyöllään 13 kappaletta ja mies on pelillisen annin lisäksi erittäin tärkeä palanen joukkueen henkisellä puolella.

”Ihan kiva pelata pitkästä aikaa kisat Ruotsissa. Viimeiset vuodet on pyöritty Venäjän maata ja nyt on melkein kotikonnuilla kisat, niin mukava on sinne lähteä. Tapaninpäivästä lähtien olen päässyt pelaamaan ja jokainen treeni ja jokainen peli, mitkä pelaa, niin alkaa tuntumaan, että ne puuttuvat prosentit alkaa löytymään” Ville Aaltonen sanoo.

0546 Ville Aaltonen

”Kyllähän tavoitteet täytyy olla korkealla, mutta se vaatii sen, että jokainen jätkä valmistautuu hyvin kisoihin. Se on lyhyt viikko ja monta peliä, ei kauheasti lepopäiviä. Kun saadaan turnaus hyvin käyntiin ja nähdään se tavoite heti alusta alkaen ja tehdään sen eteen töitä” Aaltonen jatkaa.

Suomi kohtaa kisojen avausottelussa isäntämaa Ruotsin. Suomen onnistui viime vuoden kisoissa pudottaa Ruotsi välierissä pronssiotteluun ja tälläkin kaudella Suomi on keskinäisissä maaotteluissa haastanut Ruotsia hyvin, vaikka lähteekin toki haastajan asemassa kisoihin Ruotsin ja Venäjän ollessa ennakkosuosikkeja.

”Avausottelu on Ruotsille iso hegemoniaottelu ja he puhuvat revanssista. Toki se on meillekkin tärkeä ottelu näyttämään suuntaa, mihin päin kisat lähtevät siitä eteenpäin” Parviainen pohtii.

30837864354_2fbabab5b4_zAntti P

Nykyisellä sarjajärjestelmällä isot pelit ovat välierissä lauantaina 4. helmikuuta, jota varten alkulohkossa pyritään peliä kehittämään ja hakemaan hyviä tuloksia.
Suomen joukkue Sandvikenin MM-turnaukseen 29.1-5.2.2017:

Maalivahdit:

#23 Kimmo Kyllönen, Tellus
#72 Pertti Virtanen, OLS

Kenttäpelaajat:

#22 Ville Aaltonen (c), Bollnäs
#14 Samuli Helavuori, Bollnäs
#11 Markus Kumpuoja, Sirius
#70 Rolf Larsson, Hammarby
#20 Juho Liukkonen, Kampparit
#21 Tuomas Liukkonen, Kampparit
#87 Mikko Lukkarila, Vänesborg
#46 Ilari Moisala, Volga
#6 Teemu Määttä, Sirius
#66 Tommi Määttä, Edsbyn
#99 Tuomas Määttä, Edsbyn
#74 Eetu Peuhkuri, Gripen
#8 Joonas Peuhkuri, Sirius
#91 Janne Rintala, Västerås
#85 Pekka Rintala, Borlänge
#10 Mikko Rytkönen, JPS

Joukkueen johto:

General Manager: Markku Niemitalo
Päävalmentaja: Antti Parviainen
Valmentaja: Esko Tammilehto
Valmentaja: Olli Manninen
Lääkäri: Petri Pesonen
Fysioterapeutti: Kari Suomalainen
Huoltajat: Peter Tukiainen ja Harri Heinonen
Tiedottaja: Aleksi Riikonen

Kotiinjäävät varamiehet:

Jussi Aaltonen, IFK Motala
Tomi Hauska, Veiterä
Jimi Heinonen, Botnia-69
Pekka Hiltunen, HT-Bandy
Tuomas Mokko, Vetlanda BK
Tomi Mustonen, Narukerä
Niko Nissinen, WP-35

Kuvat Pekka Huovila