Markus Kumpuoja nauttii pisteiden teosta suuressa roolissa

Julkaistu: 4.02.2017

Maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Markus Kumpuoja iskee maaleja Siriuksessa auttaen nuorta joukkuetta kehittymään kohti Elitserienin huippua. Kumpuoja on ollut alkukaudesta Siriuken paras maalintekijä ja Elitserienin maalipörssistäkin mies löytyy sijalta viisitoista.

”Hyvin on mennyt kausi, paremmin kuin viime kaudella. Meillä on nuori porukka, eikä ole tarvinnut oikeastaan ottaa paineita mistään. Meillä on kokoonpanossa viisi alle 20-vuotiasta omaa junioria ja siitä on lähdetty rakentamaan. Altavastaajana ollaan päästy kauteen ja nyt on mennyt oikeastaan yli odotusten”, Kumpuoja sanoo.

”Olen tullut Siriukseen tekemään pisteitä ja tietenkin kun on joukkueen kokeneimpia, niin pitää ottaa vastuuta. Totta kai tiedostan, että pitää olla näkyvässä roolissa, enkä varmaan nauttisikaan pienemmässä roolissa pelaamisesta.”

Kumpuoja lähti aikoinaan Kungälviin, jossa pelasi monta vuotta ennen siirtymistään Hammarbyn kautta Siriukseen. Toista kauttaan Siriuksessa pelaava Kumpuoja on sopeutunut hyvin roolinsa lisäksi kaupunkiin. Kumpuojalla riittää myös juttuseuraa suomen kielellä Teemu Määtän ja Joonas Peuhkurin pelatessa myös Siriuksessa.

”Onhan se mukavaa, että on muitakin suomalaisia. Tukholman aikoina ei ollut yhtään suomalaista joukkueessa, Kungälvissä oli aina muitakin suomalaisia. Parhaimmillaan meillä oli siellä viisi pelaajaa Suomesta.”

”Uppsala sopii itselle hyvin. Se muistuttaa tyyliltään Kungälviä, mutta on vähän isompi. Tukholma kävi ehkä liiankin isoksi jotenkin. Sitä oli ihan ihmeissään, kun oli härdelliä joka puolelle. Uppsala on sellainen iso pieni paikka. Se sopii täydellisesti minulle, että on kaikki elämiseen tarvittava lähellä, mutta ylimääräinen hässäkkä puuttuu ympäriltä.”

Ensimmäisestä Elitserien-seurastaan Kungälvistä Kumpuojalla on vain hyviä muistoja. Kumpuoja saakin edelleen Kungälvistä kannustusta peleihin sekä Siriuksen, että Suomen maajoukkueen paidassa.

”Menin sinne parikymppisenä. Se oli sellainen pikkuinen kylä jossa kaikki oli tosi mukavia ja ottivat vastaan tosi hyvin, vaikka en osannut sanaakaan ruotsia silloin. Se on aina tuntunut kodilta Ruotsissa. Toivottavasti Kungälv saa asiansa kuntoon, kun heillä on rahavaikeuksia ollut. Itsellä on ollut sellainen tunne, että mielellään olisin siellä vielä kauden verran pelaamassa ikään kuin kiitokseksi, jos he vain saavat asiat kuntoon.”

Suomella on edessään kisojen loppuhuipennus. Välierissä vastaan tulee Venäjä, jolle Suomi laittoi hyvin vastaan jo alkulohkossa. Siitä ottelusta on oppia otettu ja kaikki tiedostavat, ettei maalintekokilpailuun voida lähteä, eikä Venäjälle voi antaa tilaisuuksia vastahyökkäyksiin.

”Venäjää vastaan pallonmenetykset pois ja puolustetaan koko joukkueella. Meillä on taitoa sen verran, että pystytään tekemään tarvittavat maalit. Täyttä kentällistä vastaan ei Venäjä tai Ruotsi meille hirveästi maaleja tee. Pelataan vähämaalinen peli ja jos kaikki menee hyvin, niin 3-4 tehtyä maalia pitäisi riittää voittoon.”

Normaalin Venäjälle maajoukkuetapahtumiin reissaamisen sijasta suurimmaksi osaksi Ruotsissa pelaavista pelaajista koostuvat maajoukkue on saanut pelata kaikki kauden maajoukkuetapahtumat MM-kisoja myöten Ruotsissa. Myös Kumpuojalle tämä kausi maajoukkueessa on ollut huomattavasti kevyempi matkustamisien kanssa.

”Hienoa sinänsä, että Ruotsissa on saatu järjestettyä kisat. Pieni pettymys tietenkin yleisön puolesta. Muutenkin fiilis on ollut, että kohtako turnaus on ohi. Venäjällä on aina paljon yleisöä ja siitä tulee hyvä kisafiilis. Muutenkin hyvä, että Ruotsissa on kisat. Tämä on ollut tosi kova kausi, paljon pelejä ja tiheään tahtiin. Nyt saa vähän lepoakin kisojen jälkeen ja kroppa ehtii palautumaan ennen kauden jatkumista.”

Tänä viikonloppuna pelataan niitä pelejä, joissa Kumpuojakin tavoittelee suurinta mahdollista tavoitettaan, maailmanmestaruutta. Pelaajana Kumpuoja on vasta tulossa parhaaseen jääpalloilijan ikään.

”Ruotsin mestaruus jos tulee, niin se on sellainen plussa, mutta Maailmanmestaruus olisi aivan uskomaton saavutus ja miksei olympialaisetkin nyt kun noita maita alkaa tulla tuolta. Muuten kehittyä pelaajana. Kahden vuoden päästä olen kolmekymppinen ja silloin pitäisi pelaajan olla parhaimmillaan.”

”Siriuksen kanssa on vielä ensi kausi sopimusta jäljellä ja sitten katsotaan mihin avautuu ovet. Onhan Venäjäkin yhdenlainen jääpalloilijan unelma ja nähdä se maailma, mutta sitä varten pitää vielä kehittyä pelaajana. Kausi kerrallaan mennään kuitenkin. Olen vähän sellainen tyyppi että eletään hetkessä ja se mikä on tulossa, se tulee tapahtumaan sitten. Nyt ollaan tässä ja tänään ja nautitaan.”