Ruotsi selvään voittoon 21 vuotiaissa

Julkaistu: 3.02.2017

Ruotsin alku oli liikaa Suomelle torstai-iltana. Pelikello näytti 06.40 kun taululla olivat jo lukemat 0-2. Vain kymmenen minuuttia myöhemmin Ruotsi oli siirtynyt jo 0-4 johtoon. Suomi sai rivinsä kuntoon parinkymmenen minuutin kohdalla. Ruotsin hallinnasta huolimatta tauolle mentiin 0-4 lukemissa. Suomen maalissa hyvin pelannut Lukas Tallberg piti Suomen pelissä mukana toiselle puoliajalle lähdettäessä.

Tiesimme täysin kuinka Ruotsi tulee alussa, tiesimme myös sen mistä he maalit aikovat tehdä, mutta pelaajat eivät olleet tarpeeksi hereillä. Maalit syntyivät juuri kuten ennakoitiin, kertasi Ari Holopainen ottelun jälkeen. Tämä on hyvä opetus pelaajille taktiikan suhteen. Jos emme noudata ennalta sovittuja asioita, niin kansainvälisissä peleissä vastustaja rankaisee heti.

Ruotsin pelitempo ja lyhytsyöttöpeli oli selvästi Suomea parempaa. Suomi sortui liikaan pitkiin syöttöihin ja pallon kuskaamiseen.

Toisella puoliajalla Ruotsi lisäsi tasaisesti johtoaan ennen kuin Suomi sai Tuomas Räisäsen ja Kalle Lempisen maaleilla hieman lohtua. Ottelun päätettyä taululla olivat lukemat 2-11 (0-4) Ruotsin hyväksi.

 Joukkueet kohtaan uudestaan lauantaina klo 14.45. Suomella on hyvää aikaa miettiä keinoja Ruotsin vahvan joukkueen pysäyttämiseen.

P21