Suomen P15 palautti taisteluilmeen, Ruotsi niukasti parempi

Julkaistu: 5.02.2017

Suomen ja Ruotsin P15-nuorten maajoukkueet kohtasivat toistamiseen nyt viikonlopun aikana. Tällä kerralla peli oteltiin Sollentunassa, Tukholmassa. Tulos 2–0 kertoo, että Suomen nuori ryhmä oli tänään sunnuntaina liikkeellä paljon paremmalla taisteluilmeellä kuin eilen Kalliossa.

P15-maaottelu: Ruotsi – Suomi 2–0 (1–0)

Ottelun jälkeen tavoitettu valmentaja Teemu Laitinen oli tyytyväinen nuorten esitykseen:

”Kaikin puolin hyvä ottelu pelattiin. Meillä oli maalipaikkoja aivan pelin loppuun saakka, mutta nyt vain ei saatu palloa sisään.”

Laitinen ja toinen valmentaja Jukka Pulkkinen kertoivat, että menomatka Ruotsiin käytettiin tehokkaasti pelipalaveriin ja ottelupalautteeseen:

”Painotimme asennepuolta. Se näytti tänään tepsivän ja pojat ymmärtävät nyt hyvin mitä pelitempo ja vauhti tarkoittavat kansainvälisissä peleissä. Se on aivan jotain muuta kuin kotimaan peleissä”, valmentajat totesivat.

Laitinen oli tyytyväinen myös pelin fyysiseen puoleen:

”Tänään puolustuspelaamisessa näytimme ruotsalaisille, että me emme pelkää heitä ja pojat todella ottivat vastaan kuhmuja ja kolhuja.”

Valmentaja Laitinen oli tyytyväinen myös viikonlopun tuomarilinjaan:

”Myös Ruotsin puolella dumarit antoivat poikien pelata tosissaan. Jäähyt annettiin selkeistä mailarikkeistä ja niistä ei sen enempää. Hyvät tuomarit oli molemmissa tapahtumissa.”

Sunnuntain ottelussa Ruotsin maalit osuivat puoliaikojen loppuihin: 37. minuutilla osui Isac Karlsson ja loppuluvut iski Edvin Porswald kun pelattiin jo erotuomarin antamaa lisäaikaa. Molemmat Ruotsin maalit syntyivät terävistä vastaiskuista kun Suomi yritti täysillä tasoitusta ja miltei koko jengi oli Ruotsin kenttäpäädyssä.

Suomella oli paikat tasoittaa tai mennä jopa johtoon viimeisen kympin aikana: Ruotsin päätyyn saatiin luotua kolme hyvää avopaikkaa, mutta viimeistelyssä oli epäonnea – tai jännitystä – mukana.

Suomen maalissa pelasi koko ottelun Lasse Korhonen. Vaikka Suomen pelissä puolustaminen onnistui, niin maalintekotilanteisiin pääsemiseen ja viimeistelyyn kiinnitettävä huomiota: nyt pelattiin 180 minuuttia ilman osumia…

Nyt on kuitenkin tämän ikäluokan kansainväliset pelit avattu ja nokka käännettään kohti tulevaa. Laitinen ja Pulkinen painottavat jatkuvuutta ja pitkäjänteisyyttä:

”Niin. Töitä pitää tehdä ja leirien ja kansainvälisten tapahtuminen myötä saadaan pelaajille tuntumaan siihen, mikä on vaatimustaso ja toisaalta me saadaan valmentajina tuntumaa poikiin ja ymmärrystä siitä miten kuinkin pelaajan taidot ja talentit saadaan parhaiten maajoukkueen käyttöön”, valmentajat toteavat.

P15 Suomi-Ruotsi illustraatiokuva

Suomen P15-nuoret avasivat jalopeurapelaajan polun viikonloppuna. Kuva Kalliosta lauantailta.

 

Tästä linkki otteluseurantaan ja -pöytäkirjaan

Teksti:
Haastattelun pohjalta Ta Äikäs