Suomi helposti välieriin

Julkaistu: 2.02.2017

Kazakstan antoi varoittavan esimerkin Suomelle aamun ensimmäisessä puolivälierässä häviämällä ennakkosuosikin asemasta huolimatta Norjalle. Suomella asenne oli kunnossa läpi ottelun, eikä Yhdysvalloille annettu mitään mahdollisuutta tulla peliin mukaan.

Suomi sai otteluun parhaan mahdollisen alun Mikko Lukkarilan viedessä Suomen johtoon 13 sekunnin pelin jälkeen. Nopean avausmaalin jälkeenkään Suomi ei tehnyt ottelusta itselleen turhan vaikeaa. Pallo liikkui hyvin mieheltä toiselle ja pelitempo oli riittävän hyvä, jotta Yhdysvallat putosi kyydistä.

Kertaalleen USA pääsi pelottelemaan kaventaen reilun kymmenen minuutin kohdalla tilanteeksi 2-1. Tämän jälkeen Suoi meni menojaan iskien maaleja lopulta avausjaksolle kahdeksan kappaletta. Suomen kahdeksannesta maalista vastasi Jimi Heinonen, jolle maali oli A-maajoukkueessa ensimmäinen.

Toisella jaksolla ottelun ollessa selvissä lukemissa, pelitempo putosi entisestään. Suomella meni vajaa parikymmentä minuuttia avata maalitili toisen jakson osalta. Kun maalien makuun taas päästiin, tehtaili Suomi niitä lopulta kaksinumeroisen määrän voittaen 15-1.

Ottelun lopussa Suomi sai toisenkin ensikertalaisen maalintekijätilastoihin Tuomas Liukkosen lyötyä A-maajoukkueuransa ensimmäisen maalin. Maalin makuun jo aiemmin päässyt Heinonen puolestaan löi vielä kaksi rangaistuslyöntiä sisään ja tehoili muutenkin mukavasti tehoin 3+2.

”Yleensä noi on vaikeimpia pelejä, joissa ennakkoasetelmat ovat tuollaisia. Tänään pelattiin todella hyvä ysikymppinen. Ei lepsuiltu ja hoidettiin ottelu kunnialla loppuun asti”, Heinonen kertoi ottelun jälkeen.

”Hyvä, että tuli ensimmäinen maali hoidettua pois alta, niin ei tule kuittailua kopissa. Koko ajan pääsee paremmin ja paremmin mukaan näihin peleihin. Jokainen peli vie eteenpäin ihan älyttömästi. On se aika hurjaa kansainvälinen vauhti kotimaan liigasta tulleena, siinä saa aika paljon sykkiä”, Heinonen jatkoi.

Suomi kohtaa välierissä erittäin suurella todennäköisyydellä Venäjän. Alkusarjan kohtaamisessa Suomi oli hyvin koko ottelun ajan pelissä mukana ja saa venyä jälleen parhaimpaansa jotta paikka finaaliin aukeaisi. Ennen välieriä Suomella on yksi lepopäivä aikaa ladata akkuja.

”Palautellaan nyt loppuun asti ja tankataan kunnolla. Pidetään hauskaa joukkueen kanssa. Huomenna vähän jumppaa ja katseet seuraavaan peliin, mutta ei sitä vielä kannata liikaa ajatella”, Heinonen kertoi.

Suomi – USA 15-1 (8-1)

00:13 1-0 Mikko Lukkarila

09:38 2-0 Eetu Peuhkuri

12:51 2-1 Mike Carman

17:54 3-1 Janne Rintala (Samuli Helavuori)

19:06 4-1 Janne Rintala (Teemu Määttä)

22:40 5-1 Mikko Lukkarila (Ilari Moisala)

32:50 6-1 Rolf Larsson (Tuomas Määttä)

41:13 7-1 Rolf Larsson (Ville Aaltonen)

42:48 8-1 Jimi Heinonen (Rolf Larsson)

63:41 9-1 Rolf Larsson (Jimi Heinonen)

66:03 10-1 Tuomas Määttä (Ilari Moisala)

68:50 11-1 Mikko Lukkarila

72:02 12-1 Juho Liukkonen (Teemu Määttä)

72:47 13-1 Tuomas Liukkonen (Jimi Heinonen)

75:00 14-1 Jimi Heinonen rl

82:39 15-1 Jimi Heinonen rl