Kuusi suomalaispelajaa ratkoo Ruotsin mestaruuksia Tele2 Areenalla

Julkaistu: 20.03.2017

Viikonloppuna ratkaistaan Ruotsin ja Venäjän jääpallomestaruudet. Ruotsin jääpallofinaali on yksi heidän suurista urheilutapahtumista, mikä parhaimmillaan (2013) on kerännyt  38 474 katselijaa. Finaalissa silloin kohtasivat Hammarby ja Sandviken. Viikonlopun helmi on Edsbyn vs. Bollnäs, miesten finaali. Miesten ja naisten finaalit näkyvät suorina lähetyksinä SVT:n kanavilla.

Ruotsin miesten jääpallovaltikka on tällä kaudella siirtynyt Hälsingelandiin. Maakunnan väkiluku on 130 000 asukasta, josta Edsbynissä kirjoilla on vajaat 4.000 ja Bollnäsissä vajaat 14.000 asukasta. Vaikka molempien paikkakuntien jokainen asukas olisi katsomossa, niin Tele2 Arena ei tulisi täyteen, sillä kapasiteetti on n. 30.000-33.000 istumapaikkaa.

Viikonlopun aikana Tele2 Arenalla on kuusi suomalaispelaajaa loppuotteluissa. Perjantaina P20 sarjassa Edsbyn jääpallolukiossa opiskelevan Matias Lehtosen Edsbyn kohtaa finaalissa Vetlandan. Naisten loppuottelussa lauantaina 25.3 klo 12.00 (SVT2) Suomen aikaa Västerås kohtaa Karebyn. Västeråsin riveissä on hyvän kauden pelannut Linda Lohiniva, joka oli toinen naisten pistepörssissä tehoilla 23 (19+4).

3787

Linda Lohiniva valittiin 2013 vuoden naispelaajaksi

Edsbyn vs. Bollnäs 25.3 klo 16.30 SVT 1

Viikonlopun jälkeen on varmaa, että kaksi uutta suomalaispelaajaa voittaa jääpallon Ruotsin mestaruuden.

0678

Tuomas ja Tommi Määttä juhlivat Suomessa 2016, miten käy Edsbynin paidassa 2017?

30244146674_e5e20cbf7e_z 30575024820_3d52e73b7a_zSH

Ville Aaltonen ensimmäinen lähtijä ja Samuli Helavuori seuraa.

Patrik Nilsson, Bollnäs 52 (46+6) ja Mattias Hammaström Edsbyn 31 (27+4) olivat joukkueidensa parhaat pistemiehet. Suomalaisnelikosta tehokkain oli Tuomas Määttä, joka tulokaskaudellaan 26 ottelussa nakutti tehot 29 (17+12). Ville Aaltonen kärsi kauden aikana loukkaantumisesta, mutta kuntoutumisen jälkeen on taas noussut näkyvään rooliin Bollnäsin joukkueessa.

Joukkueet kohtasivat sarjassa kahdesti, jotka molemmat päättyivät vierasvoittoihin. Edsbyn – Bollnäs 3-7 ja Bollnäs – Edsbyn 2-3.

Määtän veljekset valittiin Bandypulsin viikon joukkueeseen, Tuomakselle valinta oli jo neljäs. Ville Aaltonen on valittu kahdesti ja Samuli Helavuori kerran viikon joukkueeseen tällä kaudella.

http://www.bandypuls.se/bandy/elitserien/bandypuls-utser-veckans-lag-han-kommer-att-vara-saknad-i-den-har-sporten

Tommi Määttä, Edsbyn (1)

Tommi har stått i skuggan av tvillingbrorsan Tuomas ända sedan ankomsten till Edsbyn i somras. Men försvarsspelaren var riktigt bra i den avgörande semifinalen mot Sandviken, med flera avgörande och fina brytningar. Rörlig och skridskostark likt sin bror – och Tommi Määttä tvekar inte att kliva dit rejält med kroppen när det krävs.

Tuomas Määttä, Edsbyn (4)

Tvilling nummer två – och finländare nummer två – i Veckans lag. Vilken succé han har varit i den svenska elitserien den här säsongen, Tuomas Määttä. När det skulle avgöras i semifinalserien mot Sandviken klev han fram och var en av isens bästa spelare när han kom igång med sin fart och kreativitet. Åkte, åkte och åkte och skapade lägen och hörnor på egen hand. Tuomas Määttä fick också kröna sin klassinsats med att få Svenska Fönster Arena att explodera när han satte 5–2-målet i 96:e minuten.

Suomalaiset miehet ja naiset, jotka ovat aikuisten tasolla voittaneet jääpallon Ruotsin mestaruuden:

Naiset: Miska Suves 6 Tukholman AIK, Hanna Teerijoki 3 Västerstrand ja Tuholman AIK, Tiina Lindberg AIK, Tytti Lintula AIK

Miehet: Kimmo Huotelin 4 Edsbyn, Petteri Lampinen 4 Edsbyn, Mikko Aarni 3 SAIK,  Samuli Niskanen 2 Västerås, Pasi Hiekkanen 1 SAIK, Petri Isonen 1 VSK,   Janne Rintala 1 VSK, Timo Serenius Vetlanda.

Russia_s  Venäjän superliigan kisanäyttämönä on 10 000 katsojaa vetävä Habarovskin jääpallohalli ”Erofey” Arena, missä pelataan ensin ottelusta poikki periatteella välierät ja sen jälkeen mitalipelit

23 maaliskuu (torstai) 11:00 (Suomen aikaa) välierä SKA-Oilman, Habarovsk – Yenisej, Krasnojarsk

24 maaliskuu (perjantai) 11:00 välierä Baikal-Energia, Irkutsk – Vodnik, Arkangeli

25 maaliskuu (lauantai) 07:00 Pronssiottelu

26 maaliskuu (sunnuntai) 09:00 Finaali