Tuomas Määttä matchens lirare – ratkaisi Ruotsin finaalin, päivitetty videokoosteilla

Julkaistu: 25.03.2017

Kaksoisveljekset Tuomas ja Tommi Määttä (20-v) voittivat jääpallon Ruotsin mestaruuden Edsbynin riveissä. Finaalissa kaatui Bollnäs maalein 3-1. Ottelun paras pelaaja – matchens lirare – oli Tuomas Määttä. Tuomas vei joukkueensa 1-0 johtoon, syötöllään vapautti kanssapelaajan läpiajoon, josta Edsbyn meni rangaistuslyönnista 2-1 johtoon ja lopulta hän  teki huikean n. 100 metrin soolosuorituksen ja iski 3-1 voittomaaliin.  Velipoika Tommi pelasi alhaalla uhrautuvasti ja laittoi kroppaansa likoon tärkeillä hetkillä.

IMG_17741

Bollnäs teki minkä pystyi mutta vanhentuva materiaali ei pystynyt vastaamaan Edsbynin peliin, vaikka pallonhallinta oli heillä. Samuli Helavuori oli näkyvillä, mutta Ville Aaltosen pelirooli ei antanyt mahdollisuuksia parempaan. Ehkäpä joukkueen maailmantähtien roolituksia olisi pitänyt muuttaa. Näennäinen pelinhallinta ja tehottamat kulmat veivät joukkueen terän. Edsbyn ei ollut missään vaihessa paniikissa ja oli terävämpi hyökkäyspäässä.

Ottelua seurasi n. 17.000 katsojaa – huom! Edsbynin väkiluku 0n 4000 ja Bollnäsin 10.000.

SVT:n klippeja ja koko ottelu mm. Tuomas Määttä 1-0, Tuomas Määttä 3-1 ja Tuomaksen haastattelu

You tube maalikimara

Näin asiasta SVT

Näin asiasta Bandyworld

Svenska dagbladet

Kuva Pekka Huovila