Tuomas Määttä vuoden joukkueeseen

Julkaistu: 3.04.2017

Tuomas Määtälle sataa palkintoja ja tunnustusta, viimeisimpänä valinta Bandypulsin vuoden joukkueeseen. Viikon joukkueeseen hänet valittiin viidesti, Bandypulsin vuoden joukkue

Perustelut:

Tuomas Määttä, Edsbyn (5)

Edsbyn höll inte igen förra våren när värvningarna av finska supertvillingarna Tuomas och Tommi Määttä, då 19 år, kommunicerades med slagorden ”årets bomb i svensk bandy”. Även om Tommi växte fram till att bli ordinarie i backlinjen är det Tuomas som har varit namnet på allas läppar och det med rätta. Har redan bevisat att han är en spelare för världstoppen. Avgörande 3–1-målet – efter att också ha gjort 1–0 – i SM-finalen mot Bollnäs var garanterat hastighetsrekord i Tele2 Arena. Säsongens bästa värvning med facit i hand.