Parviainen nimesi MM tarkkailuryhmän

Julkaistu: 9.06.2017

Tarkkailulista tulevalle kaudelle julki

Suomen miesten jääpallomaajoukkue pääsi edellisissä kisoissa takaisin mitalikantaan ja seuraava askelma suurmaiden haastamisessa on asettaa tavoitteet korkealle. Suomen joukkueessa myös riittää uskoa omiin mahdollisuuksiin ja joukkueen rungon riittävyyteen.

– Kyllä tässä maailmanmestaruutta pitää lähteä hakemaan, kaikki muu olisi itsensä huijaamista. Meitä pyydettiin ja itsekkin haluttiin lähteä vuodeksi vielä mukaan tähän ja pelaajatkin esitti sen toiveen, niin ei siinä johdon puolesta voi muuta hakea kuin mestaruutta, kertoo päävalmentaja Antti Parviainen.

Suomella on reilu kourallinen pelaajia, jotka omalla tasolla pelatessaan ovat varmoja nimiä maajoukkueessa ja muodostavat rungon, sekä lisäksi pelaajia jotka taistelevat viimeisistä paikoista MM-joukkueeseen. Runkoon on tullut ja tulossa mukava määrä nuoria pelaajia, jotka ovat juuri murtautuneet tai murtautumassa maajoukkueeseen vielä hyvässä pelaajan iässä olevien veteraanien lisäksi.

– Se on meillä vahvuus, että meillä on 9-12 pelaajan hyvä runko, joista valtaosalla on hirveä määrä pelivuosia jäljellä eivätkä ole lähelläkään uransa taitekohtaa vielä, vaan ovat menossa eteenpäin. Ollaan pystytty joukkuepelissä kehittymään ja viemään eteenpäin ja siihen lisättynä ne muutamat pelaajat jotka pystyvät ratkomaan pelejä meille, niin sitä se menestyminen tarvitsee.

Haasteitakin luonnollisesti Suomella on Venäjän ja Ruotsin kiinniottamisessa. Parviainen toivoo P21-joukkueesta nousseiden kehitystä entisestään jotta ratkaisupelaajien määrää saataisiin lisättyä. Lisäksi valmennus joutuu pohtimaan keskuspuolustuksen roolit uudelleen Mikko Rytkösen lopetettua maajoukkueuransa.

– Kansainvälisestä pitkäaikaisesta menestymisestä puhuttaessa sitä terävää huippua pitäisi saada vähän leveämmäksi ja saada sinne lisää pelaajia. Ryde ilmoitti silloin viime kisojen jälkeen lopettavansa ja sitä on nyt monta kertaa kysytty, viimeksi kaksi viikkoa sitten kysyin että vieläkö päätös pitää ja kyllä se pitää. Tommi Määttä on varmasti yksi vaihtoehto sille paikalle ja sitten meillä on muutama muukin kaavailtu siihen. Iso kysymys kuitenkin johon ei ole heittää varmaa nimeä, Parviainen kertoo.

Parviaisen mukaan Tommi Määttä on yksi niistä pelaajista, joilta Parviainen odottaa lopullista läpimurtoa maajoukkueen vakiokalustoon. Viime kaudella MM-kisajoukkueeseen pääsy oli jo lähellä, mutta silloin loukkaantumiset tulivat sotkemaan Määtän maajoukkuekautta. Kokonaan uusina pelaajina tarkkailulistalle nousevat Akilleen Juuso Johansson sekä Veiterän Tero Liimatainen.

– Siinä on sellainen joukko, joka on ollut siinä kiikun kaakun, kuten Tuomas Liukkonen, Joonas Peuhkuri, Jimi Heinonen ja Peuhkurin Eetunkin siihen lasken vielä joiden pitää ottaa seuraavia askeleita, että he pystyisivät juuri laajentamaan sitä meidän kympin joukkoa.

– Viesti joka listalle nousseille pelaajille lähtee on se, että ollaan kiinnostuneita ja jos pelaaja sen oikein lukee, niin he ymmärtävät, että nyt ollaan lähellä maajoukkuetta. Silloin pelaaja on pystynyt esittämään sellaisia otteita, että me olemme kiinnostuneita.

Maajoukkue pelaa syyskuussa kaksi harjoitusottelua Ruotsia vastaan, joulukuussa Moskovassa neljän maan turnauksen ja maajoukkueen kausi huipentuu tammihelmikuun vaihteessa pelattaviin Habarovskin MM-kisoihin.

 

Aleksi Riikonen, kuva Pekka Huovila

 

Maalivahdit

Juuso Tervonen, Kampparit

Kimmo Kyllönen,Vänesborg

Pertti Virtanen, OLS

Jussi Aaltonen, Motala

Topi Peuhkuri, Veiterä

Kenttäpelaajat

Aku Ojanen, HIFK

Eetu Peuhkuri, Veiterä

Eemi Dolk, OLS

Ilari Moisala, Broberg

Ilari Nikula, JPS

Janne Hauska, Veiterä

Janne Rintala, Sirius

Jere Koivula, Narukerä

Jimi Heinonen, Sirius

Joonas Peuhkuri

Juho Liukkonen, Vänesborg

Juuso Johansson, Akilles

Kalle Lempinen, Kampparit

Kasperi Hirvonen, Kampparit

Markus Kumpuoja, Sirius

Mikko Lukkarila, Vänesborg

Niko Nissinen, WP-35

Pekka Hiltunen

Pekka Rintala

Rolf Larsson, Hammarby

Samuli Helavuori, Bollnäs

Teemu Määttä, Sirius

Tero Liimatainen, Veiterä

Tomi Hauska, Veiterä

Tomi Mustonen, Narukerä

Tommi Määttä, Edsbyn

Tuomas Liukkonen, Kalix

Tuomas Mokko

Tuomas Määttä, Edsbyn

Ville Aaltonen, Bollnäs

Ville-Veikko Angeria,  Akilles

Johto

Manager: Markku Niemitalo

Päävalmentaja: Antti Parviainen

Valmentaja: Esko Tammilehto

Valmentaja: Olli Manninen

Hieroja: Tomi Tukiainen

Huoltaja: Peter Tukiainen

Huoltaja: Harri Heinonen