P15 maajoukkue-ehdokkaat leireilivät Mikkelissä

Julkaistu: 18.07.2017

KAUDEN ENSIMMÄINEN P15-MAAJOUKKUELEIRI PIDETTIIN MIKKELISSÄ

Jääpallon P15-ikäluokan kauden 2017-2018 ensimmäinen maajoukkueleiri järjestettiin Mikkelissä, Karkialammen varuskunta-alueella 8.-9.7.2017. Viikonlopun mittaiselle leirille osallistui 33 innokastaja aktiivista pelaajaa eri puolilta Suomea.

Leirin tavoitteena oli päivittää ja monipuolistaa harjoitusmalleja sekä kertoa kansainvälisen jääpallon nykytilasta ja huipulle pääsyn vaatimuksista. Tärkeintä oli kuitenkin pelaajien keskinäinen kanssakäyminen ja tutustuminen toisiinsa. Leirin alkajaisiksi Kamppareiden kapteeni, Ruotsissa ja Suomen maajoukkueessakin menestyksekkäästi pelannut KIMMO HUOTELIN kävi kertomassa pelaajille omasta pelaajapolustaan ja siitä mitä maajoukkuepelaajalta odotetaan.

Viikonlopun aikana maajoukkueen valmentajat LASSE PULKKINEN, JARI HATTUNEN ja TIMO TIUSANEN haastattelivat pelaajia ja testasivat heidän fyysisiä ominaisuuksia – kehon hallintaa, liikkuvuutta ja lihaskuntoa. Leirin päätteeksi pelaajat saivat evästystä ja neuvoja niin omaan harjoitteluun kuin kehittämiskohteisiin.

P15 maajoukkue kokoontuu seuraavan kerran Oulussa 10.-12.11.2017. MM-kisojen viimeistelyleiri toteutetaan Helsingissä ennen 26.–28.1.2018 USA:n Minneapolissa järjestettäviä MM-kisoja.

Varsinaisten maajoukkuetapahtumien lisäksi valmentajat kartoittavat pelaajia vielä P15 SM-sarjan otteluissa, Helsingissä 1.-3.12. järjestettävässä P15-aloitusturnauksessa, Savonia turnauksessa Varkaudessa, Gemini Cupissa Lappeenrannassa sekä Mikkelissä 8.-10.12. järjestettävässä Training Camp –leirillä. Lopulliseen MM-kisajoukkueeseen nimetään 16 pelaajaa, joista kaksi on maalivahteja.

teksti Mari Ukkonen