Parviainen nimesi Vetlandan ryhmän

Julkaistu: 16.08.2017

Jääpallomaajoukkueen päävalmentaja Antti Parviainen on nimennyt joukkueen syyskuun Ruotsimaaotteluihin Vetlandaan 7.-10-9.2017.

”Tämä kauden avaustapahtuma on todella hieno asia, niin joukkueen kuin pelaajienkin kannalta. Saadaan maaottelut Ruotsia vastaan heti kauden alkuun ja usealle pelaajalle ison jään tuntumaa heti jo syyskuussa. Toki se tuo oman haasteensakin, mutta molemmat joukkueet ovat tässä samalla viivalla.”

Kolme ensikertalaista

”Joukkueen runko on koottu pitkälle edelliskausien pohjalle, mutta on todella mielenkiintoista, että meillä on mukana kolme täysin ensikertalaistakin – Topi Peuhkuri Veiterästä maalivahti osastolla sekä Akilleksen Juuso Johansson ja Varkauden Niko Nissinen, joita kokeilemme keskuspuolustukseen. Keskuspuolustuksen osalta myös Tommi Määttä saa ison roolin ja näyttöpaikan liberon paikalla Mikko Rytkösen päätettyä lopettaa pelaamisen maajoukkuetasolla”

Runko Ruotsista

”Viime kauden jälkeen maajoukkuepelaajia siirtyi jälleen muutama pelaamaan Ruotsin Elitserieniin – Jimi Heinonen Siriukseen ja Tuomas Liukkonen Kalixiin- mutta myös paluumuuttajana Eetu Peuhkuri takaisin Veiterään. Hienoa myös maajoukkueen näkökulmasta oli Juho ”Lipi” Liukkosen siirtyminen Vänersborgiin. Joukkue on Ruotsin kärkiseuroja sekä halliolosuhteet tuovat varmasti Lipille vielä lisälatauksen maajoukkueenkin kannalta. Joukkueen runko muotoutuu näin ollen ”ruotsalaisista” ja Bandyliigasta meillä on mukana tällä kertaa 4 pelaajaa.”

Tavoitteena MM-kulta

”Mielestäni meillä on nyt olemassa sellainen osaaminen joukkueessa, että tällä joukkueella ei voi olla tavoitteena mikään muu kuin maailmanmestaruus jo tällä kaudella, mutta myös tästä eteenpäin. Joukkueessa valtaosa pelaajista tulee pelaamaan vielä useita vuosia huipulla ja uusia on nousemassa 21-vuotiasista. Heistä osa pelaa jo nyt Ruotsin kovassa Elitserienissä ja Allsvenskanissa. Toki myös isoissa rooleissa kotimaisessa Bandyliigassa. Joukkueesta löytyy myös leveyttä, jolloin syntyy kilpailua pelipaikoista ja valmennus voi miettiä erilaisia vaihtoehtoja valinnoissaan.”

21-vuotiaat kohtaavat myös Ruotsin

”Samaan aikaan Vetlandassa pelataan myös 21-vuotiaiden maaottelut ja päävalmentaja Ari Holopaisen sekä pelaajien kanssa on sovittu, että Jimi Heinonen sekä Tommi Määttä pelaavat viikonlopun aikana myös yhden ottelun heidän kanssaan. Tuomas Määtän osalta päädyttiin jo tässä vaiheessa ratkaisuun, että hän pelaa vain A-maajoukkueessa eikä osallistu todennäköisesti myöskään 21-vuotiaiden MM-kisoihin joulukuussa, vaan matkustaa samaan aikaan pelattavaan A-maajoukkueiden 4-maan turnaukseen Moskovassa. Muita mahdollisia ratkaisuja pohditaan Vetlandan jälkeen.”

”On mielenkiintoista nähdä millaisia muutoksia Ruotsi tulee tekemään joukkueensa osalta muutaman kokeneen pelaajan ilmoitettua lopettavansa maajoukkue uransa. Joka tapauksessa pääsemme heti mittaamaan omaa tasoamme viime kauden maailmanmestaria vastaan eli vastus ei juuri voisi olla kovempi. Seuraava tapahtuma maajoukkueen osalta on joulukuussa Moskovassa pelattava 4-maan turnaus (Venäjä, Ruotsi, Norja ja Suomi). Sen jälkeen MM-kisat tammi-helmikuun vaihteessa Venäjällä Habarovskissa, josta lähdetään hakemaan sitä kautta aikojen toistaa maailmanmestaruutta.”

”Syksyn aikana pelaajien tarkkailua tehdään aktiivisesti sekä Ruotsin että Suomen turnauksissa. Henkilökohtaisesti olen paikalla ainakin sekä Maailman cupissa, että Suomen cupissa Oulussa, mutta myös muista tapahtumista kerätään tietoa olemassa olevan verkoston kautta” kertoi Parviainen valinnoista ja syksyntapahtumista.

JOUKKUE

Maalivahdit

23 Kimmo Kyllönen Vänersborg

12 Topi Peuhkuri Veiterä

Kenttäpelaajat

10 Niko Nissinen WP-35

46 Ilari Moisala Broberg

66 Tommi Määttä Edsbyn

21 Samuli Helavuori Bollnäs

6 Teemu Määttä Sirius

90 Janne Rintala Sirius

22 Ville Aaltonen Bollnäs ©

99 Tuomas Määttä Edsbyn

74 Eetu Peuhkuri Veiterä

20 Juho Liukkonen Vänersborg

87 Mikko Lukkarila Vänersborg (A)

10 Markus Kumpuoja Sirius

3 Juuso Johansson Akilles

5 Tuomas Liukkonen Kalix

4 Jimi Heinonen Sirius

8 Joonas Peuhkuri Örebro

Johtoryhmä

General Manager: Markku Niemitalo

Päävalmentaja: Antti Parviainen

Valmentajat: Olli Manninen, Esko Tammilehto

Huoltajat: Harri Heinonen ja Peter Tukiainen

Hieroja: Tomi Tukiainen

Lääkäri: Petri Pesonen