Miehille tappio ja 21-v pelasivat tasan

Julkaistu: 10.09.2017

Ruotsi P19 – Suomi 21-v 4-4 (2-0)

Suomen maalit: Saku Hämäläinen, Rasmus Kettunen, Kalle Lempinen, Tatu Ässämäki

Kuvan (Jukka Koskinen) Jari Kettunen ja Ari Holopainen olivat tyytyväisiä viikonlopun antiin

Ruotsi miehet – Suomi miehet 8-1 (4-1)

Suomen maali: Mikko Lukkarila

 

Suomi tasapeliin 21-vuotiaissa

Suomen 21-vuotiaiden maajoukkue päätti Vetlandan leirinsä tasapeliin Ruotsin P19-joukkuetta vastaan. Tuomarin viheltäessä loppuvihellyksen oli taululla lukemat 4-4. Puoliajalle mentiin Ruotsin johtaessa 2-0.

Lähtökohdat peliin ei olleet hyvät. Edellisestä ottelusta oli vain vajaat 12 tuntia takana ja monella pelaajalla elimistö kävi kierroksilla vielä puolen yön jälkeen, joten yöuniin ja palautumiseen ei jäänyt kuin 5-6 tuntia. Ensimmäisellä puoliajalla Suomen peli oli rikkinäistä, eikä puolustaminen pysynyt kasassa hyökkäyspelistä puhumattakaan. Tauolla joukkue otti ryhtiliikkeen ja kentällä nähtiin jo pirteämpi joukkue. Hyökkäyksiin saatiin suunnitelmallisuutta ja tulosta alkoi syntyä. Suomi kiri tasoihin Tatu Ässämäen ja Saku Hämäläisen maaleilla. Viisi minuuttia tasoiteuksesta Ruotsi siirtyi uudelleen johtoon hienolla nostopallolla, joka tavoitti Jonathan Svenssonn. Hyökkääjällä oli taitavan haltuunoton jälkeen helppo työ siirtää pallo ohi maalissa pelanneen Lukas Tallbergin. Suomen maalissa ensimmäisen puoliajan pelasi Pyry Kilpiö.

Suomen kahdesta viimeisestä maalista vastasivat Rasmus Kettunen ja kulmalyönnistä Kalle Lempinen.

Valmennuskaksikko Holopainen ja Kettunen olivat leirin antiin tyytyväisiä. Täytyy muistaa, että jääkokemus monella pelaajalla oli todella vähäistä ja isolla jäällä ei monikaan ollut vielä käynyt. Tämä palveli meitä hyvin Joulukuun kisoja ajatellen, lausui Ari Holopainen leirin jälkeen. Joidenkin pelaajien kohdalla fyysinen kuntopohja ei ole riittävää maajoukkuepelleihin. Se pitää todeta, jatkoi Holopainen.

 

 

Linkkii ottelupöytäkirjaan: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=18745