Suomi – Ruotsi miehet ja 21-v, Ruotsi vahva perjantaina

Julkaistu: 8.09.2017

Perjantai 8.9

 

Ruotsi, miehet – Suomi, miehet 9-1 (4-0)

Ruotsi 21-v – Suomi 21-v 11-5 (2-2)

 

Suomi hyvin mukana M21 avauksessa 1.jakson

Suomen 21-vuotiaiden maajoukkue avasi kautensa Vetlandassa Ruotsia vastaan. Ruotsi aloitti ottelun ennakkoasetelmien mukaisesti kovalla tempolla. Suomi pääsi peliin mukaan 20 minuutin pelin jälkeen, jolloin Kasperi Hirvonen tasoitti Emil Fedorovin syötöstä1-1. Tasoituksesta ei kulunut kuitenkaan kuin 1 minuutti kun Ruotsi karkasi taas maalin johtoon. Ruotsin nopean johtomaalin jälkeen jakson viimeiset 20 min olivat Suomelta hyvää ja rauhallista peliä. Tauolle mentiin tasalukemissa 2-2 Emil Fedorovin maalilla.

Toisen jakson alkuun Suomi sai rankkarin, josta Niklas Holopainen vei Suomen 2-3 johtoon. Siihen Suomen peli pysähtyikin. Ensimmäisen jakson hyvä puolustaminen ja pelinavaukset jäivät ilmeisesti koppiin tällä kertaan. Ruotsi tuli tasoihin ja karkasi parinkymmenen minuutin aikana selvään johtoon. Ruotsin toisen jakson maaleista valtaosa tuli Suomen selkeistä virheistä. Ruotsi kirjasi kauden avauksen nimiinsä 11-5.

Niklas Holopainen laukoin toisella jaksolla kaikki kolme Suomen rankkari sisään. Ruotsin kolmesta rankkarista maalissa pelannut Pyry Kilpiö torjui yhden.

Suomen valmennuskaksikko Ari Holopainen ja Jari Kettunen olivat tappiosta huolimatta tyytyväisiä kauden avaukseen. Jokseenkin toisen jakson löysä pelaaminen ja asenne tiputtivat hieman joukkueen arvosanaa hyvästä ensijaksosta huolimatta.

Lauantaina joukkueet kohtaavat uudestaan klo 19:30. Ottelu voi seurata Ruotsin liiton tulospalvelun kautta.

Linkki ottelupöytäkirjaan: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=18741

Ari Holopainen ja Jari Kettunen antamassa ohjeita puolijalla

 

Ruotsi rankaisi kulmalyönneistä miesten ottelussa

Ruotsin kulmalyönnit oli liikaan Suomelle miesten kauden maaottelu avauksessa, jossa Ruotsi kirjasi voittoluvut 9-1. Ruotsin seitsemästä ensimmäisestä maalista peräti neljä syntyi kulmista. Ruotsin piti pallon hallinnan itsellään koko ottelun, eikä Suomi oikein päässyt koko pelin aikana hiomaan hyökkäyskuvioitaan. Suomi sortui Ruotsin vahvan luistelevoiman alla 60 min pelin jälkeen jäähypenkin kuluttamiseen, jossa parhaillaan istui kolme Suomen pelaajaa. Suomen alakerrassa erottui miesten tasolla maaotteluavauksen tehnyt Niko Nissinen. Maalissa tänään pelasi Topi Peuhkuri, joka lukemista huolimatta pelasi kelpo ottelun.

Suomen ainokaisen teki Tuomas Määttä kun ottelua oli pelattu 70 min.

Ruotsi ja Suomi kohtaavat uudelleen sunnuntaina. Antti Parviaisella onkin lauantai aikaa miettiä taustajoukkojensa kanssa keinoja Ruotsin pysäyttämiseen.

Suomelta puuttui viime hetkellä pois jääneet Juho Liukkonen ja Samuli Helavuori, joka on kotijoukkojen tukena iloisen perheen lisäyksen johdosta juuri leirin kynnyksellä.