Suomi voitti Ruotsin 21-vuotiaiden toisessa maaottelussa

Julkaistu: 9.09.2017

Ruotsi 21-v vs. Suomi 21-v  4-5 (2-2)

 

Suomi kohtasi Ruotsin toistamiseen 21-vuotiaissa. Eilisestä tappiosta sisuuntuneena Suomi jaksoi nyt koko 90 minuuttisen ja kirjasi voiton lukemin 4-5. Suomi sai otteluun salama alun, kun Kalle Lempinen maalasi vain 10 sekunnin pelin jälkeen Kasperi Hirvosen nostosta. Seuraavan kymmenen minuutin aikana Ruotsi siirtyi 2-1 johtoon toisen maalin tullessa kulmalyönnistä. Suomi ei hätääntynyt, vaan jatkoi ennalta sovittua taktiikkaa ja tuli tasoihin Kalle Lempisen toisella osumalla. Syötön maaliin antoi Rasmus Kettunen. Taukolukemiksi kirjattiin 2-2, kuten joukkueiden eilisessä kohtaamisessa. Tauolla valmennuskaksikko Jari Kettunen ja Ari Holopainen painottivat sovitun pelitaktiikan noudattamista ja se palkittiin toisen jakson hyvällä sekä tiiviillä puolustuspelillä. Hyökkäyksiin lähtöihin saatiin nyt rauhallisuutta, kertasivat valmennuskaksikko ottelun jälkeen. Pystyimme nyt rakentamaan 4-5 pelaajan voimin hyökkäyksiä Ruotsin maalin edustalle, jatkoi Jari Kettunen.

Ruotsin siirtyessä johtoon 3-2 alkoi Jimi Heinosen ”kulmashow”. Kaksi raudanlujaa laukausta maalin ylänurkkaan pisti Ruotsalaiset hetkeksi polvilleen. Suomen maalien välissä Ruotsi sai todellisella onnenkantamoisella pomppupallon maaliin. Ottelua oli pelattu 75 minuuttia kun Kalle Lempinen taituroi Ruotsin puolustuksen pyörryksiin nostaen yhdellä kädellä hienosti pallon ylänurkkaan. Ruotsin innostuessa hyökkäämään viimeisen 15 minuutin aikana, oli Suomella useita näyttäviä hyökkäyksiä ja maalinteko paikkoja. Kuitenkaan tällä kertaa johtoa ei saatu kasvatettua. Suomen maalissa pelasi tänään Lukas Tallberg.

Tärkeä voitto joukkueelle itseluottamuksen kannalta. Tänään otimme voiton hyvin pelanneesta Ruotsista koko joukkueen yhteisellä tahdolla, ynnäsi vielä ottelun päätyttyä valmentaja Ari Holopainen.

Sunnuntaina Suomi kohtaa Ruotsin 19-vuotiaiden maajoukkueen klo 09.00.

 

Linkki ottelupöytäkirjaan: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=18744