P15 leireili Oulussa

Julkaistu: 11.11.2017

Samuli Niskanen kruunasi vierailullaan hienosti onnistuneen P15 Maajoukkueleirin Oulussa 10-12.11.2017

P15 Maajoukkueleirille kutsutut jääpallonuorukaiset taistelivat paikasta maajoukkueeseen Oulussa. Leirillä vallitsi hyvä ja reipashenkinen ilmapiiri. Heikko sääennustekin kääntyi loistaviksi olosuhteiksi.

Perjantain jääharjoitukset antoivat valmentajille osviittaa missä mennään kauden alkuvaiheessa pelaajien osalta. Useille pelaajille nämä ison jään harjoitukset olivat ensimmäiset tänä kautena.

Lauantaina leiriläiset pääsivät tositoimiin peleihin valmistavissa harjoitteissa valmennustrio Lasse Pulkkisen, Jari Hattusen ja Timo Tiusasen johdolla. OLS:n jääpallovalmentajat Kai Härkönen, Petri Kvist, Ville Kuusisto ja Juha Väistö luotsasivat nuorukaisia jäällä rautaisella ammattitaidolla. Turhia ei kurvailtu, vaan pelitapaa ajettiin sisään monipuolisilla harjoitteilla. Huoltajat Ari Pihlajamaa ja Ville Kummala sliippailivat luistimet huippuiskuun.

OLS P17 ja P15 MJ yhteistyö huipentui lauantain matseihin. OLS P17 päävalmentaja Arto Niskala oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

Lauantaina haettiin tuntumaa myös erotuomaroinnin merkitykseen jääpallossa. Erotuomari Mika Mutanen kertoi omassa osiossaan miten erotuomarit näkevät pelaajat ja heidän toimintansa erotuomarin näkökulmasta. Eikä siitä edelleenkään mihinkään päästä… erotuomarin vaativa tehtävä on tärkeää ymmärtää pelaajienkin näkökulmasta.

Oheisharjoittelun merkitys peliin valmistauduttaessa ja pelien jälkeisessä palautumisessa oli osa lauantain ohjelmaa. Ouluhalli tarjosi hyvän mahdollisuuden oheisharjoitteiden toteuttamiseen.

Lauantain kruunasi pelaajalegenda Samuli Niskasen tapaaminen. Samuli kertoi omasta pelaajaurastaan Suomessa, Ruotsissa ja Suomen Maajoukkueessa. Monilajiharrastamisen mahdollisuus kehittää nuorukaisia monipuolisesti. Niskanen nosti esiin mm. tinkimättömän ja monipuolisen harjoittelun, ylpeyden jääpalloilijana omasta lajista sekä omien vahvuuksien ja heikkouksien ymmärtämisen merkityksen pelaajana kehittymisessä.

Leiri huipentui leirimatseihin sunnuntaina. Valmennusjohto onnistui lähes täydellisesti joukkueiden muodostamisessa. Ottelut olivat tasaväkisiä otteluiden loppuminuuteille saakka.

P15 Maajoukkueleiri sai myös Pohjois-Suomen johtavan sanomalehden, Kalevan paikalle.

Pelaajavalinnat lopulliseen joukkueeseen eivät tule olemaan helppoja. Pulkkinen, Hattunen ja Tiusanen jatkavat pelaajatarkkailua mm.  SM sarjan otteluissa sekä Helsingissä järjestettävässä P15 Aloitusturnauksessa.