Bandyliigassa viikonloppuna 7 ottelua

Julkaistu: 1.12.2017

Veiterä lähtee kärkipaikalta 8 pisteellä pohjoisen turneelle. Liigan tämän hetken hyökkäysvoimaisin joukkue hakee pohjoisesta neljää pistettä. Sarjatulokas LRK Tornio on kova kanto kaskessa varsinkin kotikentällä. OLS:n alku on ollut tervanjuontia, ja on vaikea uskoa että nykykunnossa oululaiset pystyisivät haastamaan lappeenrantalaisia. Veiterän kolmikko Tero Liimatainen, Eetu Peuhkuri ja Janne Hauska ovat miehittäneet pistepörssin kärkipaikat (yhteensä 44 tehopistettä) ja kun lisätään listaan Tomi Hauska, niin jalkeilla on vahva hyökkäyskalusto – joukkue on tehnyt keskimäärin 9.5 maalia/ottelu. LRK Tornio on tuonut mukavan lisän Bandyliigaan ja pelannut odotusten mukaisesti hyvää kahden suunnan peliä. Antti Ekman on ollut joukkueen tehokkain pelaaja 7 (5+2). Toinen pohjoiseen matkustava joukkue on WP 35, joka kohtaa lauantaina OLS:n ja sunnuntaina LRK Tornion, odotuksena on tasaisia otteluja. Vladislav Borovkov on ollut selvä vahvistus varkautelaisten hyökkäyspäässä, joten maajoukkueeseen valittu OLS:n mv. Pertti Virtanen saa olla tarkkana.

        

Tero Liimatainen pistepörssin kärki 16 (10+6), Antti Ekman palasi Bandyliigaan

Kärkipaikan jakava Akilles matkustaa Poriin ja Jyväskylään. Joukkue etenee myötätuulessa neljällä perättäisellä voitolla. Porvoolaisilla on edessään tiukat ottelut, sillä sekä Narukerä että JPS eivät ole tämän kauden Bandyliigassa hävinneet otteluakaan. Sami Laakkosen loukkaantuminen toi ryppyjä valmentaja Tomi Gröhnille. Vastuuta on kantanut nuori, Jyväskylästä siirtynyt 18-v Saku Hämäläinen. Hämäläinen on pelannut ennakkoluulottomasti ja on kerännyt tehot 8 (6+2). Kapteeni Andreas Flinck on myös ollut hyvässä vedossa 7 (5+2). Ennen kauden alkua povattiin nuorelle porilaisryhmälle haastavaa kautta, mutta alku on ollut parempi kuin useaan vuoteen – 2 voittoa ja 1 tasuri. Jaakko Hyvönen ja Andrei Krainov ovat nousseet Tomi Mustosen tasolle, joten hyökkäyspelissä on enemmän leveyttä. Narukerä ei ole tällä kaudella kärsinyt yhtään tappiota, kuten myös Akilleen toinen vastustaja JPS. JPS on ollut totutun vahva. 3 voittoa – 1 tasapeli. Nico Nevalaisen maalivire on säilynyt, tehoja 8 (7+1). Molemmista otteluista odotetaan tiukkaa.

 

  

Saku Hämäläinen Botnian maalilla, Jaakko Hyvösen kuljetus, Nico Nevalaisen kausi on alkanut hyvin

Sarjassa kuudentena oleva Kampparit kohtaa kahdeksantena majailevan HIFK:n. Kampparit etenee kohti pudotuspelejä, mutta joukkue hakee vielä parasta joukkueosaamistaan. Porissa kahden maalin johto suli loppuminuuteilla, mikä varmaan on tiedostettu kampparileirissä. Kalle Lempisen, Artem Shekhovtsovin ja Santeri Laitisen kausi on alkanut hyvin ja kolmikko on kerännyt yhteensä 32 tehopistettä. HIFK on pelannut selkeästi viime kautta paremmin ja Joni Vuopio on välivuoden jälkeen päässyt hyvään vireeseen ja on ollut Aku Ojasen kanssa HIFK:n tehokkaimmat pelaajat, molemmilla 7 tehopistettä. Kotikentällään Kampparit on ennakkosuosikki.

  

Artem Shekhovtsov, HIFK:n Joni Vuopio teki onnistuneen come backin

Kuvat Pekka Huovila

Otteluhjelma

Runkosarja

Yhteensä Koti Vieras 1. pa 2. pa
Joukkue O V T H
Veiterä 4 4 0 0 38-12 8
Akilles 4 4 0 0 25-8 8
JPS 4 3 1 0 26-8 7
Narukerä 3 2 1 0 18-10 5
Kampparit 5 2 1 2 27-23 5
LRK Tornio 4 1 1 2 11-16 3
HIFK 4 1 1 2 19-22 3
Botnia 5 0 1 4 12-37 1
WP 35 3 0 0 3 7-21 0
OLS 4 0 0 4 7-33 0