P17-mj:n katseet kohti Uljanovskia

Julkaistu: 20.12.2017

P17 maajoukkue suuntaa katseensa tiukasti kohti maaliskuun lopussa Uljanovskissa pidettäviä MM-kilpailuja. Valmistautuminen alkoi 8.‒10.12.2017 Helsingissä pidetyllä leirillä. Leirille osallistui 28 pelaajaa (25+3), jotka kaikki halusivat näyttää P17 valjentajille parasta osaamistaan.

Vastuuvalmentaja Teemu Laitinen summaa leirin seuraavasti:
“Pääteemana leirillä meillä oli se, että pelaajat oppivat ymmärtämään kansainvälisen pelin vaatimustason monelta eri kantilta ja pyrkivät analysoimaan myös omaa tekemistään ja omia roolejaan eri ikäkausijoukkueissa omissa seuroissaan ‒ Mitä sieltä on otettavissa mukaan maajoukkuepeleihin ja mitä asioita on vielä harjoiteltava paljon saavuttaakseen kansainvälisen tason.”

”Olemme matkalla kohti kansainvälistä tekemistä. Yleisellä tasolla kotimainen seuratekeminen ei vaan valitettavasti riitä. Myös sarjoissa ja joukkueissa on liian paljon tasoeroja. Haimme yhdessä eväitä omaan tavoitteelliseen tekemiseen!”

Leiri koostui jääharjoituksista, kahdesta leiriottelusta sekä taktiikkaan, pelitapaan ja tavoitteisiin liittyvistä luennoista ja pienryhmätehtävistä. Maailmanmestari Mika Mutikainen piti pelaajille alustuksen omasta pelaajaurastaan ja siitä, kuinka monilajiharrastaja lopulta valitsi päälajikseen jääpallon, joka miestä Bragulta Ruotsin kautta Moskovaan ja takaisin.

Joukkueen kausi jatkuu 26.‒28.1.2018 pelattavilla kaksoismaaottelulla Ruotsia vastaan.  Kaksoismaaotteluiden joukkue koostuu noin 20 pelaajasta, joka julkaistaan tammikuun alussa, loppiaisen jälkeen. Teemun terveiset P17-ikäisille on:
”Pelaaja- ja joukkuekehitysmatkamme jatkuu. Onneksi pääsemme jo reilun kuukauden kuluttua testaamaan osaamistamme Ruotsia vastaan.”

Maajoukkueleirille osallistuivat:

Teemu Koivunen, Akilles
Akseli Laakkonen, Akilles
Joel Niittyvuopio, Akilles
Aapo Pursio. Akilles
Henri Ilves, Botnia
Jyry Kortelainen, Botnia
Tuukka Järvinen, HIFK
Elmeri Laalo, HIFK
Leevi Laitinen, HIFK
Niilo Hilmola, HIFK
Eppu Talvinko, HIFK
Leevi Kukkasniemi, Kampparit
Karo Liimatainen, Kampparit
Eetu Pulkkinen, Kampparit
Topi Saukkonen, Kampparit
Jere Kupiainen, Kampparit
Samu Åström, JPS
Tuukka Ässämäki, JPS
Atte Perkaus, Narukerä
Heikki Koivisto, Narukerä
Ville Raukko, Narukerä
Lauri Siren, Narukerä
Aku Sarkkinen, OLS
Samppa Äikäs, Veiterä
Veeti Tapanainen, Veiterä
Joel Holopainen, WP 35
Juuso Eronen, WP 35
Patrick Backman, Nässjö IF

Ohessa on muutama foto leiriviikonlopun tapahtumista (kuvat: Juha Hilmola):

P17-maajoukkueen tarkkailuryhmä valmiina luentoon.

 

Ja nyt tarkkana: Teemu Laitinen ja Yyki Pulkkinen alustivat joukkueen pelitavasta ja tavoitteista.

 

Maajoukkueryhmä yhteiskuvassa Brakun tekarilla Kalliossa.

 

* * *