Puolivälierät käyntiin keskiviikkona

Julkaistu: 13.02.2018

Bandyliigan Play-offs ottelut käynnistyvät 14.2. Runkosarjassa selvää jälkeä tehnyt Veiterä valitsi ensin omaan lohkoonsa Akilleen ja sen jälkeen puolivälierävastustajaksi OLS:n.

Puolivälieräparit:

A-lohko:

Veiterä – OLS

Akilles – HIFK

 

B-lohko:

JPS – Narukerä

Kampparit – LRK Tornio

 

Veiterä lähtee ennakkosuosikina kaikkiin välieräotteluihin. Runkosarjassa joukkue menetti vain yhden pisteen ja iski keskimäärin 10.3 maalia per ottelu ja lisäksi puolustuspeli oli liigan parasta. Haastajaa ei ole näköpiirissä. OLS pelasi kahdesti runkosarjassa Veiterä vastaan tappioluvuilla 6-2 ja 17-2. Veiterän tehonelikkö Eetu Peuhkuri 65 (19+46), Janne Hauska 59 (38 +21), Tero Liimatainen 52 (37+15) ja Tomi Hauska 40 (13+37) laittaa OLS:n alakerran ja maajoukkuemaalivahdin Pertti Virtasen koville. Tero Liimatainen on ollut poissa kaksi viimeistä runkosarjan ottelua.

Veiterän otteluennakko

  

Pertti Virtanen on paljon vartija OLS:n maalilla ja Janne Hauska voitti maalipörssin

Akilleen loukkaantumislista on pitkä, mutta viikonloppuna joukkue sai ilouutisen, kun Sami Laakkonen pelasi kauden ensimmäisen liigaottelunsa viimeistellen toisen Akilleen täysosuman joukkueen voittaessa Kampparit Mikkelissä.  Akilles kohtasi keskiviikkona HIFK:n 5-5 päättyneessä ottelussa ja voitti Porvoossa perjantaina 6-2. Akilles lähtee siis hienoisena ennakkosuosikkina, mutta HIFK on kokenut pudotuspelijoukkue ja varmasti syttyy kauden tärkeimmissä peleissä. Akilleen joukkueessa Andreas Flink ja Matti Vainio ovat olleet hyvässä vedossa ja Sami Laakkosen paluun merkitystä ei voi olla väheksymättä. HIFK:n viime peleissä hyviä otteita ovat esittäneet Aku Ojanen, Jaakko Liukkonen ja Joni Vuopio. Erikoistilanteissa Harri Hiukka on edelleen hyvä.

 

Harri Hiukka                                                                           Matti Vainio

Akilleen otteluennakko:

JPS on pelannut kauden hyvin ja se saavutti seurahistorian parhaan sijoituksensa runkosarjassa. Nico Nevalainen, Nikke Tuhkanen, Lasse Tammilehto, Anssi Hanninen ja Mikko Rytkönen ovat isossa roolissa pudotuspeleissä. JPS voitti runkosarjassa Narukerän maalein 8-1 ja 7-0 joten odotukset jyväskyläläisleirissä ovat suuret. Narukerän kokeneet Tomi Mustonen ja Esa Oksanen ovat tärkeitä pelaajia joukkueelleen kuten myös nuoret Jaakko Hyvönen ja Joona Rajala. Andrei Krainov on vuoden vaihteen jälkeen parantanut peliään merkittävästi. JPS on suosikki. Toivottavasti Narukerän flunssa-aalto hellittää ja joukkue saa parhaat pelaajansa kauden tärkeimpiin peleihin.

 

Mikko Rytkönen                                                             Tomi Mustonen

 

Kampparit sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja valitsi vastustajakseen LRK Tornion.  Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdesti varsin tasaisten otteluiden merkeissä. Kampparit voitti molemmat ottelut; Torniossa 4-3 ja Mikkelissä 5-2. Artem Shekhovtsov on noussut tällä kaudella Kamppareiden tehopelaajaksi, runkosarjassa hän keräsi pisteet 39 (26+13). Kalle Lempinen ja Santeri Laitinen säestivät hyvin ja kun seuraikoni Kimmo Huotelin on kuntoutunut niin kampparipakka on hyvin kasassa.  LRK Tornio oli juuri niin hyvä kuin ennakkoon odotettiin. Antti Ekman 25 (16+9) ja Pekka Hiltunen 23 (11+12), Tuomas Mokko (20 12+8) osoittivat olevansa maajoukkuetason pelimiehiä. Joukkue puolusti hyvin ja erikoistilanteet olivat hyvät. Peräti 25 maalia erikoistilanteista. Kampparit on suosikki mutta saattaa hyvinkin mennä kolmanteen otteluun.

 

   

Pekka Hiltunen                                                           Artem Shekhovtsov

 

Akilleen Tomi Gröhnin ja Kamppareiden Antero Leväsen mietteitä  Kampparit vs. Akilles ottelusta ja pudotuspeleistä. https://www.youtube.com/channel/UCpAXsmD1d47toP35EbNwfJg Kaikki Kamppareidein loput pelit streamataan suorana saman youtube tilin kautta.

 

Kuvat Pekka Huovila

 

 

BANDYLIIGAN JATKO-OTTELUT 2018

PUOLIVÄLIERÄT (pelataan paras kolmesta, mahdollinen kolmas ottelu sunnuntaina)

A LOHKO

202     ke 14.02   Kisapuisto                     18:30      Veiterä           –  OLS

203     pe 16.02   Oulu                              18:00      OLS               –  Veiterä

204     su 18.02   Kisapuisto                     16:00      Veiterä           –  OLS

 

206     ke 14.02   Pallokenttä tj, Porvoo     19:00      Akilles            –  HIFK

207     pe 16.02   Kallio tj, Hki                   19:00      HIFK              –  Akilles

208     su 18.02   Pallokenttä p1, Porvoo   13:00      Akilles            –  HIFK

 

B LOHKO

210     ke 14.02   Viitaniemi, Jkylä             19:00      JPS               –  Narukerä

211     pe 16.02   Pori tj                            19:00      Narukerä        –  JPS

212     su 18.02   Viitaniemi, Jkylä             13:00      JPS               –  Narukerä

 

214     ke 14.02   Hänni, Mikkeli                18:30      Kampparit      –  LRK Tornio

215     pe 16.02   Remium Arena              19:00      LRK Tornio     –  Kampparit

216     su 18.02   Hänni, Mikkeli                17:00      Kampparit      –  LRK Tornio

 

Puolivälierät ja välierät

Puolivälierät pelataan paras kolmesta – periaatteella.

Puolivälieräottelut pelataan keskiviikkona 14.2., perjantaina 16.2. ja mahdollinen kolmas ottelu

sunnuntaina 18.2. Ottelut aloitetaan keskiviikkona paremmin sijoittuneen kotikentällä, perjantaina pelataan huonommin sijoittuneen kotikentällä ja mahdollinen kolmas ottelu paremmin sijoittuneen kotikentällä sunnuntaina.

Välierät pelataan paras viidestä – periaatteella.

Välieräottelut pelataan keskiviikkona 21.2., lauantaina 24.2., keskiviikkona 28.2., perjantaina 2.3. ja mahdollinen viides ottelu sunnuntaina 4.3. Ottelut aloitetaan keskiviikkona paremmin sijoittuneen kotikentällä, lauantaina pelataan huonommin sijoittuneen kotikentällä, keskiviikkona paremmin sijoittuneen kotikentällä, perjantaina huonommin sijoittuneen kotikentällä ja mahdollinen viides ottelu paremmin sijoittuneen kotikentällä sunnuntaina.

Välierissä pelaavat vastakkain voittajat A-lohkon otteluista sekä voittajat B-lohkon otteluista. Finaalin selviytyvät voittajat A ja B lohkon välieristä ja välierien hävinneet joukkueet pelaavat pronssiottelussa.

Mikäli ottelutilanne puolivälierissä, välierissä, finaalissa tai pronssiottelussa on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, ottelua jatketaan 2 x 10 minuutin jatkoajalla, äkkikuolema periaatteella eli ottelu päättyy välittömästi maaliin.

Mikäli ottelu on vielä jatkoajan jälkeen tasan, suoritetaan rangaistuslyöntikilpailu ratkaisuun saakka liiton kilpailumääräysten mukaisesti.

16.2. Rangaistuslyöntikilpailuun osallistuvat pelaajat

Rangaistuslyöntikilpailuun osallistuvat vain ne pelaajat ja vaihtopelaajat, jotka olivat ottelun päätösvihellyshetkellä merkattuna kokoonpanoon. Kokoonpanoluetteloon ei voi enää lisätä pelaajia päätösvihellyksen jälkeen, vaikka joukkue olisikin vajaalukuinen.

Rangaistuslyöntikilpailuun voi osallistua jäähyllä ollut pelaaja, mutta ei ottelurangaistuksen saanut pelaaja (punainen kortti). Maalivahdit eivät saa osallistua.

 

16.3. Rangaistuslyöntikilpailun aloitus

Erotuomari valitsee maalin, johon rangaistuslyönnit suoritetaan. Tämän jälkeen arvotaan lyöntijärjestys teikkaamalla: voittava joukkue aloittaa.

Molemmat joukkueet suorittavat ensin kilpailun sääntöjen määräämän määrän 5 (normaalisti 5, mutta turnauksissa voi olla 3) rangaistuslyöntejä vuorotellen eri pelaajien toimesta. Pelaajalla on oikeus toiseen rangaistuslyöntiin vasta sen jälkeen, kun kaikki pelaajat ovat suorittaneet lyönnin.

Jos toinen joukkue on tehnyt enemmän maaleja kuin mihin toinen joukkue voi yltää, kilpailu lopetetaan, vaikka kaikkia rangaistuslyöntejä ei ole vielä suoritettu.

 

16.4. Hyväksytty maali

Rangaistuslyöntikilpailussa maali katsotaan oikein tehdyksi, kun pallo rangaistuslyönnistä menee suoraan tai maalivahdin tai maalitolppien kautta maaliin ylittäen maalirajan kokonaan. Rangaistuslyönnin suorittajalla ei ole oikeutta pelata palloa toistamiseen, vaikka pallo kimpoaisi takaisin pelikentälle maalivahdista tai maalitolpista ylittämättä maalirajaa.

 

16.5. Tasatilanne 5 (tai 3) lyönnin jälkeen

Kun molemmat joukkueet ovat suorittaneet rangaistuslyöntinsä ja tehneet yhtä monta maalia tai ei yhtään maalia, jatketaan kilpailua vuoroperiaatteen mukaan, kunnes toinen joukkue on tehnyt yhden maalin enemmän kuin toinen.

Pelikenttä kunnostetaan ennen jatkoajan alkua, mikäli kenttävaraukset mahdollistavat sen ja ottelun

erotuomaristo ja joukkueet niin päättävät.