Suomelle MM pronssia

Julkaistu: 4.02.2018

Jääpallon MM-kisat, Habarovsk Pronssiottelu Suomi Kazkhstan

Suomi oli tasaisen pronssiottelun avausjaksolla ensimmäiset parikymmentä minuuttia hieman Kazakhstania parempi joukkue ja pyrki tekemään enemmän peliä Kazakhstanin kytätessä vastahyökkäyksiä. Suomi siirtyi johtoon avausjakson ainoasta kulmalyönnistään reilun kymmenen minuutin kohdalla Markus Kumpuojan osuessa.

Iloa ei kauaa kestänyt kun Vasiliy Zhaukenov pääsi laidasta puikkelehtimaan Suomen rangaistusalueen keskelle ja tarjoilemaan Dmitry Zavidovskiylle avopaikan tasoitukseen. Kumpuoja iski parinkymmenen minuutin pelin jälkeen toistamiseen Suomen johtoon. Tässä vaiheessa Suomen vahva ote hieman heikkeni ja Kazakhstan pääsi peliin mukaan. Suomen puolustus toimi onneksi hyvin ja yhtä hyvää hyökkäystä myöhemmin Eetu Peuhkuri vapautti Mikko Lukkarilan läpiajoon ja Suomi siirtyi 3-1 johtoon. Tämä maali myös herätti Suomen ja viimeiset kymmenen minuuttia avausjaksosta oli jälleen hyvää pelaamista Suomelta.

Toiselle jaksolle tultaessa taktinen pelaaminen oli jäänyt molemmilta joukkueilta jonnekkin pukukopin uumeniin ja jakson alussa tuli jaksoja jolloin lähinnä mentiin kovaa suoraviivaisesti päästä päähän. Muutamaa molempiin päihin tullutta maalia myöhemmin ajatus palasi otteluun. Ottelun loppua kohti mentäessä Suomen puolustuskuri toimi Kazakhstanin puolustusta paremmin. Etenkin Tuomas Määttä ja Samuli Helavuori piti ajoittain pilkkanaan Kazakhstanin puolustusta, mikä poiki pari lisämaalia, joiden avulla Suomi pääsi karkaamaan.

Suomi hoiti lopulta kunnialla minimitavoitteen maaliin asti ja pysyi mitalikannassa napaten pronssimitalit 8-4 voitolla.

Teksti Aleksi Riikonen

Suomi – Kazakhstan 8-4 (3-1)

12:15 1-0 Markus Kumpuoja

14:56 1-1 Dmitry Zavidovskiy (Vasiliy Zhaukenov)

19:41 2-1 Markus Kumpuoja

34:52 3-1 Mikko Lukkarila (Eetu Peuhkuri)

53:35 3-2 Artem Vshivkov (Ruslan Galyautdinov)

56:48 4-2 Juho Liukkonen rl

59:47 4-3 Rauan Issaliev (Vasily Zhaukenov)

61:02 5-3 Mikko Lukkarila (Juho Liukkonen)

74:23 6-3 Eetu Peuhkuri (Samuli Helavuori)

75:48 7-3 Tuomas Määttä (Niko Nissinen)

78:22 7-4 Rauan Issaliev

89:33 8-4 Ilari Moisala