P15 SM-mitalit ratkottiin Mikkelissä

Julkaistu: 7.03.2018

Mikkelin Kampparit järjesti P15 SM-lopputurnauksen Mikkelissä 2.-4.3.2018. Turnaukseen osallistui 10 joukkuetta ja viikonlopun aikana Hänskissä pelattiin 29 vauhdikasta juniorijääpallo-ottelua. SM-kultaa vei puolustava Suomen mestari Kampparit musta, hopealle sijoittui Botnia sininen ja pronssille JPS.

P15-ikäluokan SM-sarja koostui joulukuussa Helsingissä pelatusta alkuturnauksesta, kahdessa lohkossa pelatusta kaksinkertaisesta alkusarjasta sekä kauden huipentavasta lopputurnauksesta. Kaikki 10 SM-sarjaan osallistunutta joukkuetta osallistuivat alkuturnaukseen ja saivat näin osallistumisoikeuden myös lopputurnaukseen.

– Hienoa, että sarjan kaikki joukkueet osallistuivat lopputurnaukseen. Joukkueet ovat eri puolilta Suomea, joten turnaukset ovat tärkeitä myös jääpallokulttuurin ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi, kun suuri joukko lajin harrastajia kokoontuu kisaamaan paremmuudesta, iloitsi turnausjohtaja Kati Attenberg, Kampparit P15 valkoisen joukkueen joukkueenjohtaja.

 

 

Lopputurnaus pelattiin kahdessa alkulohkossa. Jääpalloliiton nuorisovaliokunta määritti lohkojaon, jonka mukaisesti joukkueet sijoittuivat lohkoihin SM-alkusarjan lohkomenestyksen perusteella. Lopputurnauksen alkulohkoissa kukin joukkue pelasi neljä ottelua, joiden perusteella ratkottiin paremmuus alkulohkon sisällä. Turnauksessa pelattiin puolivälierien, välierien ja mitaliottelujen lisäksi myös sijoitusottelut 5-10 sijoista. Jokaisesta joukkueesta palkittiin arvokkain pelaaja (MVP) ja tsemppari.

 

 

 

Tiukkaa vääntöä jatko-otteluissa

A-lohkossa Kampparit musta ja B-lohkossa Botnia valkoinen voittivat puhtaalla pelillä omat lohkonsa ja etenivät lohkovoittajina suoraan välieriin lohkojen kakkosten ja kolmosten taistellessa välieräpaikasta vielä puolivälierissä. Puolivälieräparit olivat Botnia sininen ja HIFK sekä JPS ja Narukerä. Välieriin tiensä väänsivät Botnia sininen ja JPS.

Ensimmäisessä välieräparissa Kampparit musta vei selvän 8-2 (6-1) voiton JPS:stä, mutta tiukempi vääntö käytiin Botnian joukkueiden välisessä välieräkamppailussa, jossa voiton vei Botnia sininen lukemin 3-1 (2-1). Lopputurnauksen alkulohkossa jo kertaalleen kohdanneet Kampparit musta ja Botnia sininen jatkoivat siis loppuotteluun.

 

 

 

 

 

 

JPS:n ja Botnia valkoisen välisessä pronssiottelussa käytiin turnauksen tiukin taistelu. Ratkaisua ei saatu varsinaisella peliajalla, joka päättyi tasan 2-2 (0-1), eikä vielä jatkoajallakaan (2×5 min). Rangaistuslaukauskilpailun jälkeen SM-pronssit ripustettiin viime vuotiseen tapaan JPS:n kaulaan.

 

 

 

 

 

Loppuottelussa nähtiin edelliskauden toisinto, kun Suomen mestaruutta puolustava Kampparit musta ja Botnia sininen taistelivat SM-kullasta. Botnia sininen aloitti vahvasti ja teki mikkeliläisten keskialueen pallonmenetyksistä heti alkuun kaksi maalia, mutta aikalisän jälkeen Kampparit musta sai oman pelinsä kasaan ja tulosta syntyi. Kotiyleisön äänekkään kannustuksen siivittämänä Kampparit musta uusi mestaruuden lukemin 6-3 (3-2). Näin mitalikolmikon järjestys pysyi samana kuin viime kaudella. Loppuottelua oli seuraamassa yli 200 katsojaa ja tunnelma oli kuin Bandyliigan ottelussa, jos ei vieläkin äänekkäämpi.

 

P15 SM-lopputurnaus päästiin pelaamaan erinomaisissa talviolosuhteissa. Aamuisin ja iltaisin piteli rapsakkaa pakkasta ja päivisin nautittiin auringonpaisteesta. Kampparien kioski ja grilli palvelivat koko turnauksen ajan ja Hänskissä riitti katsojia. Mikkelin Kampparit kiittää kaikkia turnaukseen osallistuneita joukkueita, katsojia, talkoolaisia, kentänhuoltohenkilöstöä sekä yhteistyökumppaneita!

 

Lisää aiheesta:

 

 

Jääpallon P15 SM-sijoitukset 2018:

  • SM-kultaa > Kampparit musta
  • SM-hopeaa > Botnia sininen
  • SM-pronssia > JPS
  • 4 Botnia valkoinen
  • 5 Narukerä
  • 6 HIFK
  • 7 LRK
  • 8 OLS
  • 9 Akilles
  • 10 Kampparit valkoinen

P15 SM-lopputurnauksen jatko-ottelujen tulokset:

P15 SM-lopputurnauksen yhteistyökumppanit:

P15 SM kisojen raportti PDF muodossa

Teksti: Mari Ukkonen
Valokuvat: Hamid Al-Sammarraee