Parviainen jatkaa kauden, valmentajat kaudelle 2018-19 nimetty

Julkaistu: 11.05.2018

 

Antti Parviainen jatkaa Suomen maajoukkueen päävalmentajana

Suomen jääpallomaajoukkueen monivuotinen päävalmentaja Antti Parviainen jatkaa jääpallomaajoukkueen peräsimessä myös tulevan kauden. Parviaisen jatkosopimus on vuoden mittainen. Ainoat muutokset ensikauden valmennustiimiin ovat Ari Holopaisen tulo valmentajaksi Esko Tammilehdon tilalle ja Jukka Koskisen nimitys General Manageriksi korvaten Markku Niemitalon. Holopainen valmentaa seuratasolla Ruotsin pääsarjassa Vänesborgissa. Maajoukkuessa Holopainen toimi alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana viimeiset kaksi kautta.
– Ajatus oli kisojen jälkeen, että vieläkö tästä jatkuu ja siinä oli pieni tuumaustauko itsellä. Sellainen tunne kuitenkin jäi, että mentiin pelillisesti aika isoja askeleita eteenpäin. Isoja asioita olivat myös pelaajilta saatu palaute ja pelaajien yhteydenotot kauden jälkeen sekä liiton kiinnostus jatkon suhteen, Parviainen kertoo jatkopäätöksen perusteista.
– MM-kisoissa Maxi ja Elli ilmoitti heti kisojen jälkeen, että he jäävät pois maajoukkueesta. Tämän jälkeen saatiin aika nopeasti loksauteltua valmennustiimi paikoilleen. Tietty Ellin ja Maxin panos oli loistava ja heitä tulee ikävä, mutta Arska ja Jukka tuo omaa näkemystä.
Parviainen nosti jo viime kaudeksi tavoitteita, eikä niitä olla tulevallekkaan kaudelle laskettu. Maailmanmestaruuden Parviainen on asettanut Suomen tavoitteeksi tulevallekkin kaudelle. Ohjelmassa ennen Vänesborgissa pelattavia MM-kisoja on syyskuun maaottelut Upssalassa, sekä joulukuun kolmen tai neljän maan turnaus, jonka pelipaikka on vielä tarkentumatta.
– Tavoite meillä on ihan selkeä. Viime vuonnakin haettiin mestaruutta ja pronssille jääminen oli aito pettymys joukkueelle, mikä on hyvä asia. Pronssipeli tosin oli yksi parhaista peleistä mitä maajoukkue on pelannut viime vuosina. Edelleen finaaliin halutaan ja siellä halutaan pärjätä, Parviainen sanoo.
 .
Aleksi Riikonen
Parviainen jatkaa, arkistokuva Pekka Huovila
 .
Suomen Jääpalloliiton hallitus on nimennyt  seuraavat valmentajat maajoukkueisiin kaudeksi 2018-19:
 .
Tytöt 17
Päävalmentaja: Mauri Kåhlman (Kemi)
Valmentaja: Kari Kittilä (Kemi)
Naiset
Päävalmentaja: Topi Rytkönen (Mikkeli)
Pojat 15
Päävalmentaja: Timo Tiusanen (Oulu)
Valmentaja: Lasse Pulkkinen (Mikkeli)
Pojat 17
Päävalmentaja: Teemu Laitinen (Helsinki)
Valmentaja: Jukka Pulkkinen (Mikkeli)
Pojat 19
Päävalmentaja: Jouko Turpeenniemi (Porvoo)
Valmentaja: Miikka Tujula (Lappeenranta)
Miehet 21
Päävalmentaja: Jari Kettunen (Porvoo)
Miehet A-maajoukkue
Päävalmentaja: Antti Parviainen (Porvoo)
Valmentajat: Ari Holopainen (Vänersborg), Olli Manninen (Mikkeli)