Maaotteluviikonlopun tulokset

Julkaistu: 7.09.2018

Su 9.9

klo 11.00 Ruotsi – Suomi, miehet 5-2

klo 13.15 Ruotsi P19 – Suomi P21 4-3 ottelun seurantaraportti

9.9 Ruotsi voittoon sunnuntain pelissä

Suomen miehet kohtasi toistamiseen Ruotsin Uppsalan leirillä. Ruotsi vei tällä kertaa voiton 5-2. Puoliajalle mentiin Ruotsin 4-0 johdossa. Ruotsin kaikki maalit ensijaksolla syntyivät viiden minuutin sisällä parinkymmenen peliminuutin jälkeen. Omaa peliä ei saatu suunnitellusti liikkeelle vasta kuin ensijakson loppuhetkillä. Toisella jaksolle Suomi tuli peliin mukaan huomattavasti paremmalla pelitemmolla. Suomen peliesitys varsinkin toisella jaksolla oli hyvä. Tehtiin niitä asioita joita yhdessä tauolla sovimme, kertoi valmentaja Ari Holopainen ottelun jälkeen. Myös päävalmentaja Antti Parviainen oli tyytyväinen tappiosta huolimatta. Toinen jakso jätti hyvän mielen ja tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia tapahtumia, jatkoi Parviainen nopeaa analysointiaan ottelun jälkeen.

Toisella jaksolla maalinpaikat sisään, niin olisimme olleet tasatilanteessa ja vieneet kyllä toisenkin ottelun oli koko joukkueen näkemys pukukopissa ottelun jälkeen. Suomen ensimmäisen maalin teki Tuomas Määttä ja toisen maalin maalitilin miesten maaotteluissa avannut Tero Liimatainen.

Meille oli tapahtumassa ensikertalaisia neljä. Kaikkien suorituksiin valmennusjohto oli tyytyväisiä. Pikkuhiljaa hallitusti ajamme nuoria sisään näissä tapahtumissa. Pitää uskaltaa kokeilla ja antaa mahdollisuus. Sillä rakennetaan seuraavia vuosien tulevaisuutta maajoukkueemme osalta oli valmennusjohdon yhtenäinen näkemys otteluiden jälkeen.

Ottelun pöytäkirja

La 8.9

klo 13.15 Ruotsi – Suomi, miehet 2-3

klo 18.00 Ruotsi P19 – Suomi P21 7-3

8.9 Suomi maaotteluvoittoon Ruotsista

Kurinalainen puolustuspelaaminen ja koko joukkueen erinomainen peli-ilme palkittiin 2-3 voitolla kauden ensimmäisessä maaottelussa. Suomi sai otteluun hyvän alun pirteästi esiintyneen Emil Fedorovin laukoessa irtopallon kaaren tuntumasta maaliin. Pelikellon näyttäessä tällöin 02.41.

Voittomaalin iskenyt Samuli Helavuori, arkistokuva Pekka Huovila

Ottelun alku oli viidentoista ensimmäisen minuutin aikana tasaista vääntöä. Molemmat joukkueet rakensivat ajoittaa hienoja hyökkäyksiä, kunnes Christoffer Edlund tasoitti tilanteeksi 1-1 hienolla laukauksella. Molemmilla joukkueilla oli vielä ensimmäisellä jaksolla maalinpaikkoja, mutta tauolle mentiin 1-1 lukemissa. Toinen puoliaika alkoi hienokseltaan Ruotsin painostuksella, kunnes Suomi sai taas pelirytmistä kiinni kun toista puoliaikaa oli pelattu 10 minuuttia. Tässä vaiheessa Ruotsi siirtyi Adam Giljamin maalilla 2-1 johtoon. Suomi sai taas vaihteen päälle Ruotsin maalin jälkeen ja otteet piristyivät. Suomen maalissa Jussi Aaltonen piti vieraat pelissä mukana Ruotsin rakentaessa vaarallisia maalipaikkoja. Onneksi takaiskuilta vältyttiin. Emil Fedorov aiheutti vastustajan puolustukselle jatkuvasti painetta määrätietoisilla murtautumisilla, kunnes 70 min kohdalla työ palkittiin Ruotsin puolustuksen joutuessa kaatamaan ”Empun”. Niko Nissinen tasoitti 2-2 lukemiksi rankkarista. Suomella oli jo tätä ennen mahdollisuus tasoitukseen, mutta Ruotsin maalissa Joel Othén sai torjuttua Suomen rankkarin.

Juho Liukkosen kolistellessa ylärimaa onnistui puolestaan Samuli Helavuori ja vei Suomen 2-3 johtoon hienolla laukauksella kaaren takaa.

Viimeinen kaksikymmentä minuuttia oli molemmilta joukkueilta kauden alkuun nähden ajoittaa hyvää peliä.

Elias Gillgren Suomen pakkina onnistui ensimmäisessä miesten maaottelussa hyvin ja saikin kiitosta valmentajakaksikolta. Myös Emil Fedorovin erittäin hyvä karvauspeli teki vaikutuksen valmennusjohtoon.

Ruotsi ei ollut tänään huono vaan me pelasimme täysin suunnitelmien mukaan. Kurinalaisuus ja koko joukkueen tahtotila ratkaisi tänään voiton meille, kertoi päävalmentaja Antti Parviainen tyytyväisenä ottelun jälkeen. Jokainen voitettu ottelu vie meitä kansainvälisellä tasolla eteenpäin joukkueena, jatkoi valmentaja Ari Holopainen. Nyt alamme keskittyä jo huomiseen kohtaamiseen. Suomi ja Ruotsi kohtaavat huomenna uudelleen klo 10.00.

 

 

 

 

 

Kuva Jukka Koskinen

Ottelupöytäkirja

Pelatut ottelut

Pe 7.9

klo 19.30 Ruotsi P19 – Suomi P 21

Alkukankeuden jälkeen Suomi voitti ottelun 5-4

otteluraportti