Rolf ”Nappe” Larsson tuo kokemusta Akilleksen riveihin

Julkaistu: 13.09.2018

Akilles bandy on vahvistanut edustusjoukkueen ryhmää tekemällä 1+1 vuotisen sopimuksen kokeneen maajoukkuepelaaja Rolf ”Nappe” Larssonin kanssa.  Larsson on 31-vuotias kokenut keskikenttäpelaaja. Hän on Vestan kasvatti ja pelannut Suomessa Botnian ja HIFK:n riveissä. Ruotsissa hän on pelannut yhteensä seitsemän kautta ja edustanut Siriusta, Brobergia, HSKT Bandyä sekä Hammarbytä Elitserienissä. Viime kaudella hän oli nostamassa kovaa nousua tekevää Tukholman AIK:ta Allsvenskaniin. Maajoukkueurallaan hän on pelannut yhteensä kuudet MM-kilpailut ja yli 50 maaottelua Suomen riveissä.

Akilleksen edustusjoukkueen päävalmentaja Antti Parviainen on erittäin tyytyväinen Akilles bandyn nuoren joukkueen vahvistumisesta kokeneella kansainvälisen tason maajoukkuepalaajalla.  ”On hienoa saada Napen kaltainen kokenut kansainvälisen tason pelaaja omaan joukkueeseen ja myös Bandyliigan. Samalla koko jääpalloliigan kiinnostavuus lisääntyy edelleen niin Porvoossa kuin koko Suomessa. Nappe tuo kokemusta ja vaihtoehtoja nykyiseen joukkueeseen sekä varmasti auttaa omalta osaltaan meidän nuorten pelaajien kehittymistä kohti kansainvälisiä kenttiä.”

Rolf ”Nappe” Larsson odottaa myös innolla paluuta kotimaan kentille. ”On mielenkiintoista palata kotimaan kentille useiden ulkomailla pelattujen vuosien jälkeen. Sarjassa on paljon nuoria minulle uusia pelaajia, mutta myös tuttuja pelaajia maajoukkuevuosilta. Akilles on perinteikäs seura ja viime vuodet se on tehnyt erinomaista määrätietoista työtä menestyksen eteen. Lisäksi minulla on sukulaisia ja tuttavia Porvoossa, joten on helppoa tulla seuraan sisään, vaikka asunkin ja olen töissä Helsingissä. Odotan tulevalta kaudelta hyvää menestystä ja uskon, että joukkueena voimme kehittyä ja parantaa edellisten kauden sijoituksia. Lisäksi minun kokemuksestani Ruotsissa on varmasti hyötyä nuorille pelaajille, jotka tähtäävät uransa aikana myös Ruotsin kentille.”

Akilles Bandyn puheenjohtaja Jari Kettunen on iloinen Larssonin päätöksestä liittyä Akilleksen vihreäpaitojen riveihin. ”Luonnollisesti on hienoa niin Akilleksen kuin suomalaisen jääpallon näkökulmasta, että Nappe palaa Suomeen siviilitöihin ja haluaa jatkaa myös uraansa jääpalloilijana. Lisäksi uskon seuramme toiminnan laadun ja joukkueen mahdollisuuden menestyä olleen ratkaisevana tekijänä hänen tuloonsa Akilleksen riveihin. Kulkeminen Helsingistä Porvooseen aiheuttaa hieman haasteita niin aikataulullisesti kuin taloudellisesti, mutta niihin tullaan löytämään varmasti ratkaisut yhdessä valmennuksen ja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Pelaajaryhmämme alkaa olla valmis, sillä meillä on tällä hetkellä liigaryhmässä kolme maalivahtia ja 18 kenttäpelaajaa. Toivottavasti voimme täydentää harjoitusrinkiä vielä 1-2 pelaajalla ennen kauden alkua, jotta kausi saadaan vietyä läpi ja positiivista kilpailua pelipaikoista saadaan syntymään.”

Akilles Bandy osallistuu yhdessä muiden maailman parhaiden joukkueiden kanssa Sandvikenin maailman Cupiin 11.10.–14.10.2018. Akilles kohtaa Sandvikenissa torstaina 11.10. klo 22.30 Hammarbyn, perjantaina 12.10. klo 12.45 Venäjän mestarin Neftyanikin ja lauantaina 13.10. klo 14.15 Ruotsalaisen Vetlandan, jossa mukana myös Akilleksen kasvatti Emil Fedorov. Akilles Bandy järjestää yhteistyökumppaneilleen ja kannattajilleen matka Sandvikeniin. Matkan järjestelyt ovat loppusuoralla ja ilmoittautumiset sekä tarkemman ohjelman tiedusteluihin vastaa Kenneth Ek.

Arkistokuva: Pekka Huovila

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Jari Kettunen 040-514 11 33

Varapuheenjohtaja Kari Janhunen 0400-48 69 09

Rolf ”Nappe” Larsson 040-765 53 95

World Cup vastaava Kenneth Ek 040-503 40 75

 

Pressmeddelande 12.9.2018

Akilles Bandy

 

Rolf ”Nappe” Larsson tillför rutin i Akilles trupp

Akilles bandy har förstärkt representationslaget genom att göra ett 1 + 1 årigt kontrakt med den erfarne landslagsspelaren Rolf ”Nappe” Larsson. Larsson är en 31-årig mittfältare, som börjat sin bandykarriär i Vesta och även spelat för Botnia och HIFK i Finland. I Sverige har han spelat i sammanlagt sju säsonger och representerat Sirius, Broberg, HSKT Bandy och Hammarby i Elitserien. Förra säsongen var han med om att lyfta starkt satsande Stockholms AIK till Allsvenskan. I landslagströjan har han spelat totalt sex VM-turneringar och mer än 50 landskamper för Finland.

Akilles huvudtränare Antti Parviainen är mycket nöjd med att Akilles unga lag nu förstärkts med en rutinerad spelare av internationell klass. ”Det är fint att få en spelare som Nappe med internationell erfarenhet till sitt lag och även till Bandyligan. Samtidigt fortsätter hela ligans attraktion att växa i Borgå men också i hela Finland. Nappe tillför det nuvarande laget erfarenhet och alternativ och bidrar säkert på eget vis till i våra unga spelares utveckling mot internationella banor.”

Rolf ”Nappe” Larsson ser också själv fram emot att återvända till finländska ligan. ”Det är intressant att komma tillbaka till de inhemska bandybanorna efter flera säsonger utomlands. I bandyligan finns en hel del unga för mig nya spelare, men också bekanta spelare från åren i landslaget. Akilles är en traditionell klubb och har under de senaste åren gjort ett utmärkt och målmedvetet arbete för att uppnå framgång. Dessutom har jag har släktingar och bekanta i Borgå, så det är lätt att komma till klubben, trots att jag bor och arbetar i Helsingfors. Av den kommande säsongen förväntar jag god framgång och tror att vi som lag kan utvecklas och förbättra de tidigare säsongernas placeringar. Dessutom kan jag säkert efter mina år i Sverige vara till nytta för unga spelare med siktet på spel i Sverige.”

Akilles Bandys ordförande Jari Kettunen är glad över Nappe Larssons beslut att sluta sig till Akilles grönskjortor. ”Det är givetvis strålande såväl ur Akilles som ur den finländska bandyns synvinkel att Nappe återvänder till Finland till ett civilt jobb och också vill fortsätta sin bandykarriär. Dessutom tror jag att kvaliteten på vår verksamhet och lagets möjligheter till framgång har varit en avgörande faktor att han ansluter sig till Akilles trupp. Resorna från Helsingfors till Borgå medför naturligtvis utmaningar både tidsmässigt och ekonomiskt, men vi skall nog hitta fungerande lösningar tillsammans med vår tränarstab och våra samarbetspartners. Spelartruppen börjar vara klar, eftersom vi för närvarande har tre målvakter och 18 utespelare. Förhoppningsvis kan vi utöka träningsringen med ytterligare 1-2 spelare innan säsongstart, så att vi kan genomföra den intensiva säsongen och samtidigt får en positiv konkurrens inom laget.”

Akilles Bandy kommer att delta tillsammans med världens bästa klubblag i Sandvikens World Cup från 11.10. – 14.10. 2018. Akilles inleder i Sandviken torsdag 11.10. kl. 22:30 mot Hammarby. På fredag ​​12.10. kl. 12:45 spelar man mot ryska Neftyanik och lördag 13.10. kl. 14:15 möter man  Vetlanda där också tidigare Akilleiten Emil Fedorov spelar. Akilles Bandy ordnar en resa till Sandviken för samarbetspartners och supportrar. Arrangemangen för resan är på slutrakan. Anmälningar och program handhas av Kenneth Ek som även svarar på mer detaljerade förfrågningar.

Mer info:

Ordförande Jari Kettunen 040-514 11 33

Vice ordförande Kari Janhunen 0400-48 69 09

Rolf ”Nappe” Larsson 040-765 53 95

World Cup Kenneth Ek 040-503 40 75