Bandyliigaotteluja Yle Areenasta

Julkaistu: 22.11.2018

Tällä kaudella osan Bandyliigan otteluista pääsee katsomaan myös Yle Areenasta. Jääpallon Bandyliigan seurat ovat tehneet tälle kaudelle Yle Urheilun kanssa sopimuksen viiden runkosarjan ottelun ja Bandyliigan finaalin lähettämisestä suorana Yle Areenassa.

Ottelujen kuvaus toteutetaan kahdella kameralla sekä haastattelukameralla, joten luvassa on hyvälaatuisia lähetyksiä vauhdikkaista bandyliigaotteluista. Ottelujen kohokohtia tullaan julkaisemaan myös Bandyliigan Facebookissa ja YouTube-kanavalla.

– Tämä on merkittävä yhteinen ponnistus bandyliigaseuroilta ja tuo lajille kaivattua näkyvyyttä, Jääpalloliiton Bandyliigavaliokunnan puheenjohtaja Mika Mutikainen toteaa tyytyväisenä.

Yle Areena otteluiksi on valittu ns. Derby-joukkueiden kohtaamiset. Yle Urheilun kanssa tehty sopimus kattaa option kaudesta 2019-2020, jolloin televisioitaisiin joukkueiden kohtaamiset käännetyssä järjestyksessä. Kuvauksen ja somevideot toteuttaa tuotantoyhtiö Mobile-Tv.

Ensimmäinen ottelu jo huomenna

Ensimmäinen Yle Areenassa suorana lähetettävä ottelu pelataan jo perjantaina Lappeenrannassa, kun viime kauden finalistit Veiterä ja Kampparit kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Ottelun selostaa Bror-Erik ”Bubi” Wallenius ja kommentaattorina toimii yli 300 Bandyliigan runkosarjan ottelua pelannut Tero Kumela.

Tällä kaudella Yle Areenassa näkyvät seuraavat ottelut:

  • pe 23.11. kello 18.30 Lappeenranta: Veiterä – Kampparit
  • ke 28.11. kello 19.00 Helsinki, Kallio: HIFK – Botnia
  • pe 11.1. kello 19.00 Varkaus: WP 35 – JPS
  • la 19.1. kello 17.00 Porvoo: Akilles – Narukerä
  • ke 23.1. 18.30 Oulu: OLS – LRK Tornio
  • Loppuottelu la 9.3.2019

(Muutokset mahdollisia)

– Bandy on parasta paikan päällä, joten kannustamme kaikkia mahdollisuuksien mukaan suuntaamaan kentän laidalle joukkueita kannustamaan. Yle Areenan lähetyksillä pyritään kuitenkin tuomaan tätä hienoa lajia esille aiempaa vahvemmin ja nyt vauhdikkaiden ottelujen tunnelmaan pääsee entistä useampi. Tämä antaa meille paljon uusia mahdollisuuksia. Toivottavasti tämä tuo lisää harrastajia ja kannattajia jääpallolle, Mutikainen toteaa toiveikkaana.

Ottelut ovat katsottavissa Yle Areenasta 30 vuorokauden ajan.