Suomi selvin luvuin voittoon Norjasta

Julkaistu: 8.12.2018

Suomen miesten jääpallomaajoukkueen pelit neljän maan turnauksessa jatkuivat tänään ottelulla Norjaa vastaan. Vierasjoukkueena pelannut Suomi tyylitteli ottelusta voiton selvin numeroin 1-10 (0-6). Ottelu oli alusta alkaen Suomen selvää hallintaa.

Jimi Heinosta rikottiin rangaistuslyönnin arvoisesti jo ottelun toisella minuutilla. Rangaistuslyönnin ampui varmasti maaliin kolme maalia ottelussa saalistanut Kalle Lempinen.


Kalle Lempinen laukoi Norjaa vastaan kolme maalia. 

Norja yritti läpi ottelun rakentaa hyökkäyksiä oikeaoppisesti, mutta vaarallisiin tilanteisiin lähelle Suomen puolustusaluetta he harvoin pääsivät. Suomi pyrki pitämään pelitempoa yllä palloa aktiivisesti liikuttaen ja onnistuikin hyvin tavoitteessaan.

– Pelkäsimme hieman etukäteen kuinka pelaajat lähtevät otteluun ennakkoon hidastempoisempaan vastustajaa vastaan, mutta pelaajat hoitivat ottelun ammattimaisesti, kommentoi valmennuskaksikko Antti Parviainen ja Ari Holopainen ottelun jälkeen.

Suomen maalissa aloitti Kimmo Kyllönen, joka teki tilaa toisella puoliajalla Jussi Aaltoselle. Ottelussa pääsivät ensimmäisiin miesten maaottelumaalien makuun Kalle Lempinen ja pirteästi keskikentällä esiintynyt Lasse Tammilehto, joka viimeisteli rangaistuslyönnistä Suomen viimeisen maalin.

Suomen muista maaleista ottelussa vastasivat Teemu Määttä (3), Tuomas Määttä, Samuli Helavuori ja Jimi Heinonen kukin yhdellä maalilla.

Huomenna aunnuntaina Suomi kohtaa turnauksen viimeisessä ottelussaan Venäjän. Ottelu alkaa paikallista aikaa kello 10.00. Bandypuls näyttää turnauksen ottelut suorana. Ottelun kulkua voi seurata myös Elitrapport liveseurannasta.

Turnauksen ottelut:

7.12.
Ruotsi – Suomi 4-5 (2-0)
Venäjä – Norja 15-2 (10-1)

8.12.
Norja – Suomi 1-10 (0-6)
Ruotsi – Venäjä 8-5 (3-2)

9.12.
Suomi – Venäjä 5-8 (1-4)
Norja – Ruotsi

Lisätietoja:

Teksti ja valokuva: Jukka Koskinen