Suomen ja Ruotsin P15-maajoukkueet kohtaavat kahdesti Mikkelissä

Julkaistu: 28.01.2019

Perinteikäs Suomi – Ruotsi yhteistyö jatkuu P15-maajoukkueiden osalta Mikkelissä 2.-3.2.2019, kun joukkueet pelaavat tuplamaaottelut Hänskissä. Otteluihin on vapaa pääsy.

P15 MM-kilpailut järjestetään joka toinen vuosi. Välivuosina Suomen ja Ruotsin P15-maajoukkueet ovat perinteisesti pelanneet tuplamaaottelut. Viime vuonna joukkueet kohtasivat tuplamaaotteluissa Ruotsissa ja kahdesti P15 MM-kisoissa Ruotsissa. P15 MM-kisat pelataan seuraavan kerran vuonna 2020. Tänä vuonna P15-maajoukkueessa pelaavat vuosina 2004-2005 syntyneet pojat.

Suomen P15-maajoukkuetta valmentaa Timo Tiusanen ja Lasse Pulkkinen sekä Ilkka Hoffren. Joukkueenjohtajana toimii Lauri Jolula ja huoltajana Mika Ukkonen. Suomen joukkueen kokoonpano julkaistiin 18.1. ja siihen kuuluu 14 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia.

– On hienoa, että saamme Ruotsin P15-maajoukkueen Suomeen. Ruotsissa jääpallolla on vahva lajikulttuuri ja hienot puitteet jääpallohalleineen, ja ottelut ruotsalaisia vastaan ovat aina kovia. Tällaisia kovia kansainvälisiä otteluita ja tapahtumia Suomen jääpallo tarvitsee, ja ovathan nämä pojille hienoja kokemuksia, kun pääsevät mittaamaan osaamistaan kansainvälisellä tasolla, toteaa valmentaja Lasse Pulkkinen.

Suomen Jääpalloliitto järjestää tuplamaaottelut yhteistyössä Mikkelin Kampparien ja Mikkelin kaupungin kanssa. Otteluiden Facebook-tapahtuma löytyy Jääpalloliiton Facebookista.

– Hienoa myös se että tallainen tapahtuma saatiin Mikkeliin. Nämä tapahtumat ovat aina kiinnostaneet mikkeliläisiä ja toivotaan, että nytkin ihmiset tulevat katsomaan vauhdikasta juniorijääpalloa, kertoi mikkeliläinen valmentaja Pulkkinen toiveikkaana.

Otteluihin toivotaan runsasta yleisöä ja kannustusta molemmille joukkueille. Kampparien kioski palvelee ottelujen ajan. Otteluihin on vapaa pääsy. Mikäli et pääse paikan päälle kannustaman, niin ottelut on mahdollista katsoa suorana Kari Nuolingon YouTube-kanavan live streamissä (säävaraus).

Otteluajat:

  • La 2.2. kello 18.30
  • Su 3.2. kello 10.30

Tuplamaaotteluiden yhteistyökumppaneita ovat Mikkelin kaupunki, Gigantti Mikkeli, Hockey Base Mikkeli, Intersport Mikkeli ja Power Mikkeli.

Kuvat: Mari Ukkonen (pelikuvat P15 MM-kisoista 2018)

Lisätietoja: