Venäjä niukkaan voittoon Suomesta

Julkaistu: 30.01.2019

Suomi taisteli hienosti Venäjää vastaan alkusarjan viimeisessä ottelussa, mutta taipui Venäjän viime hetken maalilla 2-3 (2-1).

Suomi sai otteluun salama-alun Juho Liukkosen laukoessa kulman maaliin ottelun toisella minuutilla. Ottelua oli pelattu 17 minuuttia, kun Yanis Befus tasoitti ottelun. Ensimmäisen jakson lopussa Suomi vyörytti useaan otteseen hyökkäyksensä Venäjän maalin tuntumaan, kunnes 38. minuutin kohdalla Jimi Heinonen sai tuikattu maalin edestä Suomen taukojohtoon 2-1.

Suomelta jäi viheltämättä ensimmäisellä jaksolla selvä rangaistuslyönti, kun Samuli Helavuorta rikottiin hienon yksilösuorituksen jälkeen aivan maalin edessä. Suomi oli jakson todella vahva niin puolustus kuin hyökkäyspelissä.

Toisen jakson alussa Venäjä tasoitti ottelun rangaistuslyönnistä Evgeny Dergaevin maalilla, kun ottelua oli pelattu 50 minuuttia. Samalla Juho Liukkonen sai kolmannen kymmenminuuttisen ja joutui jättämään kentän. Suomi pelasi vajaalla loppupelin.

Suomella oli 70. minuutin kohdalla oma etsikkoaikansa Venäjän jäähyillessä kahden pelaajan voimin, mutta Venäjän puolustus kesti jäähyt. Välillä pallo pyöri Venäjän maaliviivalla, mutta johtomaalia Suomi ei saanut tehtyä. Aivan ottelun loppuminuuteilla Maksim Ishkeldin pääsi tuikkaamaan pienestä kulmasta ohi mainiosti pelanneen Suomen maalivahti Jussi Aaltosen. Hyvän esityön maalin teki Alan Dzhusoev.

Suomi sijoittui alkulohkossa kolmanneksi ja kohtaa torstaina puolivälierässä niukasti B-lohkossa Saksan voittaneen USA:n joukkueen. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 20.00.

Lisätietoja:

Teksti ja valokuva: Jukka Koskinen