P17 MM-kisajoukkue Arkangelin kisoihin

Julkaistu: 25.02.2019

P17-maajoukkueen valmennusryhmä on nimennyt Suomen joukkueen maaliskuun puolivälissä pelattaviin MM-kisoihin. Tällä kerralla MM-taistossa esiintyy viisi maata. Perinteisten neljän jääpallomaan lisäksi paikalle lennähtää USA:n joukkue.

U17MM-kisoihin valmistautumisessa on ollut omat haasteensa. Sekä ruotsalaiset että norjalaiset ystävämme pakittivat sovituista harjoitustapahtumista, mutta valmistavat leirit on saatu vedettyä tehokkaasti. Tammileirillä Helsingissä nuoret saivat hyvää sparrausta Akilleksen sekä Helsingin nuorisojoukkueilta.

Suomen valmennusjohto on tyytyväinen turnausohjelmaan:

– Kisaohjelma on meille hyvä. Kohtaamme ensimmäisenä päivänä Norjan ja USA:n ja meillä on vielä mahdollisuus hioa omaa peliämme, kertoo päävalmentaja Teemu Laitinen tyytyväisenä.

Huippumaat Ruotsi ja Venäjä kohdataan perjantaina ja lauantaina ovat vuorossa ratkaisupelit.

– Tiiviissä turnauksessa, jossa otteluaika on 2 x 30 minuuttia, on tärkeää ladata paukut tärkeimpiin peleihin. Lisäksi maaliskuinen Arkangeli voi tarjota Suomelle olosuhde-etua – varsinkin Ruotsia vastaan, Laitinen arvioi.

Kuten pelaajalistasta havaitaan, niin Arkangeliin lähtevä P17-maajoukkue on koottu Kamppari-rungon ympärille. Kampparit ovat hallinneet ikäluokkaa viime vuosina, oikeastaan jo Oulun P11SM-turnauksesta lähtien.

– Joukkuetta täydentävät roolitukseen sopivat pelaajat, joita on tarkkailtu pelaajaprojektissamme jo useamman vuoden ajan. Kauden aikana annettujen näyttöjen perusteella mukana on kaksi P15-ikäistä pelaajaa, jotka säestävät kokonaisuutta omilla vahvuuksilla pelinrakentamisessa ja hyökkäyspään pelaamisessa, Laitinen kertoo.

Joukkueen tavoitteena on edetä mahdollisimman pitkälle ja haastaa huippumaat omalla pelitavalla ja asenteella. MM-kisat pelataan to–la 14.–16.3. Nuorisomaajoukkueet kokoontuivat edellisen kerran Arkangelin legendaariselle Trud-jääpalloareenalle talvella 2016, jolloin Suomen tuloksena U17WCS-kisoista oli pronssimitali. Tuolloin isäntämaa Venäjä riisti kullan Ruotsin nenän edestä.

U17WCS-kisaohjelma FIB:n sivulla

P17-maajoukkueen edesottamuksia seurataan näillä sivuilla sekä SJPL:n somessa (@finbandy Facebook, Instagram ja Twitter).

Suomen P17 MM-kisajoukkue:

Maalivahdit

Jaakko Haavisto, Narukerä
Lasse Korhonen, Kampparit

Kenttäpelaajat

Aleksi Hilmola, HIFK
Niilo Hilmola, HIFK
Eetu Jaatinen, OLS
Jere Lassila, JPS
Karo Liimatainen, Kampparit
Aki Manninen, Kampparit
Aapo Pulkkinen, Kampparit
Eetu Pulkkinen, Kampparit
Ville Raukko, Narukerä
Topi Saukkonen, Kampparit
Lauri Siren, Narukerä
Marcus Ukkonen, Kampparit
Samppa Äikäs, Veiterä
Tuukka Ässämäki, JPS

Kotimaan reservissä olevat pelaajat

Henri Ilves, Botnia
Kalle Lampinen (mv), JPS
Aku Sarkkinen, OLS
Aukusti Seppänen, Botnia
Niklas Tallqvist, Akilles

Johtoryhmä

Teemu Laitinen, vastuuvalmentaja
Jukka Pulkkinen, valmentaja
Tomi Lavi, huoltaja
Juha Hilmola, joukkueenjohtaja

Lisätiedot: