Ruotsi vahvempi P15 tuplamaaotteluissa

Julkaistu: 4.02.2019

Suomen ja Ruotsin P15-maajoukkueet kohtasivat 2.-3.2. Mikkelissä. Joukkueet pelasivat viikonloppuna tuplamaaottelut hyvähenkisessä tapahtumassa, jonka ottelut olivat loppulukemia tasaisemmat.

Suomen 16 pelaajan kokoonpanosta maajoukkuepaidan päälleen puki ensimmäistä kertaa 10 pelaajaa ja se näkyi jännityksenä varsinkin lauantain ottelussa. Suomen pelistä puuttui pelirohkeus varsinkin ensimmäisellä jaksolla, eivätkä syötöt menneet perille asti.

– Syötöt ja ajoitukset olivat hakusessaan, eikä tehty niitä sovittuja asioita. Epäonnistuttiin ohjauspelissä, jonka tärkeydestä puhuttiin paljon ennen peliä. Poikien pelikuri ei ollu aivan sillä tasolla mitä olisimme halunneet, mutta siitä meni osa jännityksen piikkiin, Suomen valmentaja Lasse Pulkkinen harmitteli ottelun jälkeen.

Toisella jaksolla Suomen peli oli jo vapautuneempaa ja tilanteisiin mentiin rohkeammin ja peli oli tasaisempaa, mutta Ruotsi meni menojaan. Lauantain ottelu päättyi Ruotsin 7-1 (4-0) voittoon.

Sunnuntaina tasainen ottelu lumisateessa

Sunnuntain ottelussa Suomen peli-ilme oli heti alusta alkaen parempi ja sovitussa taktiikassa pysyttiin lähes läpi ottelun. Ruotsin peli jatkui tehokkaana ja se hyödynsi Suomen heikot hetket vieden ottelun 4-2 (2-1). Lumisateen vuoksi ottelu pelattiin lyhennettynä 2 x 35 minuuttisena.

– Ensimmäisellä jaksolla huomasi, että pysyttiin pelissä hyvin mukana, eikä jääty luistelussa lauantain tapaan. Vähän helpoista paikoista päästettiin kuitenkin maalit. Jäi harmittamaan vaan tuo lumipyry, puhtaalla kentällä toisella jaksollakin olisi päästy pelaamaan kunnolla, mutta eihän näille olosuhteille mitään voi, kun jääpallohallia ei ole, totesi Pulkkinen sunnuntaina.

– Maajoukkueen leirejä ja yleensäkin yhteistä treeniä on sen verran vähän, että joudutaan treenaamaan maajoukkuepelien kustannuksella. Nytkin nähtiin, että toisessa pelissä peliymmärrys ja joukkuepeli sujui paremmin, kun omat pelipaikat alkoi löytymään sunnuntaina, kertoi Pulkkinen.

Kovat kansainväliset ottelut kehittävät pelaajia niin yksilöinä kuin joukkueepelaajina, sillä silloin jääpallolle luonteenomaisen syöttöpelin tärkeys korostuu.

– Kotimaan sarjassa tämän ikäiset pystyvät vielä yksilösuorituksilla tekemään maaleja, mutta kun vauhti ja taso kasvaa, syöttöpelin merkitys kasvaa, tuumasi Pulkkinen ottelujen jälkeen.

Suomen joukkue koostettiin noin 50 pelaajan joukosta, kun taas Ruotsi pääsi kasaamaan joukkueensa alun perin noin 300 pelaajan joukosta, mikä näkyy muun muassa terävyytenä pelissä.

Ruotsin joukkueen päävalmentajan kommentit ottelujen jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Teknisten ongelmien vuoksi sunnuntain ottelua ei valitettavasti voitu ennakkotiedoista poiketen striimata suorana. Alla ottelun tallenne.


Sunnuntain 3.2. P15 Suomi – Ruotsi maaottelu (kuvaus Kari Nuolinko)

Lisätiedot: