Suomi pronssille jääpallon MM-kisoissa

Julkaistu: 2.02.2019

Suomi saavutti viime vuotiseen tapaan pronssia jääpallon MM-kisoissa. Samalla päättyi Antti Parviaisen kuusivuotinen kausi Suomen miesten maajoukkueen päävalmentajana.

– Oli hienoa olla mahtavan joukkueen mukana nämä vuodet. Aivan kirkkainta ei saavutettu, mutta varmasti joukkueessa on pelaajia, jotka sen tavoitteen vielä MM-tasolla saavuttaa. Kiitokset kaikille näistä upeista vuosista, summasi Antti Parviainen pelin jälkeen kopissa pelaajille.

Päävalmentajan syvällisemmän yhteenvedon aika tulee varmasti vielä myöhemmin. Antti Parviaista ja joukkuetta oli tullut kannustamaan suuri joukko vuosien varrella mukana olleita toimijoita ja yhteistyökumppaneita.

Pelin kulku oli jo alusta alkaen selvä. Suomi hyökkää ja Kazakhstan puolustaa. Suomi siirtyi 2-0 johtoon Teemu ja Tuomas Määtän maaleilla. Suomi piti hallussaan ottelua koko 90 minuuttisen ja takoi tasaiseen tahtiin maaleja. Lopulta ottelu päättyi Suomen 8-2 (3-0) voittoon.

Tuomas Määttä oli tänään maalinteossa tehokkain kolmella maalillaan. Muista Suomen maaleista Teemu Määtän lisäksi vastasivat Ville Aaltonen, Tomi Hauska, Emil Fedorov ja Eetu Peuhkuri. Kazakhstanin molemmat maalit ampui rangaistuslyönnistä Rauan Issaliyev.

Lisätietoja:

Teksti ja valokuva: Jukka Koskinen