Tobias Karlssonista Jääpalloliiton uusi toiminnanjohtaja

Julkaistu: 27.02.2019

Suomen Jääpalloliitto on valinnut uudeksi toiminnanjohtajakseen 44-vuotiaan Tobias Karlssonin. Aiemmin muun muassa Suomen Nyrkkeilyliiton toiminnanjohtajana työskennellyt Karlsson aloittaa Jääpalloliitossa perjantaina 1.3.2019.

Pitkäaikaisen toiminnanjohtajan Pekka Liikasen jäädessä eläkkeelle,Jääpalloliitto lähti avoimesti hakemaan uutta toiminnanjohtajaa jatkamaan liiton ja seurojen yhteistyön kehittämistä sekä lisäämään lajin edunvalvontaa ja näkyvyyttä kotimaisessa urheilukentässä. Tavoitteena on näkyvyyden, harrastajamäärien ja katsojien lisääminen sekä jääpallon olosuhteiden parantaminen.

– Olen tyytyväinen, että tehtävä kiinnosti ja saimme useita laadukkaita hakijoita, toteaa Jääpalloliiton puheenjohtaja Jari Kettunen tyytyväisenä.

Jääpalloliiton liittohallitus valitsi Tobias Karlssonin tehtävään yksimielisesti.

– Tobias Karlsson erottautui hakijoista monipuolisen urheilujärjestökokemuksen kautta, vaikka tuleekin jääpallopiirien ulkopuolelta. Tobias on haasteita pelkäämätön ja olen varma, että hän tuo uusia ajatuksia niin liiton kuin seurojen toiminnan kehittämiseen jatkossa, Kettunen jatkaa. 

Karlssonilla on vankka tausta urheilun parissa niin urheilun keskusliitosta kuin liittotasollakin. Koulutukseltaan hän on liikunnanohjaaja AMK. Vaikka uusi toiminnanjohtaja tulee tehtävään jääpallon ulkopuolelta, on laji innokkaalle urheilun seuraajalle tuttu jo nuoruuden Porvoosta, jossa lajilla on vankka jalansija.

Kielitaitoinen Karlson kiinnostui tehtävästä, koska näkee lajilla paljon mahdollisuuksia tulevaisuudessa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Tammikuussa Ruotsissa järjestettyihin miesten MM-kisoihin osallistui 21 maata ja jääpalloyhteisön ponnistelut lajin saamiseksi olympialaisiin sekä osallistuminen Venäjän Krasnojarskissa 2.-12.3. järjestettäviin talviuniversiadeihin tuovat lisänäkyvyyttä lajille.

– Olin miettinyt pitkään, että mikäli jatkan urheilun parissa, haluan tehdä töitä joukkuelajin eteen. Jääpallo on melko edullinen laji harrastaa, ja se on lajille selkeä kilpailuetu ja mahdollisuus. Olosuhteet eivät kuitenkaan ole aina lajin puolella, mutta toivottavasti saamme pian ensimmäisen jääpallohallin Suomeen. Jääpallo sopisi erinomaisesti myös olympialajiksi, eikä se vaatisi isoja ja kalliita lyhytnäköisiä investointeja järjestäjiltäkään, Karlson pohtii lajin tulevaisuuden näkymistä ja syistä hakeutua tehtävään.

Karlssonin työpiste sijaitsee Jääpalloliiton toimistolla Helsingissä, mutta työkenttänä on koko Suomi. Hän näkeekin tärkeänä seurojen toimintaan ja jääpalloväkeen tutustumisen sekä seurojen välisen yhteistyön kehittämisen.

– Tarkoitus on välittömästi jalkautua seurojen pariin kuuntelemaan ja oppimaan. Ensimmäisellä täydellä työviikolla pääsen jo mukaan Bandyliigan mitalipeleihin, toteaa Karlsson innostuneena.

Teksti: Mari Ukkonen
Kuva: Jukka Koskinen (kuvassa vasemmalla Jääpalloliiton puheenjohtaja Jari Kettunen ja oikealla uusi toiminnanjohtaja Tobias Karlsson)