JPS on Suomen mestari

Julkaistu: 9.03.2019

Finaalia päästiin pelaamaan aurinkoisessa, joskin tuulisessa kelissä. JPS sai avausjaksolle myötätuulen taakseen ja pyrki ottelun alussa sen myös käyttämään hyväkseen saaden Veiterän melkoiseen ahdinkoon.

Ottelun avausmaalia ei tarvinnut kauaa odottaa Jaakko Hyvösen lyötyä kulmalyönnistä pallon maaliin jo neljän minuutin kohdalla.

Kirkas auringonpaiste oli Veiterän riesana avausjakson ja vaikeutti Veiterän maalivahdin Topi Peuhkurin työskentelyä sen verran, että Hyvönen pääsi yllättämään Peuhkurin toistamiseen kaukaa puolesta kentästä lähetetyllä pallolla. Peuhkuri paikkasi virhettään nappaamalla heti perään pari huipputorjuntaa pitäen Veiterän mukana pelissä. Kertaalleen Veiterä joutui silti palloa kaivamaan verkostaan Atte Hännisen osuessa kulmalyönnistä.

JPS:lle tarjoiltiin tilaisuutta karata neljän maalin karkumatkalle, mutta Mikko Rytkönen epäonnistui rangaistuslyönnissään. Pari minuuttia myöhemmin Veiterä iski kavennuksen Janne Hauskan päätettyä vastahyökkäys maaliin. Veiterä piristyi huomattavasti kavennuksestaan ja avausjakson viimeinen kymppi oli hyvinkin tasaista jääpalloa. Veiterä sai vielä oman tilaisuutensa rangaistuslyönnistä mutta onnistui lähinnä vain tasoittamaan missatut pilkut.

Veiterä tuli odotetusti kovaa toiselle jaksolle

Toiselle jaksolle Veiterä tuli odotetusti todella kovaa ja sai kaipaamansa kavennuksen heti jakson alkuun Tero Liimataisen maalilla. Veiterä piti tämän jälkeenkin JPS:ää ahdingossa ja pitkän tovin jyväskyläläiset pyrkivät vain selviytymään takaiskuitta hyökkäysten rakentelun jäädessä vaisuksi. Kertaalleen kesken Veiterän painostuksen JPS pääsi hyvään hyökkäykseen ja sen päätteeksi Aleksi Niemi pääsi hakkaamaan irtopallon maaliin Veiterän puolustuksen keskeltä.

Veiterän Liimatainen toi Veiterän takaisin maalin päähän vain muutama minuutti myöhemmin. JPS:n puolustus tuntui pitävän ja hiekka Veiterän tiimalasissa alkoi valua uhkaavasti kohti loppuaan. Aivan viimeisillä minuuteilla JPS:llä oli parikin huippupaikkaa ratkaista mestaruus. JPS:n tuhlaillessa, iski Veiterä ottelun tasoihin aivan viimeisillä varsinaisen peliajan hetkillä Janne Hauskan tuikattua pallon ilmasta JPS:n maaliin Tomi Hauskan syötöstä.

JPS mestariksi jatkoajan äkkikuolemamaalilla

Jatkoaikaa ei kauaa ehditty tahkota. Vain parin minuutin kohdalla jatkoajan terävämmin aloittanut JPS sai kulmalyönnin ja varsinaisen peliajan lopulla mahtipaikan hukannut Saku Hämäläinen löi JPS:n mestariksi. JPS:lle mestaruus on seurahistorian ensimmäinen. Nuori joukkue pystyi käsittelemään varsin kypsästi Veiterän loppuhetkien tasoituksen ja palkinto heille tuli jatkoajalla.

Ottelun lopputulos: Veiterä – JPS 4-5 ja. 4-4 (1-3)

Erotuomarit: Mats-Olof Gustafsson, Harri Pietiläinen ja Sami Kaipia

Yleisöä: 3437

Ottelupöytäkirja

Teksti: Aleksi Riikonen
Kuva: Mari Ukkonen