Naisten harrastejääpallolla nostetta Oulunkylässä

Julkaistu: 6.03.2019

Oulunkylässä joukko innokkaita tyttöjä ja naisia on kerääntynyt pelaamaan jääpalloa kerran viikossa. Kipinä aloittamiseen tuli jo viime kaudella, mutta kesti puolisen vuotta ennen kuin asia konkretisoitui ja treenit saatiin käyntiin.

Botnian uudelleen virinnyt into naisjääpalloon lähti Botnia ladyjen aloitteesta. Aktiivisesti toimiva naisporukka otti tällä kaudella myös Oulunkylän tekojääradan kahvion, B-kupin, haltuunsa. Kentänlaidalla omia lapsiaan kannustaneet naiset saivat Timo Haikosen valmentamaan ja vahvan taustan naisjääpallosta ja ringetestä omaavan Riina Karppisen vetämään projektia. Yhteistyötä Botnia on tehnyt vantaalaisen Walapais-ringeten kanssa.

Joukkueessa on mukana eri ikäisiä ja tasoisia pelaajia. Harjoituksissa on ollut mukana aina kymmenkunta pelaajaa, ja uudet kaikenikäiset ja -tasoiset pelaajat ovat tervetulleita kokeilemaan lajia ensi syksynä, kun uusi kausi käynnistyy.

Jääpallon aloittamisen kynnys on matala. Botnian harrastebandyssä riittää aluksi, että on luistimet ja kypärä, mailan on saanut tarvittaessa lainaan.

– Monilla meistä on käytössä omien lapsien vanhoja varusteita. Jääpallo on meille mukavan monipuolinen ulkoilu- ja kuntoilulaji – vähän erilainen harrastus ja haastaa oppimaan uusia taitoja, lajissa innokkaasti mukana oleva Sari Pesonen kertoo.

Säännölliset treenit joukkueella on ollut kerran viikossa. Harjoituksissa on treenattu perusasioita luistelusta mailan käsittelyyn ja jääpallon sääntöihin. Luistelutreenien lisäksi harjoituksiin kuuluu aina pikkupelit.

Tilaa kaikentasoisille pelaajille

Jääkiekko ja ringette luovat hyvän taustan jääpallon aloittamiselle, vaikka juniori-iässä ei jääpalloa olisi harrastanutkaan. Mitään aiempaa luistelu- tai pelitaustaa ei kuitenkaan Botnian naisten harrastebandyn projektissa vaadita tai edes odoteta, vaan jokainen aloittaa omalta tasoltaan ja panostaa harjoitteluun omien mahdollisuuksiensa mukaan.

Jossain vaiheessa joukkue tulee varmastikin jakautumaan kahteen tasojoukkueeseen, joten tilaa on kaikentasoisille pelaajille. Joukkueeseen liittymisestä kiinnostuneiden kannattaa olla yhteydessä Riina Karppiseen (riina.karppinen(at)gmail.com).

Kilpailullisia tavoitteita joukkueella ei tälle kaudelle ollut, mutta ensi kaudelle on tavoitteena saada naisille oma harrastetason piirisarja. Toivottavasti näemme Botnian lähivuosina myös naisten SM-sarjassa.

Kauden huipennus

Kausi huipentuu tänään keskiviikkona 6.3. kello 20.45 Oulunkylässä alkavaan paikallisderbyyn HIFK:n joukkuetta vastaan. HIFK:n joukkuetta valmentaa lajilegenda Hanna Teerijoki. Ottelun tuomarina toimii Antti Hietala. Peli pelataan 1+6 pelaajan joukkueilla. Naisten SM-sarjatason pelaajat eivät saa osallistua otteluun.

Teksti: Mari Ukkonen
Kuvat: Botnia