P17MM: Ruotsi ei antanut yllättää

Julkaistu: 15.03.2019

Suomen P17-miehistö lähti haastamaan länsinaapuria perjantain päiväpelissä. Tällä kertaa Ruotsi ei antanut yllättää itseään.

Ruotsi – Suomi 6-0 (4-0)

Suomi lähti peliin siten, että joukkue oli pallollisessa pelissä aktiivinen ja pelin rakentaminen perustui pikemminkin rauhalliseen alaspäin pelaamiseen kuin yltiörohkeaan hyökkäyspelaamaiseen. Osittain tämä antoi Ruotsille eväät järjestää oma puolustusmuodostelma valmiiksi ja Suomi ei saanut riittävästi luisteluvoimaa pallon ylös tuomiseen.

Pallon hallinta oli koko pelin aikana noin 50-50, mutta Ruotsi rankaisi armotta Suomen alakerran virheistä. Varsinkin 16–18 minuutilla Ruotsi osoitti miksi se on niin hyvä: Suomen puolustus teki peräkkäin kolme virhettä ja peli oli 3–0. Tuloksellisesti peli oli ohi.

Toisen jakson noin puolivälissä nähtiin ikävä tilanne Suomen maalilla, kun joukkueen veskari Lasse Korhonen loukkaantui kenttäpelaajan luistimen jäädessä hänen takareiden alle. Lasse joutui jättämään kentän ja Jaakko Haavisto luisteli maaliin.

Tässä on Ruotsi-pelin tilastot (venäjäksi).

Pelin jälkeen valmentaja Teemu Laitinen jutteli tähän tapaan:

Suomen peli jatkuvat klo 18 Suomen aikaa isäntämaa Venäjää vastaan. Tämän sivun kautta voi kokeilla, josko sieltä löytyisi On-Line -toiminto, jolla peliä ehkä voi seurata suorana – tai vaihtoehtoisesti LiveScoren tapaan tulosseurantana.

Suomi lähtee eittämättä haastajana kohtaamaan mestarisuosikit ja todennäköisesti joukkueemme lähtee lujalla puolustusasenteella liikkeelle. Hyökkäyspelissä puolestaan on oltava ennakkoluuloton ja rohkea.

Lisätietoja:

Haastattelu ja teksti:
Topiantti Äikäs © Jääpalloliitto